Neler Yeni

Yazılım öğrenirken sıralama algoritmalarını öğrenmeye gerek var mıdır?

Paralyzer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Muhammed Can Kaya
Yazılım öğrenme sürecindeyim ve tavsiye edilen bir yolu izleyerek öğrenmekteyim. Henüz başlangıçtayım ve bu aşamada, "algoritma ve veri yapıları" konusunu öğrenmek var.

İzlediğim video serisinde (
) "Algoritma ve veri yapıları" konusu adı altında, quick sort, merge sort vb. sıralama algoritmalarını anlatıyor fakat bunları gerçek bir proje (örneğin web sitesi programlama) yaparken kullanacak mıyım? Bunu merak ediyorum, veya bana sadece dolaylı yoldan mı katkı sağlayacak bu öğrendiklerim? Zaman kaybediyor muyum emin değilim o yüzden tavsiyelerinizi merak ettim. Deneyimi olan kişiler cevaplarsa sevinirim.

cankirac

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Can KIRAÇ
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar , Yazılım
Yazılım öğrenme sürecindeyim ve tavsiye edilen bir yolu izleyerek öğrenmekteyim. Henüz başlangıçtayım ve bu aşamada, "algoritma ve veri yapıları" konusunu öğrenmek var.

İzlediğim video serisinde (
) "Algoritma ve veri yapıları" konusu adı altında, quick sort, merge sort vb. sıralama algoritmalarını anlatıyor fakat bunları gerçek bir proje (örneğin web sitesi programlama) yaparken kullanacak mıyım? Bunu merak ediyorum, veya bana sadece dolaylı yoldan mı katkı sağlayacak bu öğrendiklerim? Zaman kaybediyor muyum emin değilim o yüzden tavsiyelerinizi merak ettim. Deneyimi olan kişiler cevaplarsa sevinirim.
algotirmaları atlamaman senin için çok daha iyi olur

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Bence şimdilik öğrenmene gerek yok. Gerçek dünya problemlerinde de pek kullanacağını sanmıyorum zaten. Şimdi öğrensen bile ileride unutman olası. Çünkü modern dillerde sıralama algoritmaları otomatize edilmiş bir şekilde bulunur yani manuel olark algoritma tadarlaman gerekmez bu amaç için. Ama fazla bilgiden zarar gelmez. Sıkıcı geldiyse atlayabilirsin ya da hoşuna gittiyse öğrenebilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada şunu da atlamayayım. Sıralama algoritmalarını manuel olarak geliştirmek senin algoritma oluşturma ve problem çözme yeteneğini geliştirir. İyi bir algoritma geliştiricisi o an karşısına çıkan problemlere en uygun bir şekilde algoritma geliştirebilmelidir. O yüzden modern diller sıralama işini otomatikleştirse bile senin bunu nasıl manuel bir şekilde yapabileceğini öğrenmen problemlere daha hazırlıklı olmanı sağlar. Az önceki lafımı geri aldım bence sen yine de öğren bu konuyu.

Son düzenleme:
Top Bottom