Neler Yeni

YAZILIM ÖĞRENME VİDEOLARINI ANLAYAMIYORUM

VitoScaletta

80+ Gold
low-level diller daha zor yazılırlar high-level dillere oranla. burada belirtilen high-low ilişkisi kafanızda kurduğunuz gibi değil. Sizin gibi ilk defa başlayacaklar için ise high-level tavsiye ederim. Ancak gerçekten ilk seferiniz ise önce sayı sistemelerini ve ardından algoritmaları öğrenip sonra dil öğrenmeye başlamanız daha uygun olur.
bugün sayı sistemleri algoritmaya bakıcam o zaman yarında C# biraz öğrenmeye çalışıcam youtube dan teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Aytaç KAYIN
Instagram
https://www.instagram.com/itouch2004
Facebook
aytac.kayin
Kolay gelsin kardeşim,
Yazılım öğrenmek için en başta akış diyagramı nedir onu öğrenmeni tavsiye ederim. Bu şekilde bir projeye başlarken yada bir dili öğrenirken neyin ne olduğunu daha iyi kavrarsın.

Dil öğrenmeye geçtiğinde ise önce dil hakkında eline geçen kaynakları oku (yapısı, mantığı vb...) Daha sonra küçük örneklerle ufak ufak kodlamaya giriş yap. Bu aşamadan sonra youtube da bulduğun dersler daha anlamlı gelmeye başlayacaktır. Çünkü youtub da hiçbir dil dersi sana temeli vermez.

VitoScaletta

80+ Gold
Kolay gelsin kardeşim,
Yazılım öğrenmek için en başta akış diyagramı nedir onu öğrenmeni tavsiye ederim. Bu şekilde bir projeye başlarken yada bir dili öğrenirken neyin ne olduğunu daha iyi kavrarsın.

Dil öğrenmeye geçtiğinde ise önce dil hakkında eline geçen kaynakları oku (yapısı, mantığı vb...) Daha sonra küçük örneklerle ufak ufak kodlamaya giriş yap. Bu aşamadan sonra youtube da bulduğun dersler daha anlamlı gelmeye başlayacaktır. Çünkü youtub da hiçbir dil dersi sana temeli vermez.
şimdi 2 lik sayı sistemine öğreniyodum 2lik 10 luğa çevirme falan akış diyagramı youtube da varmıdır

VitoScaletta

80+ Gold
hiç kimsenin temelden yazılım öğrenme şekilde yazısı yokmu ya önce temel öğrenmek için önerdiği videoları izlesek anlayınca dil öğrenmeye başlasak

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Muhammed Ali Gögce
javascript den başla dostum udemyden dikkatli dinle dersden sıkılan biriysen sürekli projeler yap paylaş

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Ali Çobanoğlu
9.sınıf fen lisesi öğrencisiyim hep ortaokuldan beri yazılım öğrenmek istemişimdir üniversitede yazılım mühendisliği okuyup yazılımcı olmak istiyorum üniye geçmeden önce birkaç dil öğrenip en azından 1 dilde hafif ustalaşmak istemişimdir hep ama her yazılım öğrenme videolarına girsem hiçbirzaman temel öğretmiyolar anca buraya gir şunu yaz bunu yaz hiçbirşey anlamıyorum hiçbir kişi buraya girersen böyle olucak falan diye anlatmıyo direk videoyu açıyo buraya gir şunu yaz bunu yaz arkadaşım ben böyle nasıl öğrenebilirim programı indiriyorum adamın dediklerini yapmaya çalışıyorum hiçbirşey anlamadan kapatıyorum ben nasıl öğrenicem lütfen bana bi çağre gösterin bari karantinada 1-2 kod yazmayı yavaştan öğreniyim
Merhaba arkadaşım üniversite de 2.sınıf bilgisayar programcılığı öğrencisiyim sana tavsiye edeceğim bir kanal var YouTube da sende kod yaz diye bir kanal var hoca en baştan gayet anlaşılabilir bir şekilde anlatıyor bir denemeni tavsiye ederim console derslerinden başla eminim ki anlayacaksın unutma kanalın ismi sende kod yaz

r.yasar10

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Rodin Yaşar
İngilizce'ye hakim olman lazım az çok. Sonuçta bütün diller İngilizce.

VitoScaletta

80+ Gold
Merhaba arkadaşım üniversite de 2.sınıf bilgisayar programcılığı öğrencisiyim sana tavsiye edeceğim bir kanal var YouTube da sende kod yaz diye bir kanal var hoca en baştan gayet anlaşılabilir bir şekilde anlatıyor bir denemeni tavsiye ederim console derslerinden başla eminim ki anlayacaksın unutma kanalın ismi sende kod yaz
teşekkürler
Mesaj otomatik birleştirildi:

İngilizce'ye hakim olman lazım az çok. Sonuçta bütün diller İngilizce.
doğru ingilizcem olmadığı için herşeyde problem çekiyorum zaten

Creselia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Egehan Kiremit
Youtube'ta Murat Yücedağ diye bir adam var. Hem güzel anlatıyor , hem de kendi okulumda gördüğüm müfredat sırası ile ilerliyor.

VitoScaletta

80+ Gold
hocaya yazdım öğrenmek istiyorum nasıl yol izleyebilirim falan diye bana paket hediye etti eğer hocayla görüşüyosan çok teşekkürlerimi ilet udemyden güzel bi şekilde öğrenicem inş

asemih159

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
664
İsim
Semih
9.sınıf fen lisesi öğrencisiyim hep ortaokuldan beri yazılım öğrenmek istemişimdir üniversitede yazılım mühendisliği okuyup yazılımcı olmak istiyorum üniye geçmeden önce birkaç dil öğrenip en azından 1 dilde hafif ustalaşmak istemişimdir hep ama her yazılım öğrenme videolarına girsem hiçbirzaman temel öğretmiyolar anca buraya gir şunu yaz bunu yaz hiçbirşey anlamıyorum hiçbir kişi buraya girersen böyle olucak falan diye anlatmıyo direk videoyu açıyo buraya gir şunu yaz bunu yaz arkadaşım ben böyle nasıl öğrenebilirim programı indiriyorum adamın dediklerini yapmaya çalışıyorum hiçbirşey anlamadan kapatıyorum ben nasıl öğrenicem lütfen bana bi çağre gösterin bari karantinada 1-2 kod yazmayı yavaştan öğreniyim
Merhaba bende 9. Sınıftayım 3-4 yıldır yazılım dillerini öğrenmeye çalışıyorum, sana C++ ve Pythona öncelik vermeni öneririm. C++’dan başlıyacağını var sayarak sana bir kitap önereceğim. Bu arada bence yazılım dillerini en etkili şekilde kitaplardan öğrenirsin, ben videoda izledim, kitap da okudum ama en çok bilgiyi kitapla öğrendim, videolarda çok hızlı geçiyor ve anlamak yeni başlayan biri için güçleşebiliyor. Sana elimde olan bir kitabı önerebilirim...

Eğer kitabı almak istersen: Buradan Bakabilirsin

Top Bottom