emrulahalpaydin
80+
Dahası
Öncelikle Merhaba. Kendim yazılım sektörünün içinde çalışan biri olarak senin gibi arkadaşlara yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.Öncelikle belirtmeliyim ki yazılım meşakatli bir iş ancak emeğinin karşılığını fazlasıyla alabileceğin bir meslek.Tüm dillerin temelinde C vardır ancak biraz ağır bir dil olduğu için bununla başlamanı tavsiye etmem çünkü zorlanacak ve bırakmak isteyeceksin ve bu durum seni hezeyana uğratacaktır.Kendine bir yol çizmelisin.Ben front-end developer olacağım veya ben back-end developer olacağım demeli ve bunun için çok çaba harcamalısın.Back-end dediğim kısım bir programın arka planda çalışan kodlarının yazıldığı kısımdır yani yazdığın program site artık herneyse bunun görünmeyen yüzüdür.Maddi olarak getirisi yüksektir.Ancak zordur.Sana tavsiyem front-end ile başlamalı ve front-end dilleri yani html css javascprit php gibi dilleri kavradıktan sonra yavaş yavaş back-end'e yönelmendir.Neden önce front-end dersen front-end'i öğrenir bir siteyi tasarlayabilecek bir dereceye gelirsen en azından biraz para kazanabilirsin back-end'i yapamasan bile.Ancak programlamanın temelinde yatan ve bir yazılımcının öğrenmesi gereken ilk ve en temel şey algoritmadır.C# ile başlanabilir algoritma mantığının kavranması için ancak sadece bir dil ile kalmamalı kendini sürekli geliştirmelisin güzel dostum.Takıldığın yapamadığın her konuda bana ulaşabilirsin yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.Herkese iyi forumlar dilerim