Neler Yeni

Yazılımcı olmak için mühendis olmak şart mı?

rec3p

80+
Selam arkadaşlar, iktisat okuyorum şu an 1.sınıfım ve yazılıma başlayacağım mezun olana kadar da yazılımda kendimi geliştireceğim 4 sene boyunca yazılımda kendimi geliştirirsem bende yazılımcı olarak çalışabilir miyim yoksa illa yazılım veya bilgisayar müh olmak zorunda mıyım?

• Beğen
Reaksiyonlar: XDEV

hon4rr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Onur Kara
öncelikle selam kanka yakından tanıdığım bir abim kendisi üniversite okumadı (yazılım) olarak fakat yıllardır bu işle uğraşıyordu şu an amerikada esenlerden amerikaya taşındı adam sen düşün ve ailesinin durumu falan da iyi değildi bu tamamen sana kalmış bir şey kendini geliştirmen önemli lakin sıradan olmaman lazım işini iyi yaparsan kendi işini de kurabilirsin veya bir şirket bünyesinde calısabilirsin iyi aksamlar

En İyi Cevap
3
Şuan 3. sınıfım ilk dönem bitti, 1. sınıf olsam okulu dondurur kendim çalışırdım.

BySamet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Samet Aydoğdu
Selam arkadaşlar, iktisat okuyorum şu an 1.sınıfım ve yazılıma başlayacağım mezun olana kadar da yazılımda kendimi geliştireceğim 4 sene boyunca yazılımda kendimi geliştirirsem bende yazılımcı olarak çalışabilir miyim yoksa illa yazılım veya bilgisayar müh olmak zorunda mıyım?
Valla şuan ben yazılım lisesi okuyorum önemli olan pratik zekalı ve bildiğin şeylerin üstüne sürekli bı şeyler koyup rakiplerinden ilerde olman lazım sen ne. Kadar gelişirsen maaşın artar işinde de başarılı olursun bence mühendis olmana gerek yok önemli olan senin yaptığın program mühendis olamn değil senin yapicagin en önemli ey program mühendis olmaya gerek yok(benim için böyle büyük şirketlerde de böyledir)

En İyi Cevap
3

XDEV

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
467
İsim
Burak
Şirketler diploma soruyor. Yani freelancer olarak birşeyler yapabilirsin ama bir şirkette çalışma ihtimalin çok az olur.

Top Bottom