Neler Yeni

Yazılımcılık ve işsizlik hakkında

CrowleyS

80+
Bu sene YKS'ye gireceğim sınava hazırlanıyorum, Yazılım ya da Bilgisayar mühendisliği düşünüyorum fakat bir kaç yazılımcıyla konuştuğuma göre Türkiye'de yazılımcıların çok olduğunu ve üniversite okuyup işsiz olan bir sürü yazılımcı var diyor. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa anlatabilirmi? Yalnızca bu işin içine giren bilgili arkadaşlar konuya yazarsa sevinirim.

Kesinlikle doğru, alt kısımda yani tecrübesiz ve yeni mezun tarafında acayip bir yığılma var ve 2-3 yıl sonra ( Yazılım geçtiğimiz sene popüler olduğundan kaynaklı herkes üni yazdı) çok işsiz olacak gibi duruyor. Fakat tecrübesi olanlar için bu bir problem oluşturmuyor.

Farklı bölümden mezun yazılımcı olarak 4.5 yıldır çalışıyorum soruları alabilirim.

Son düzenleme:

Serhat-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,263
İsim
Serhat İsmailoğulları
Steam
steamcommunity.com/id/ByOxyGeN
Bu sene YKS'ye gireceğim sınava hazırlanıyorum, Yazılım ya da Bilgisayar mühendisliği düşünüyorum fakat bir kaç yazılımcıyla konuştuğuma göre Türkiye'de yazılımcıların çok olduğunu ve üniversite okuyup işsiz olan bir sürü yazılımcı var diyor. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa anlatabilirmi? Yalnızca bu işin içine giren bilgili arkadaşlar konuya yazarsa sevinirim.
Düşük üniversiteye gidersen doğru ama köklü güzel bir üniversiteye gidersen işveren kendisi seni çağırıyor.

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Önüne gelen lisede bilişim okur, üni geçer B.P okur, hesap makinesi yapan ben yazılımcıyım deyip üzerine hiçbir şey koymazsa tabii işsiz kalır.

Kendini sürekli geliştirir ve güzel şeyler yapabilirsen iyi yerlere gelirsin. Bununla birlikte yabancı dil olmazsa olmaz.

wolvesina

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,359
İsim
Arda Gezer
Yazılımcı olupta işsiz kalan ilk senden duyuyorum kimseye kulak asma deliler gibi fırsatlar var sektörde
Çimen gibi girip çimen gibi çıkarsan okula orası ayrı ama
Kendini geliştireceksin sadece Üniversitede 5-10 ders gördün diye kimse seni tınlamaz

İngilizceni öğren
Şimdiden yazılım öğrenmeye başla merakın varsa zaten hala başlamaman büyük hata
Ama yazılımcılar iyi kazanıyor kafasıyla'da 4-5 sene üniversite okuyup zamanınıda çöp etme
Merak çok önemli yapıcaksın geliştireceksin
5 sene eğitimle bir halt olmaz kendini geliştirmeye hevesin yoksa

sveaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
846
İsim
ahmet ali özmert
hocam işsiz olanların çoğu "ben yazılım okuyacağım yiah!" diyip üniversitenin 4 yılında kendini geliştirmek adına hiçbir iş yapomayıp hergün paso 101 oynayan tayfanın ta kendisi onların dediklerine aldırmayın bir arkadaşım var kendisi farklı bir yol izlemek istedi üniversiteye gitmedi 10. sınıftan beri düzenli olarak yazılım çalıştı şimdi internette yurt dışına uygulama yapıyor aylık hatrı sayılır iyi bir para alıyor çalışana her zaman hak ettiğini veren yegane iş dalı olduğunu düşünüyorum

• Beğen
Reaksiyonlar: soul

zulumaster

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
zulu master
boktan bir üniden gelirsen işin çok zor.
Ama top 20 üniden gelirsen sorun yaşamazsın.

Forjest

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
698
İsim
Murat
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji,bilgisayar,yazılım,açıkkaynak işletim sistemleri,katılımsız programlar,Linux,windows,işletim sistemleri modifikasyonları
Facebook
muratist55
Çalıştığım yerde yazılımcılar 40 bin tl maaş almaktalar. Sektör açık bir sektör doğru yeri bulursanız eğer sağlam hakkını veren iş bulmak zor değil bir yazılımcı için. En alternatifli yolda yurtdışı olacaktır canada, isviçre ülkelerinde bu sektörlere oldukça rağbet var. Dilde bilmek şart tabii ki en az ingilizce diline hakim olmanız gerekmektedir.

Mert

80+ Silver
Sorsan makine mühendisliği okuyan da işsiz kalır ama çevremde en fazla iş arayan 3 ay aramıştır.

kayesbot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
muhammet
türkiyede çok fazla düzgün ios developer boşluğu var onu biliyorum genel olarak yazılımda ilk işi bulmak zor bence ilk işi bulduktan sonrası geliyor bi şekilde tutunursun maaşlarda iyi aç kalmazsın düzgün bişekilde öğrenirsen 2.5 yıldır ios developer olarak çalışıyorum bu arada

Son düzenleme:

Letrion

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Değerli yorumlarınız için hepinize teşekkür ediyorum, sanırım yapmam gereken üniversitede yazılıma yoğunlaşıp sürekli kendimi geliştirmek.

• Beğen
Reaksiyonlar: soul
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
eray karabacak
üniversitede 4 yıl boyunca kendini bir yazılım dilinde veya alanında geliştirirsen ve yanına ingilizce dil eklersen hiç bir sıkıntı yaşamazsınız ben üniversiteye gitmedim ama kendim şuan robotik yazılım yapıyorum kendinizi ne kadar çok geliştirirseniz iş imkanınız o kadar artacaktır ve sıkıntı yaşamayacaksınızdır benim yazılımda tavsiyem c# üzerinden ilerlemeniz olur tabi bu zamanla değişeceğinden başkalarının fikirlerinide almanız çok iyi olacaktır

Öğrenen_biri

80+ Bronze
Şimdi bilgisayar programcılığından mezun olmuş olarak iş bulma mevzusunda geride kalıyoruz, seni hiç sayıyorlar(Eğer bir yerde yüzyüze kursa girersen seni alabiliyorlar tanıdık sıfatına giriyorsun). Bootcamp'lere katılmak istiyorsun lisans bölümünde okuyor veya mezun olmanı şart koyuyorlar, onu geçtim bilgisayar/yazılım alanında olduğun halde seni bootcamp'lere almayanlar var. Eğer yazılımda ciddi anlamda başarılı olmak istiyorsan; algoritmaları, ingilizceyi, linuxu çok iyi bileceksin. Ben hem daha fazla gelişebileceğim hemde lisans isteklerinin mevsuzu ortadan kalksın diye dgs'den yönetim bilişim sistemlerine geçiş yaptım. İşletme tarafları ne kadar zorlasa bölümün daha geniş meslekler için yolumu açmasına değer.

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,259
İsim
Berk
dostum kardeşim bilgisayar müh. bitirdi ve anında iş buldu şuan bir çok kıdemli, deneyimli çalışandan kat ve kat maaş alıyor. kendini geliştirdiğin takdirde havada kapılırsın. yolda gördüğün herkes birer kült insan, yazılımcı olmak farklı düşünmek, çözüm üretebilmek en nihayetinde bir lisan bilmek gibidir, seni diğer insanlardan ayırır. dolayısıyla şirket seni kaybetmemek için iyi besler. başarılar.

Top Bottom