Neler Yeni

Yazılm Öğrenmek İstiyorum Nereden Nasıl Başlamalıyım

Verkasha

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Enes Yiğit
Merhaba Başlıkda Görüğünüz Üzere Yazılım Öğrenmek İstiyorum Tavsiyeleriniz Ve Önerilerinize Açığım . ( Bu Kısımdan Sonra Okuyacağınız Şeylerin Hiç Biri Acındırmak Bağış Almak Ve vb. Gibi Amaçlar Çerçevesinde Yazmadım ) Yazılıma Yönelmem İse Alievi Sorunlardan Bilgisayara Bağlandım Ve Gerçekdende İlhimi Çekiyor Açıkcası Bir Yanı da Maddi Aslında Böyle Şeyleri Paylaşmam Ama DO Forumu Kitlesi Benim İçin Ayrı : Öncelikle Babam Asker , Annem Ev Hanımı Babam İşindeki ***** Arkadaşları Yüzünden Kripto Ya Girdi -350.000 Tl Borcumuz Var Ve Bunlardan Önce Aciliyaddan Bi Ev Almıştık - 650k Onun Kredisi Var Annemde Ev Kadınıydı Geçinebiliyorduk Ama Artık Annemde Çalışıyor . Annem Bakıcılık Yapıyor Ve Asıl Bilgisayar Mühendisliine İlgim Annemim İşi Sayesinde Arttı Annem Çalıştığı Yerde Kadın Türkiye İş Bankasının Dijital Güvenlik Kısmında Kocası İse Makinelerle lgili Proglamlar Ve Adam Neredeyse Hep Almanyada Ve Orada Şikret Kurmak Üzere Açıkcası Böyle Başladı . Ben Bu Yıl 2022 De Okul Başladığında 10. Sınıf Olacağım Ve Şu an 16 Yaşındayım Nereden Başlamam Gerek Nasıl Pratikler Yapmalıyım Kitap Kaynak Tavsiyeniz Varsa Memnun Olurum Eğer Buraya Kadar Okuduysanız Teşekkür Ederim ( Moderatörler Rica Ediyorum Bu Mesajı Silmeyin Yanlış bir şey Yazmamaya Özen Gösterdim Böyle Düşünmemim Sebebi İse Daha Önce Başka Forumlarda Biraz Fazla Saçma Şeylerden Kısıtlanmalar Yedimde )

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,823
İsim
Doruk
Merhaba Başlıkda Görüğünüz Üzere Yazılım Öğrenmek İstiyorum Tavsiyeleriniz Ve Önerilerinize Açığım . ( Bu Kısımdan Sonra Okuyacağınız Şeylerin Hiç Biri Acındırmak Bağış Almak Ve vb. Gibi Amaçlar Çerçevesinde Yazmadım ) Yazılıma Yönelmem İse Alievi Sorunlardan Bilgisayara Bağlandım Ve Gerçekdende İlhimi Çekiyor Açıkcası Bir Yanı da Maddi Aslında Böyle Şeyleri Paylaşmam Ama DO Forumu Kitlesi Benim İçin Ayrı : Öncelikle Babam Asker , Annem Ev Hanımı Babam İşindeki ***** Arkadaşları Yüzünden Kripto Ya Girdi -350.000 TL Borcumuz Var Ve Bunlardan Önce Aciliyaddan Bi Ev Almıştık - 650k Onun Kredisi Var Annemde Ev Kadınıydı Geçinebiliyorduk Ama Artık Annemde Çalışıyor . Annem Bakıcılık Yapıyor Ve Asıl Bilgisayar Mühendisliine İlgim Annemim İşi Sayesinde Arttı Annem Çalıştığı Yerde Kadın Türkiye İş Bankasının Dijital Güvenlik Kısmında Kocası İse Makinelerle lgili Proglamlar Ve Adam Neredeyse Hep Almanyada Ve Orada Şikret Kurmak Üzere Açıkcası Böyle Başladı . Ben Bu Yıl 2022 De Okul Başladığında 10. Sınıf Olacağım Ve Şu an 16 Yaşındayım Nereden Başlamam Gerek Nasıl Pratikler Yapmalıyım Kitap Kaynak Tavsiyeniz Varsa Memnun Olurum Eğer Buraya Kadar Okuduysanız Teşekkür Ederim ( Moderatörler Rica Ediyorum Bu Mesajı Silmeyin Yanlış bir şey Yazmamaya Özen Gösterdim Böyle Düşünmemim Sebebi İse Daha Önce Başka Forumlarda Biraz Fazla Saçma Şeylerden Kısıtlanmalar Yedimde )
Yazılımın hangi alanında kendini geliştirmek istiyorsun?

C12H16N2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
469
İsim
M.S.C
Web Tasarımı , Dijital Güvenlik Ve ya Yapay Zeka
Web tasarım html, css, javascript.
Yapay zeka içinse c++, java ve python.

Bence blockchain alanına bir bak derim. Uzaktan part-time çalışıp ayda 3000 dolar alan var.

İsimsizKaplan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,103
İsim
Burak Taha Koca
Web Tasarımı , Dijital Güvenlik Ve ya Yapay Zeka
Bir klasik olan Html CSS ve javascript ile başlarsan web tasarımında temelleri atarsın.
Javascript her nekadar daha uzun ve zor olsada genel olarak kolay bulduğum diller kendileri.
Yapay zeka içinse (ki kendisi ayrı bir alan) popüler olan Python tavsiye edilir.
Alana ilgim olmadığı için detaylıca bilmiyorum.
Ama bildiğim bir şey varsa oda pes etmemen gerektiğidir.
Çünkü erken yaşta yazılıma başlayanların rahat %70 i birkaç gün sonra zor olduğunu düşünüp bırakıyor.
Daha yaşın 16 iken hemen birkaç dil öğrenip iş hayatına girip para kazanmayı bekleme yani.
Sabırda bir okadar önemli çünkü.
Başarılar dilerim umarım istediğin noktaya gelirsin.

Verkasha

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Enes Yiğit
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bir klasik olan Html CSS ve javascript ile başlarsan web tasarımında temelleri atarsın.
Javascript her nekadar daha uzun ve zor olsada genel olarak kolay bulduğum diller kendileri.
Yapay zeka içinse (ki kendisi ayrı bir alan) popüler olan Python tavsiye edilir.
Alana ilgim olmadığı için detaylıca bilmiyorum.
Ama bildiğim bir şey varsa oda pes etmemen gerektiğidir.
Çünkü erken yaşta yazılıma başlayanların rahat %70 i birkaç gün sonra zor olduğunu düşünüp bırakıyor.
Daha yaşın 16 iken hemen birkaç dil öğrenip iş hayatına girip para kazanmayı bekleme yani.
Sabırda bir okadar önemli çünkü.
Başarılar dilerim umarım istediğin noktaya gelirsin.
Yorumun benim için çok değerli ve bu yola çıkarken kararlıyım , sence hangisinden başlamam gerekir ve önderdiğin bi kaynak kitap , youtube kanalı v.b. varmı acaba
Mesaj otomatik birleştirildi:

Web tasarım html, css, javascript.
Yapay zeka içinse c++, java ve python.

Bence blockchain alanına bir bak derim. Uzaktan part-time çalışıp ayda 3000 dolar alan var.
Konuyu Biraz Daha Açrarak Derine İnme Şansın Varmı ?

Web tasarım için HTML,CSS gerekir yapay zeka içinse genelde Python tercih edilir tek bir alana yönelmeni tavsiye ederim
Daha Çok İş İmkanı Olan Ve İlgi Gören Hangisi İse Onun Zıttını Yapmayı Tercih Ederim Sebebi İse Birinin Diğer Konu İle İlgili Çalışmaya İhtiyç Olursa O Kişinin Seçme Şansının Az Olmasını İsterim Ama Zıt Olan Alan Gerçekden'de Seçilmeyecek Kadar Kötüyse O Zaman Ayrı Sen Hangisini Tercih Edersin

trackm1

80+
Yorumun benim için çok değerli ve bu yola çıkarken kararlıyım , sence hangisinden başlamam gerekir ve önderdiğin bi kaynak kitap , youtube kanalı v.b. varmı acaba

ben ilk btk eğitimden devletin sağladığı kaynaklarla eğitim al sertifika falan al sonra udemy den falan kurs al kararlıyım diyip geçme bence 2 ay sonra görürüm seni benle yaşıtsın ve bende aşırı kararlıydım sonra zort şimdi unuttum herşeyi birdaha başlamayı planlıyorum

bence oyun sektoründen başla herkes kendi istediği gibi yönlendiriyor ya

Son düzenleme:

Whisky

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Mert
Discord
Whisky#1111
Merhaba Başlıkda Görüğünüz Üzere Yazılım Öğrenmek İstiyorum Tavsiyeleriniz Ve Önerilerinize Açığım . ( Bu Kısımdan Sonra Okuyacağınız Şeylerin Hiç Biri Acındırmak Bağış Almak Ve vb. Gibi Amaçlar Çerçevesinde Yazmadım ) Yazılıma Yönelmem İse Alievi Sorunlardan Bilgisayara Bağlandım Ve Gerçekdende İlhimi Çekiyor Açıkcası Bir Yanı da Maddi Aslında Böyle Şeyleri Paylaşmam Ama DO Forumu Kitlesi Benim İçin Ayrı : Öncelikle Babam Asker , Annem Ev Hanımı Babam İşindeki ***** Arkadaşları Yüzünden Kripto Ya Girdi -350.000 TL Borcumuz Var Ve Bunlardan Önce Aciliyaddan Bi Ev Almıştık - 650k Onun Kredisi Var Annemde Ev Kadınıydı Geçinebiliyorduk Ama Artık Annemde Çalışıyor . Annem Bakıcılık Yapıyor Ve Asıl Bilgisayar Mühendisliine İlgim Annemim İşi Sayesinde Arttı Annem Çalıştığı Yerde Kadın Türkiye İş Bankasının Dijital Güvenlik Kısmında Kocası İse Makinelerle lgili Proglamlar Ve Adam Neredeyse Hep Almanyada Ve Orada Şikret Kurmak Üzere Açıkcası Böyle Başladı . Ben Bu Yıl 2022 De Okul Başladığında 10. Sınıf Olacağım Ve Şu an 16 Yaşındayım Nereden Başlamam Gerek Nasıl Pratikler Yapmalıyım Kitap Kaynak Tavsiyeniz Varsa Memnun Olurum Eğer Buraya Kadar Okuduysanız Teşekkür Ederim ( Moderatörler Rica Ediyorum Bu Mesajı Silmeyin Yanlış bir şey Yazmamaya Özen Gösterdim Böyle Düşünmemim Sebebi İse Daha Önce Başka Forumlarda Biraz Fazla Saçma Şeylerden Kısıtlanmalar Yedimde )
Hocam Merhaba,
Öğrenmek istediğiniz alan hangisi belirtmemişsiniz fakat örneğin web geliştirmek istiyorsanız : HTML CSS Ve Javascript öğrenebilirsiniz Youtube ve Udemy'de kurslar var bana kalırsa Pythondan başlayın ben öyle yapmıştım.
1-2 Gün içerisinde bir dil öğrenmeye çalışmayın bir dili kapsamlı şekilde öğrenmeye çalışıp sonrasında farklı bir dile geçin.
Bir arkadaşımız yukarıda bahsetmiş küçük yaşta yazılıma başlayanların çoğu başladıktan en fazla 2-3 gün sonra zor olduğunu düşünüp bırakıyor pes etmeyin azimle devam edin.
Üzülerek söylüyorum bu sektörde kısa bir sürede para kazanamazsınız rakip çok siz onlardan daha üstün olmalısınız ki para kazanabilesiniz.
Yazılım dillerinden birinin mantığını çözdüğünüz zaman diğerlerinide rahat bir şekilde çözmeye başlarsınız çoğu birbirine benzerler ama dediğim gibi bir dilde uzmanlaştıktan sonra farklı bir dile geçmeniz tavsiyemdir.
Takıldığın yerlerde 'Stack Overflow' kullanabilirsiniz bu bahsettiğim web sitesini Donanım Arşivi Forum gibi düşünebilirsin burda genellikle teknoloji hakkında soru cevapları bulunur. Fakat orda sadece yazılım üzerine soru cevaplar bulunur.
Şimdiden kolay gelsin dostum sormak istediğin bir soru olursa özelden sorabilirsin <3

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,823
İsim
Doruk
Kısa vadede senin için para kazandıracak olan HTML ve CSS olur ama uzun vadede Python çok değerlenecek gibi duruyor yapay zeka ve makine öğrenmesinden dolayı

Ikarus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Ahmet
Hocam Merhaba,
Öğrenmek istediğiniz alan hangisi belirtmemişsiniz fakat örneğin web geliştirmek istiyorsanız : HTML CSS Ve Javascript öğrenebilirsiniz Youtube ve Udemy'de kurslar var bana kalırsa Pythondan başlayın ben öyle yapmıştım.
1-2 Gün içerisinde bir dil öğrenmeye çalışmayın bir dili kapsamlı şekilde öğrenmeye çalışıp sonrasında farklı bir dile geçin.
Bir arkadaşımız yukarıda bahsetmiş küçük yaşta yazılıma başlayanların çoğu başladıktan en fazla 2-3 gün sonra zor olduğunu düşünüp bırakıyor pes etmeyin azimle devam edin.
Üzülerek söylüyorum bu sektörde kısa bir sürede para kazanamazsınız rakip çok siz onlardan daha üstün olmalısınız ki para kazanabilesiniz.
Yazılım dillerinden birinin mantığını çözdüğünüz zaman diğerlerinide rahat bir şekilde çözmeye başlarsınız çoğu birbirine benzerler ama dediğim gibi bir dilde uzmanlaştıktan sonra farklı bir dile geçmeniz tavsiyemdir.
Takıldığın yerlerde 'Stack Overflow' kullanabilirsiniz bu bahsettiğim web sitesini Donanım Arşivi Forum gibi düşünebilirsin burda genellikle teknoloji hakkında soru cevapları bulunur. Fakat orda sadece yazılım üzerine soru cevaplar bulunur.
Şimdiden kolay gelsin dostum sormak istediğin bir soru olursa özelden sorabilirsin <3
Hocam youtube kanali onerebilir misin

Ömer 34242432

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,806
İsim
Ömer Fasd
Of en sevidigim konu,

2-3 yildir ugrasiyorum bu isle sayisiz kurs denedim ama en efektif ogrenme metodu benim icin dokuman+pratik oldu. Ogrenmek istedigin dili sec (python oneririm, syntax'i basit kaynak bol, kurulumu kolay) daha sonra istedigin dilin dokumanlarini bul (python dokumani icin tiklayabilirisn buraya) sonrasinda dokumani oku pratik yap yani ogrendiklerinle basit projeler yapmaya calis. Mesela tic tac toe gibi oyunlar yapabilecek seviyeye gelince data structures and algorthyms kurslari almaya baslamani oneririm(algoritma ve data tiplerini ogrenmek icin) edx veya coursera uzerinden, harvard bedava kurslar veriyor. Eger bunlarin hepsini onceden bilseydim geldigim seviyeye cok cok daha hizli gelebilirdim ha unutmadan bu is surekli yapilmasi gereken bir sey gununun en az 1 saatini ayirmaya calis.

C12H16N2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
469
İsim
M.S.C
Siz sorun, ben cevaplarım.

Of en sevidigim konu,

2-3 yildir ugrasiyorum bu isle sayisiz kurs denedim ama en efektif ogrenme metodu benim icin dokuman+pratik oldu. Ogrenmek istedigin dili sec (python oneririm, syntax'i basit kaynak bol, kurulumu kolay) daha sonra istedigin dilin dokumanlarini bul (python dokumani icin tiklayabilirisn buraya) sonrasinda dokumani oku pratik yap yani ogrendiklerinle basit projeler yapmaya calis. Mesela tic tac toe gibi oyunlar yapabilecek seviyeye gelince data structures and algorthyms kurslari almaya baslamani oneririm(algoritma ve data tiplerini ogrenmek icin) edx veya coursera uzerinden, harvard bedava kurslar veriyor. Eger bunlarin hepsini onceden bilseydim geldigim seviyeye cok cok daha hizli gelebilirdim ha unutmadan bu is surekli yapilmasi gereken bir sey gununun en az 1 saatini ayirmaya calis.
Dediğiniz dölüman mı daha iyi, yoksa bu kurs mu? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,667
Üyeler
164,542
Son üye
oek07
Top Bottom