Yengeç nasıl yakalanır?

Sebastian Szymanski

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,590
İyi günler yakın zamanda baya bir yengeçin olduğu yere gideceğim çoğu kez gittigim yer belki bölümleriniz vardır Mardin Midyat Beyazsu her neyse her gittiğimde baya yengeç oluyor önceden hiç ilgilenmezdim bile ama YouTubede Tolga Tarıkcı diye mükemmel bir kanal var deniz ürünleri yakalayıp pişirip yiyor ilgimi çekmeye başladı canım çekti ama dediğim kişi zıpkınla yakalıyor ben ise ya elimle yakalayacağım ya da sopanın ucuna bıçak bağlarım elimle yakalasam kıskaçları can acıtır mı yada bildiğiniz başka yöntem varmı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İyi günler yakın zamanda baya bir yengeçin olduğu yere gideceğim çoğu kez gittigim yer belki (bilenleriniz)* vardır Mardin Midyat Beyazsu

İyi günler yakın zamanda baya bir yengeçin olduğu yere gideceğim çoğu kez gittigim yer belki bölümleriniz vardır Mardin Midyat Beyazsu her neyse her gittiğimde baya yengeç oluyor önceden hiç ilgilenmezdim bile ama YouTubede Tolga Tarıkcı diye mükemmel bir kanal var deniz ürünleri yakalayıp pişirip yiyor ilgimi çekmeye başladı canım çekti ama dediğim kişi zıpkınla yakalıyor ben ise ya elimle yakalayacağım ya da sopanın ucuna bıçak bağlarım elimle yakalasam kıskaçları can acıtır mı yada bildiğiniz başka yöntem varmı?
kışkaçlar bayağı can acıtır ya bıçakla dediğini yapacaksın veya bi maşa alıp avlamaya çalışacaksın , filede olur

Daha önce deneyimledinizmi tadı nasıldı hocam? Kötüde olsa deneyeceğim de deneyimleriniz nasıldı merak ediyorum
ben avlamadım uzaktan gördüm bayağı hızlılar kumun altından çıkabiliyolar tam bir mayın tarlası 😵

ben avlamadım uzaktan gördüm bayağı hızlılar kumun altından çıkabiliyolar tam bir mayın tarlası 😵
Benim gittiğim yerde taşların arasında boşluklar oluyor ona giriyorlar bıçakla güzelce yakalarım gibime geliyor çok merak ediyorum umarım tutarım.

maşa tarzı bir şey yada file olabilir

bıçakla güzelce yakalarım gibime geliyor çok merak ediyorum umarım tutarım.
Yakalarken oldurmemeye ozen gosterin bence, canli olarak haslaniyorlar diye biliyorum yani olu satmaya calisirsaniz almayabilirler.

ben elimle denizden yakalıyordum kucuklerdi ama en buyugu avcum kadardır

Hayır hocam kendim yiyeceğim canlı haşlamak ne bide 😳
Istakoz icinde aynisi diye biliyorum, tatlarini bilmiyorum daha once denemedim ama bence gercekten bu sekilde canli olarak pisiriliyorsa sirf bu yuzden tuketmezdim.

Benim gittiğim yerde taşların arasında boşluklar oluyor ona giriyorlar bıçakla güzelce yakalarım gibime geliyor çok merak ediyorum umarım tutarım.
onları balık veya su yosunu ile tuzağına çekebilirsin :devilish:

Hayır hocam kendim yiyeceğim canlı haşlamak ne bide 😳

Tadı nasıldı hocam?
ben kucuktum hocam 10 yasinda falan yakalayip plastik bardaga su ddurup icine koyuyordum bilmiyorum tadini

Istakoz icinde aynisi diye biliyorum, tatlarini bilmiyorum daha once denemedim ama bence gercekten bu sekilde canli olarak pisiriliyorsa sirf bu yuzden tuketmezdim.
Hayır hocam canlı pişirilirmiyor benim izlediğim YouTube kanalıda canli pişirmiyordu

Geri