Neler Yeni

yeni akvaryum kurdum yardım

mustafabayrak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
mustafa bayrak
1 haftayı geçti yenı akvaryum kurdum suyu 3 4 gün dinlendirdim gittim lepistes aldım 9 taneden 4 tanesi öldü sonra 3 dişi 2 erkek kalınca dişiler ölmesin diye gittim balık aldım 5 dişi 5 erkek yararlı bakteri kültürü oluşumu olmadıgı içinmi ölüyor balıklarım acaba bilmıyorum akvaryum hobisiyle ilgilenen lütfen yardımcı olabilirmi bana

sahinzer6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
170
İsim
Şahin
Akvaryum boyutu ne 1 Lepistes için 3lt olması lazım bir de kullandığın yem ucuz japon balığı yemi olmasın toz karabiber gibi yemler var onlarla daha uzun yaşamıştım ben

BenRoboTdeğilİm

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,325
İsim
BenRoboTdeğilİm
bakteri kültürü oluşmadığı için olabilir sıcaklık ilede alakalı olabilir

Pew Pew

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
523
İsim
Cem Şimşek
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık
1 haftayı geçti yenı akvaryum kurdum suyu 3 4 gün dinlendirdim gittim lepistes aldım 9 taneden 4 tanesi öldü sonra 3 dişi 2 erkek kalınca dişiler ölmesin diye gittim balık aldım 5 dişi 5 erkek yararlı bakteri kültürü oluşumu olmadıgı içinmi ölüyor balıklarım acaba bilmıyorum akvaryum hobisiyle ilgilenen lütfen yardımcı olabilirmi bana
Evet bakteri kültürü oluşmadığı için ölmüş olabilir. Seranın hazır bakteri kültürleri var ondan alabilirsin.
Balıkları akvaryuma koyarken damlama yöntemiyle alıştırarak koyman gerekir. Eğer direk akvaryuma koyduysan o yüzden de ölmüş olabilir.

mustafabayrak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
mustafa bayrak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet bakteri kültürü oluşmadığı için ölmüş olabilir. Seranın hazır bakteri kültürleri var ondan alabilirsin.
Balıkları akvaryuma koyarken damlama yöntemiyle alıştırarak koyman gerekir. Eğer direk akvaryuma koyduysan o yüzden de ölmüş olabilir.
Yok öyle bakteri kültürü felan koymadım 3 4 gün suyu akvaryumda motor çalışır halde bıraktım kumsuz bitkisiz sade akvaryum 4. Gün sonunda gittim balık aldım onlarda öldü bazılarında kuyruklarinin yarısı yok napmam lazım

Pew Pew

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
523
İsim
Cem Şimşek
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık
Yok öyle bakteri kültürü felan koymadım 3 4 gün suyu akvaryumda motor çalışır halde bıraktım kumsuz bitkisiz sade akvaryum 4. Gün sonunda gittim balık aldım onlarda öldü bazılarında kuyruklarinin yarısı yok napmam lazım
Balıklarda kuyruk erimesi diye bir hastalık var. O hastalığı bir araştırın belki ondandır.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_

Dostum balık bakımı oldukça meşakkatli bir iş. Türünü hatırlayamadığım kadarıyla balık bakımı yaptım ve en sonunda illet edip akvaryumdan vazgeçtim. 2 tane 60 litre bir tane de 280 litre akvaryumu içindeki balıklarla birlikte satmıştım oldukça uygun bir fiyattan.

Temizliği, filtresi, suyu, balıkları.. Hepsi ayrı bir dert.

mustafabayrak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
mustafa bayrak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dostum balık bakımı oldukça meşakkatli bir iş. Türünü hatırlayamadığım kadarıyla balık bakımı yaptım ve en sonunda illet edip akvaryumdan vazgeçtim. 2 tane 60 litre bir tane de 280 litre akvaryumu içindeki balıklarla birlikte satmıştım oldukça uygun bir fiyattan.

Temizliği, filtresi, suyu, balıkları.. Hepsi ayrı bir dert.
Bu sevdadan vazgeç diyorsun kendine yazık etmemi diyorsun şimdi 😅

Dahası  
Reaksiyon skoru
145
İsim
emre yokuş
Şehir dışına üniversiteye gitmeden önce benim üretim yaptığım büyük akvaryumum vardı. Balıklar aç kaldığı için birbirinin kuyruğuna saldırıyor olabilir mi ? Ben balıklarda hastalık olduğunda mavi bir ilaç vardı, bir kaç damla ondan ekliyordum suya. 2-3 güne balıklar toparlıyordu. Adı şuan aklıma gelmedi. Balıklardan anlayan bir petshop sana daha iyi yardımcı olacaktır.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram