Neler Yeni

Yeni aldığım 5080’li sistem açılmıyor!

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,101
İsim
mehmet ali oğuz
Pili çıkar ters tak diyen varmı :)

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
578
İsim
TAHA KOÇAK
Pili çıkar ters tak diyen varmı :)
En iyisi pili çıkarsın neyse forumdayız çıldırmak, dediklerimi yapsa 3 dakikada çözülecek. Vallahi bizim millet şaka gibi.

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,101
İsim
mehmet ali oğuz
En iyisi pili çıkarsın neyse forumdayız çıldırmak, dediklerimi yapsa 3 dakikada çözülecek. Vallahi bizim millet şaka gibi.
5080 sorunlarını okumayan nerden bilsin normal hala bios güncellemesi gelmemiş çoğu anakart a o daha üzücü.

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
578
İsim
TAHA KOÇAK
5080 sorunlarını okumayan nerden bilsin normal hala bios güncellemesi gelmemiş çoğu anakart a o daha üzücü.
Ben ona bir şey demiyorum, her önüne gelen bios sıfırla yazıp durmuş. Bios flashback yap diyen olmuş. Ben ezbere konuştum 2. slota tak dedim. Sonrasında anakartının teknik özelliklerine bakıp olmadığını ve sorunun kaynağını gördüm. Mesela işlemci desteği diyenleri merak ediyorum neye dayanarak diyorlar. Sistem tüm bios sürümlerinde zaten işlemciye destek veriyor. Ayrıca işlemci veya sorun ram'de olsa ya DRAM yanar ya da CPU girip VGA yanmaz. Bu sorunun sebebi 5080'in daha anakartlar tarafında desteklenmemesi. Çözümü ise basit, bios ile düzenlilene kadar bios üzerinden Pci-e gen 4'e alarak görüntü almak.
1739369844328.png

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,101
İsim
mehmet ali oğuz
Ben ona bir şey demiyorum, her önüne gelen bios sıfırla yazıp durmuş. Bios flashback yap diyen olmuş. Ben ezbere konuştum 2. slota tak dedim. Sonrasında anakartının teknik özelliklerine bakıp olmadığını ve sorunun kaynağını gördüm. Mesela işlemci desteği diyenleri merak ediyorum neye dayanarak diyorlar. Sistem tüm bios sürümlerinde zaten işlemciye destek veriyor. Ayrıca işlemci veya sorun ram'de olsa ya DRAM yanar ya da CPU girip VGA yanmaz. Bu sorunun sebebi 5080'in daha anakartlar tarafında desteklenmemesi. Çözümü ise basit, bios ile düzenlilene kadar bios üzerinden Pci-e gen 4'e alarak görüntü almak.
Alıntıyı görüntüle
5080 ler stoklara gelse de kampanya cart curt görsek :)

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
578
İsim
TAHA KOÇAK

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,101
İsim
mehmet ali oğuz
Ben şu an 5070ti bekliyorum, 50 bine gelmiş olsa alacaktım şu an bana pahalı geliyor.
5070ti lansman kovalıcam bende alabilirsem kullanırım yoksa stoklar tam oturmadan düşünmüyorum gereksiz pahalı. Oled e bütçe kalmıyor

Top Bottom