Neler Yeni

YENİ ALDIGIM ANAKART BİOS PİLİ BİTMİŞ

yenigeldim

80+ Silver
pilin bittiğini nereden anladın? her açılışta bios sıfırlanıyor mu? pil kolay biten bir şey değil bu arada

LastFreak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Can Ergün
Pc açılırken önüne cmos hatası gelmesi lazım. Üstüne bios üzerinde yaptığın ayarların vs. her açılışta sıfırlanması lazım.

Ha bildiğimden değil, araştırıp bunları buldum. 8 yıl kadar kullandığım anakart var henüz pil bitişi yaşamadım. Sorun farklı bir yerde olabilir.

ercanx27

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Ercan Yaşar
pilin bittiğini nereden anladın? her açılışta bios sıfırlanıyor mu? pil kolay biten bir şey değil bu arada
pili çıkar tak yapıyorum kendini sıfırlamıyor bios neden olur bu peki
Mesaj otomatik birleştirildi:

Pc açılırken önüne cmos hatası gelmesi lazım. Üstüne bios üzerinde yaptığın ayarların vs. her açılışta sıfırlanması lazım.

Ha bildiğimden değil, araştırıp bunları buldum. 8 yıl kadar kullandığım anakart var henüz pil bitişi yaşamadım. Sorun farklı bir yerde olabilir.
reis tamamda tarihi neden yanlış gösteriyor o zaman onu anlamadım ben

yenigeldim

80+ Silver
pili çıkar tak yapıyorum kendini sıfırlamıyor bios neden olur bu peki

reis tamamda tarihi neden yanlış gösteriyor o zaman onu anlamadım ben
düzelt tarihi geç. her açılışta eğer bios sıfırlanıyorsa pil bitmiştir. yeni anakartın pili bitmez. bios pilini çıkarınca psu dan kapat pc yi sonra pc açma tuşuna bas. enerji gitsin. sonra bios pilini tak.pc yi aç sıfırlar.

CMOS reset çek geç hiç uğraşma.

ercanx27

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Ercan Yaşar
düzelt tarihi geç. her açılışta eğer bios sıfırlanıyorsa pil bitmiştir. yeni anakartın pili bitmez. bios pilini çıkarınca psu dan kapat pc yi sonra pc açma tuşuna bas. enerji gitsin. sonra bios pilini tak.pc yi aç sıfırlar.

CMOS reset çek geç hiç uğraşma.
Reis her açılışta sifirlaniyorsa değil pili çıkart tak yaptığında normalde biosun sıfırlanmasi lazm olmuyor işte bende acaba işlemci yuvasının pinlerine macun bulaştı ondanmidir pinlerin üstünde değil ama altinda

Top Bottom