Neler Yeni

Yeni aldığım bilgisayar çöküp duruyor

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,029
İsim
Emre Zengin
Yok 5 gb lık dosyaya çok büyük diyor 30gb usb ben kırıcam atıcam pc yi rahatlicam
Mesaj otomatik birleştirildi:

takılı zaten gözükmüyor
Nasıl hocam? Fotoğraf atabilme imkanın var mı?

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
616
İsim
Kerem Eldes
Hocam konuyu saldım ben çünkü windows 11 yükleme ekranına zar zor kaç saat uğraşıp tekrar geldiğimde gene sistemin gereksinimleri karışlamıyor dedi şimdi windows 10 kurmaya çalışıyorum sonra yükseltilir

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
616
İsim
Kerem Eldes
En sonunda konuyu salıp Windows 10 yükledim ama ana problem devam etti... Sürekli her birkaç saniyede bir ya da 2 dakikada bir bütün usb bağlantıları donuyor ya da bağlantısı kopuyor, bu kopma sırasında gpu driver ı da çöküyor bu belli bir süre tekrar edip pc yi kapattıktan sonra size attığım hata ekranında sonsuza kadar kalmış bir vaziyette buluyorum kendimi.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,029
İsim
Emre Zengin
En sonunda konuyu salıp Windows 10 yükledim ama ana problem devam etti... Sürekli her birkaç saniyede bir ya da 2 dakikada bir bütün usb bağlantıları donuyor ya da bağlantısı kopuyor, bu kopma sırasında gpu driver ı da çöküyor bu belli bir süre tekrar edip pc yi kapattıktan sonra size attığım hata ekranında sonsuza kadar kalmış bir vaziyette buluyorum kendimi.
Anakartın Chipsetinde de bir sorun olabilir. RAM'leri teker teker dene hocam bakalım bir de.

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
616
İsim
Kerem Eldes
Anakartın Chipsetinde de bir sorun olabilir. RAM'leri teker teker dene hocam bakalım bir de.
Hocam hem yeni sıfır alınmış ramleri hem de kendi ramlerimi tek tek ve çift hallerde her slota taktım hep aynı sorun :(

Ama aldığım 2. El ve birazcık sıkıntılı olan tek şey anakarttı ben de ondan şüpheleniyorum... Aldığım güne lanet olsun

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,029
İsim
Emre Zengin
Hocam hem yeni sıfır alınmış ramleri hem de kendi ramlerimi tek tek ve çift hallerde her slota taktım hep aynı sorun :(

Ama aldığım 2. El ve birazcık sıkıntılı olan tek şey anakarttı ben de ondan şüpheleniyorum... Aldığım güne lanet olsun
Elinde deneyebileceğin başka anakart var mı?

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
616
İsim
Kerem Eldes
Varda 2 sistemi de komple sökmem gerekir, illa kasaya takmam gerekir mi yoksa sadece parçaları mı benim sistemdeki anakarta takmam lazım? Çünkü ramleri benim anakarta takınca sorunsuz çalıştılar

Şimdi de tekrar açınca pc yi bu hatayı verdi bilerek anakarta hiçbir usb takmayarak denedim ama gene aynı hatayı verdi

Ekler

• Screenshot_20250202_124848_Photos.jpg
    Screenshot_20250202_124848_Photos.jpg
    1.6 MB · Hit: 8
Son düzenleme:

fspdrop

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
202
İsim
ibrahim
işlemci veya anakart birisi arızalı gibi duruyor. memtest86 yaptınız mı

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,029
İsim
Emre Zengin
Varda 2 sistemi de komple sökmem gerekir, illa kasaya takmam gerekir mi yoksa sadece parçaları mı benim sistemdeki anakarta takmam lazım? Çünkü ramleri benim anakarta takınca sorunsuz çalıştılar

Şimdi de tekrar açınca pc yi bu hatayı verdi bilerek anakarta hiçbir usb takmayarak denedim ama gene aynı hatayı verdi
Minidumpı paylaşabilir misin? https://www.technopat.net/sosyal/konu/minidump-dosyalarini-paylasin.73053/

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
616
İsim
Kerem Eldes

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,505
İsim
Arda doğan
5 sıfır e9 kod hatası usb aygıtlarda olan bir hatadır usb aygıtları komple sök yeniden tek tek takarak dene hangisinde hata veriyorsa o arızalıdır 1600af 3600mhz ile rahat çalışır ram frekansı ile alakalı bir durum değil anakartta ya usb portlarında bir arıza vardır kısa devre vardır yada aygıtlarda çoğu kişi bilmeden konuşmuş

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
616
İsim
Kerem Eldes
Arşivleme seçeneği çıkmadı ve çöktü direkt usb ye kopyalayıp kendi bilgisayarımdan buraya koysam olur mu?

5 sıfır e9 kod hatası usb aygıtlarda olan bir hatadır usb aygıtları komple sök yeniden tek tek takarak dene hangisinde hata veriyorsa o arızalıdır 1600af 3600mhz ile rahat çalışır ram frekansı ile alakalı bir durum değil anakartta ya usb portlarında bir arıza vardır kısa devre vardır yada aygıtlarda çoğu kişi bilmeden konuşmuş
Aygıtları komple söktüm artık o hatayı almıyorum ama şimdi de mavi ekran alıyorum bütün usb aygıtları donuyor ve driver çöküyor sonra mavi ekran. Bu hiçbir usb aygıtı takılı değilken de oluyor artık

işlemci veya anakart birisi arızalı gibi duruyor. memtest86 yaptınız mı
O nedir bilmiyorum ama şu mavi ekran sorunu çözülmeden h içbir şey yapamam çünkü açıldıktan 1 dakika sonra otomatik gidiyor bilgisayar

fspdrop

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
202
İsim
ibrahim
Arşivleme seçeneği çıkmadı ve çöktü direkt usb ye kopyalayıp kendi bilgisayarımdan buraya koysam olur mu?

Aygıtları komple söktüm artık o hatayı almıyorum ama şimdi de mavi ekran alıyorum bütün usb aygıtları donuyor ve driver çöküyor sonra mavi ekran. Bu hiçbir usb aygıtı takılı değilken de oluyor artık

O nedir bilmiyorum ama şu mavi ekran sorunu çözülmeden h içbir şey yapamam çünkü açıldıktan 1 dakika sonra otomatik gidiyor bilgisayar
ram testi hocam usb boot ediyorsun ramları test ediyor

Top Bottom