Neler Yeni

Yeni aldığım ramler çalışmıyor

stellar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Kadirhan Özelci
herkese iyi geceler 4x2 8 GB ram kullandığım bilgisayarımı 16 GB a yükseltmek için 2 tane RAM aldım fakat ramler çalışmıyor taktığımda. bilgisayarın ram arıza ışığı yanıyor, 3 saniyede bir ram ışığı sönüp işlemci arıza ışığı yanıyor sonra tekrar ram arıza ışığı yanıyor. sebebi ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim saat gecenin 5 i uyutmadı bu dert.

arseyus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Akın
herkese iyi geceler 4x2 8 GB ram kullandığım bilgisayarımı 16 GB a yükseltmek için 2 tane RAM aldım fakat ramler çalışmıyor taktığımda. bilgisayarın ram arıza ışığı yanıyor, 3 saniyede bir ram ışığı sönüp işlemci arıza ışığı yanıyor sonra tekrar ram arıza ışığı yanıyor. sebebi ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim saat gecenin 5 i uyutmadı bu dert.
Ramlerini yerini değiştirip deneyin.
Çözüm olmazsa bios pilini çıkarıp 30 saniye bekleyin takın yine deneyin.
Çözüm olmazsa ramleri tek tek deneyin ikisinden birisi arızalımı anlaşılır en azından.

Checkmate

80+ Silver
2 ve 4. slotlara a marka ramı tak 1 ve 3 slotlara b marka rami tak

stellar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Kadirhan Özelci
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ramlerini yerini değiştirip deneyin.
Çözüm olmazsa bios pilini çıkarıp 30 saniye bekleyin takın yine deneyin.
Çözüm olmazsa ramleri tek tek deneyin ikisinden birisi arızalımı anlaşılır en azından.
3 kere falan değiştirdim yerini pili çıkar tak yapıp deneyeceğim ama.
Mesaj otomatik birleştirildi:

2 ve 4. slotlara a marka ramı tak 1 ve 3 slotlara b marka rami tak
anakartımda 2 slot var hocam.

KSF Eren

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
188
İsim
Abdullah Eren Altunışık
Instagram
ksferen
Discord
KSF Eren#5807
Bende sıfır ram almıştım viper bendede arıza oldu çalışmadı iade ettim. Eğer sıfır aldıysan iade et hiç uğraşma bozuk olabiliyo bazen

stellar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Kadirhan Özelci
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
benim anakartım 2666 mhz destekliyor ben 3600 aldım ondan kaynaklı olabilir mi? ama bildiğim kadarıyla sorun olmuyor yüksek olunca. ya da işlemciyle uyumsuz olması gibi bir durum olabilir mi çünkü işlemci arıza ışığı da yanıp sönüyor ilk mesajda yazdığım gibi.

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Eski ramlerinin marka model mhz cl şeklinde aynı modelinden aldığını varsayıyorum, yeni ramleri çıkar. Eski 2x8 GB hali ile biosa gir ve biosu default ayarlarına sıfırlayarak çık ve kapat. Sonra yenileri takıp çalıştır. Ram-işlemci upgradelerinde eğer biosta XMP-EXPO tarzı ram profilleri açık denerseniz muhtemelen hata alırsınız. Bios ayarları sıfırlanıp bu işlemler yapılmalı.

stellar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Kadirhan Özelci
Eski ramlerinin marka model mhz cl şeklinde aynı modelinden aldığını varsayıyorum, yeni ramleri çıkar. Eski 2x8 GB hali ile biosa gir ve biosu default ayarlarına sıfırlayarak çık ve kapat. Sonra yenileri takıp çalıştır. Ram-işlemci upgradelerinde eğer biosta XMP-EXPO tarzı ram profilleri açık denerseniz muhtemelen hata alırsınız. Bios ayarları sıfırlanıp bu işlemler yapılmalı.
aynı marka model mhz cl değil hepsi farklı eskisi 2666 mhz di bu 3600, eskisi cl19 yenisi cl18. bunlardan herhangi birinden kaynaklanma imkanı var mı? anakartım msi h310m pro vdh plus.

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
aynı marka model mhz cl değil hepsi farklı eskisi 2666 mhz di bu 3600, eskisi cl19 yenisi cl18. bunlardan herhangi birinden kaynaklanma imkanı var mı? anakartım msi h310m pro vdh plus.
Evet var çalıştıramaman çok doğal.

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
mhz yüksek olmasının bir problemi yok bildiğim kadarıyla ama
Farklı ramler farklı gecikmeler farklı çipler ve giriş seviyesi anakart bu saydıklarımın tümünün mümkün olsa bile stabil çalışmasını imkansızlaştırır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,046,342
Üyeler
165,971
Son üye
iphonebedevisi