Neler Yeni

Amazon Yurt Dışından Aldığım Ramler

Rova

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Anex
Selamlar.
Bu konuda size bir şey danışmak istiyorum.

Amazon üzerinden Patriot Viper Steel RGB 2x32 GB DDR4 3600 mhz ram satın aldım 3184₺ ye, Ramler elime ulaştı. Fakat yurt dışından geldiği için kutudan garanti belgesi ve fatura gibi hiçbir şey çıkmadı.

Amazon'u arayıp sordum yurt dışı üzerinden alındığı için Türkiye garantisi olmayacağını söylediler. Ben de iade süreci başlattım. Önümüzdeki hafta içi DHL Ekspres ile geri gönderim yapacağım. Elimde TUF Gaming Alliance 2x8 GB 3600MHz ramler vardı. Aynısından 2x8gb almayı 4x8 yapmayı düşünüyorum.

Ama aklıma takılı Amazon'dan aldığım ramleri garantisi olmadığı için iade etmeli miyim? Ramler arızalanan bir bileşen midir, yoksa uzun yıllar sorunsuz kullanır mıyım?

Patriot Viper ramler gayet güzel çalışıyor ve RGB li olduğu için kasamda da hoş durdular. Ama garanti durumu kafamı kurcaladı. Bir de paket açık gelmişti ve ramlerin üst kısmınaki plastik korumalar ayrık şekildeydi aşağıdaki resimdeki gibi.

Fikir verirseniz sevinirim. Sistemimin özelliklerini aşağı yazıyorum. İleriye dönük bir sistem olması için 32x2 şeklinde upgrade ettim ramleri. Şimdiden teşekkür ederim.

Dipnot :Amazon'u tekrar aradığım zaman Ürünün yurt dışı garantisi olmadığını fakat Amazon'un 2 yıllık garanti hizmeti sunduğunu söylediler. Kullanıcı hatası dışında bir arıza olursa tamir, değişim veya para iadesi yapacaklarını söylediler.

Ekler

• 20231101_183327.jpg
    20231101_183327.jpg
    751.9 KB · Hit: 73
  • 20231101_185103.jpg
    20231101_185103.jpg
    780.2 KB · Hit: 71
Selamlar.
Bu konuda size bir şey danışmak istiyorum.

Amazon üzerinden Patriot Viper Steel RGB 2x32 GB DDR4 3600 mhz ram satın aldım 3184₺ ye, Ramler elime ulaştı. Fakat yurt dışından geldiği için kutudan garanti belgesi ve fatura gibi hiçbir şey çıkmadı.

Amazon'u arayıp sordum yurt dışı üzerinden alındığı için Türkiye garantisi olmayacağını söylediler. Ben de iade süreci başlattım. Önümüzdeki hafta içi DHL Ekspres ile geri gönderim yapacağım. Elimde TUF Gaming Alliance 2x8 GB 3600MHz ramler vardı. Aynısından 2x8gb almayı 4x8 yapmayı düşünüyorum.

Ama aklıma takılı Amazon'dan aldığım ramleri garantisi olmadığı için iade etmeli miyim? Ramler arızalanan bir bileşen midir, yoksa uzun yıllar sorunsuz kullanır mıyım?

Patriot Viper ramler gayet güzel çalışıyor ve RGB li olduğu için kasamda da hoş durdular. Ama garanti durumu kafamı kurcaladı. Bir de paket açık gelmişti ve ramlerin üst kısmınaki plastik korumalar ayrık şekildeydi aşağıdaki resimdeki gibi.

Fikir verirseniz sevinirim. Sistemimin özelliklerini aşağı yazıyorum. İleriye dönük bir sistem olması için 32x2 şeklinde upgrade ettim ramleri. Şimdiden teşekkür ederim.

Dipnot :Amazon'u tekrar aradığım zaman Ürünün yurt dışı garantisi olmadığını fakat Amazon'un 2 yıllık garanti hizmeti sunduğunu söylediler. Kullanıcı hatası dışında bir arıza olursa tamir, değişim veya para iadesi yapacaklarını söylediler.
Global garanti vardır diye tahmin ediyorum Bundan dolayı iade etme bence

Rova

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Anex
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Awsed

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Zeynel Çalık
Ramleri çok ellemezsen habire tak çıkar sistem testleri vs yapan biri değilsen kolay kolau bozulan bir bileşen değil (normal şartlarda) o yüzden geri yollama

• Beğen
Reaksiyonlar: Rova

Rova

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Anex
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Markanın sunduğu lifewear Garanti olması lazım ömür boyu garanti yani

Teşekkür ediyorum hocam. Bu ömür boyu garantiyi nasıl sorgulayabilirim? Türkiye'de kimse garanti hizmeti sağlamıyor çünkü. Arena bilgisayar'ı aradım yurt dışı ürünleri için garanti sağlamıyoruz dediler.

Bana gelen ramlerin kutusu üzerinde sadece seri numarası var. Bir ömür boyu garanti durumu varsa bunu nasıl sorgulayabilirim?

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,443
İsim
Bilal Tepe
Teşekkür ediyorum hocam. Bu ömür boyu garantiyi nasıl sorgulayabilirim? Türkiye'de kimse garanti hizmeti sağlamıyor çünkü. Arena bilgisayar'ı aradım yurt dışı ürünleri için garanti sağlamıyoruz dediler.

Bana gelen ramlerin kutusu üzerinde sadece seri numarası var. Bir ömür boyu garanti durumu varsa bunu nasıl sorgulayabilirim?
Bildiğim kadarı ile dünyadaki ( çinde satılan absürt markalar hariç) hepsinin ömür boyu garantisi var aldığın ramlerin markasının sitesine girip bakabilirsin
Mesaj otomatik birleştirildi:

İnternette ömürlük garanti yazıyor lakin bazı maddeler var

egefitness

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
mehmet
bende amazon germanyden 990 pro almıştımda koşulsuz iadesi kaç gün acaba muhtemelen bendede garanti olmayacak

Rova

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Anex
Bildiğim kadarı ile dünyadaki ( çinde satılan absürt markalar hariç) hepsinin ömür boyu garantisi var aldığın ramlerin markasının sitesine girip bakabilirsin

İnternette ömürlük garanti yazıyor lakin bazı maddeler var
Hocam bu ömür boyu garanti hizmetinin şartları nedir acaba? Patriot'un sitesinde* "sınırlı ömür boyu garantiyle desteklenmektedir" yazıyor. Ama bu garanti hangi ülkelerde geçerli veya şartları nedir yazmıyor. Amazon'un bana söylediği, ürünün yurt dışından geldiği için garantisi olmadığı. Patriot'un sitesinde yazan sınırlı ömür boyu garanti hizmeti nasıl işliyor acaba. Yarın bir gün arızalanırsa garanti kapsamında nereye göndereceğim bilmiyorum. İnternette de düzgün bir bilgi bulamadım.

bende amazon germanyden 990 pro almıştımda koşulsuz iadesi kaç gün acaba muhtemelen bendede garanti olmayacak
Ürünün size ulaştığı tarihten itibaren 1 ay

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,068,758
Üyeler
169,769
Son üye
Mehmetttt58_
Top Bottom