Ram Krizinde Yaşadığım Kriz

Kral konudan alakası sistemi kurduysan kasa hakkında bilgi verir misin bende böyle bir akvaryum kasa düşünüyorum aldığın modelde seçeneklerim arasında kurulumu Fan bilgileri flan nasıl memnun musun

Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar.
Kasım indirimleri ile beraber bilgisayar dizmeye başladım oem paketler bana uymadı Psu, anakart ve kasa modellerini beğenmiyordum beyaz sistem dizmek istedim. Elimden geldiğince indirimleri yakalayarak sistemi dizdim ancak Ramleri en sona bıraktım. Dedim nasılsa ramde çok araştıracak bir şey yok. (2x16gb) 9K vatan kampanyasını kaçırınca kafa dank etti fiyatlar uçuyor diye. Araştır araştır fiyatlar yukarı aşağı birde beyaz olsun derken

Alıntıyı görüntüle

12.558₺ "Crucial Pro 2x16 GB DDR5 6000 MHz CL36 Ram" sipariş ettim. Birkaç gün sonra ürün elime ulaştı, tüm parçaların toplanması bekleyip kutuyu iki gün sonra açtım vee

Alıntıyı görüntüle

Kutundan bir tane Ram çıktı moralim çok bozuldu çünkü satıcıda kalmamıştı ve en ucuz 1x16gb - 7k olmuştu. Hemen N11 desteğe yazdım ve 4 gün geçti dönüş olmayınca arayıp darladım satıcı ile iletişimin sürdüğünü söylediler. 5.gün geri aradılar ve satıcının ürünü tedarik edemediğini, parasının geri iade yapılacağını söylediler. Ciddi kavgaya tutuştum, ürünün fiyatının çok arttığını ve artmaya devam ettiğini, iade parasına ürünü tekrar alamayacağımı, bana bir ürün gönderip iki ürün parası alındığını bir haftadır mağdur olduğumu, ürün gelecek diye beklerken fiyatının arttığını, bana ürünün muadilinin tedarik edilmesi gerektiğini anlattım. N11 Bana yardımcı olamayacaklarını böyle bir politikalarının olmadığını söyledi. Tüketici haklarımı anlattım ürün tedariğinde ısrar ettim, yetkiliyle görüşmek istedim ancak iade yapabileceklerini söylediler ve o konuşma öyle sonlandı.

1 haftam ram fiyatlarının 9k fiyatlarına çıkmasını izlemekle geçti. Moralim yerlerde canım çok sıkkın. Para iadesi hala yapılmadı. Dayanamadım aradım durumu anlattım ve ürün tedariki istediğimi söyledim. Para iadesi yapabileceklerini ama bu sefer yardımcı olabileceklerini söyleyip satıcı ile iletime geçtiler ve sonucunda satıcı benimle birebir iletişim kurmak istedi.

Satıcıya süreci detaylı yazdığımda keşke önce bizle iletişim kursaydınız dedi ve çok üzgün olduklarını, kabul edersem bana eksik ürün yerine "16 GB XPG 6000 MHZ CL34 Ram" göndermek istediklerini söylediler. Sevindim ama ramler uyumsuz olacağı için elimdekini iade edip, uygun bir fiyat farkı ödeyerek 2 tane o ramden göndermelerini istedim. Ellerinde bir tane kaldığını söylediler ve daha iyi bir teklif yaparak "2x16 GB Patriot 6000 mhz CL30 Ram" gönderelim ve mağduriyetinizi gidermek adına para istemiyoruz dediler.

Alıntıyı görüntüle

Satıcı beni çok şaşırttı "Bu devirde sizin gibisini bulmak çok zor" deyip, teşekkür ederek kabul ettim ve elimde ki ürünü ufak bir şüphe ile geri iade gönderdim. Çünkü adamlar fiyatı daha da artması muhtemel olan o an fiyatı 18.5K olan ürünü bana 12.5K fiyata satmış olacaklardı. Ürün satıcıya ulaştı ve 2 gün sonra iadeyi geri iade gönderdiler. Bakalım içerisinden ne çıkacak...

Alıntıyı görüntüle

Edit: Yeni bebeklerim geldi :blobdance:
Alıntıyı görüntüle
Edip: Telep üzerine satıcı linki
Alıntıyı görüntüle

Bu arada topladığım sitemi merak edenler için paylaşıyorum:

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Sizce sistem F/P olmuş mu?
Uzun söze gerek yok. Satıcıya helal olsun. Allah bol hayırlı kazanclar nasip etsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,140
Üyeler
186,852
Son üye
HEROUSTA
Geri