Yeni aldığım sistem 1 aydır sorunsuz çalışıyordu

miralay18

80+
Reaksiyon skoru
0
Hemen hemen 1 ay önce topladığım ve sorunsuz çalışan bilgisayarı bugün toplayıp ofise götürdüm ilk başta açtığımda bir sorun yoktu daha sonra 15-20 saniye ara ile her şey donup geri gelmeye başladı bilgisayarı birkaç defa açıp kapadım sorun hala devam etti daha sonra kapatıp açmayı denediğimde birdaha açılmadı ve anakart üzerinde ram sarı cpu ise kırmızı yanmaya başladı ve birdaha pc açılmadı
(İlk başta açtığımda bir problem yoktu sonra test etmek için kardeşim valoranta girdi 1 2 takılma olduğunu fark ettim oyunu kapatıp görev yöneticisine girdim pc boşta iken donma ile aynı anda işlemci yüzde 20-25 lere çıkıp tekrar donma bitince normal kullanıma düşüyordu)
.Ryzen 5 7500F
.MSI PRO A620M-E
.MSI RTX 3060
.Kingston NV2 1TB M.2
.Kingston Beast Black DDR5-5600MHz 16GB (2x8GB)

Son düzenleme:
ramlerle tektek açmayı denediniz mi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

birde cpu güç kablosu çıkmış olabilir mi

Hemen hemen 1 ay önce topladığım ve sorunsuz çalışan bilgisayarı bugün toplayıp ofise götürdüm ilk başta açtığımda bir sorun yoktu daha sonra 15-20 saniye ara ile her şey donup geri gelmeye başladı bilgisayarı birkaç defa açıp kapadım sorun hala devam etti daha sonra kapatıp açmayı denediğimde birdaha açılmadı ve anakart üzerinde ram sarı cpu ise kırmızı yanmaya başladı ve birdaha pc açılmadı
.Ryzen 5 7500F
.MSI PRO A620M-E
.MSI RTX 3060
.Kingston NV2 1TB M.2
.Kingston Beast Black DDR5-5600MHz 16GB (2x8GB)
İşlemci kablolarını kontrol et taşırken hasar görmüş veya çıkmış olabilir ramin de slotlarına bak onlardada bi hasar olabilir

ramlerle tektek açmayı denediniz mi

birde cpu güç kablosu çıkmış olabilir mi
Ramleri denemedim pc şuan ofiste yarın ilk iş deneyeceğim. cpu kablosunu çıkarıp tekrar taktım fakat değişmemişti

İşlemci kablolarını kontrol et taşırken hasar görmüş veya çıkmış olabilir ramin de slotlarına bak onlardada bi hasar olabilir
Arbedeli bir taşıma süreci olmadı kontrol de ettim bir sorun gözükmüyordu ramleri yarın ilk iş deneyeceğim

Ramleri denemedim pc şuan ofiste yarın ilk iş deneyeceğim. cpu kablosunu çıkarıp tekrar taktım fakat değişmemişti

Arbedeli bir taşıma süreci olmadı kontrol de ettim bir sorun gözükmüyordu ramleri yarın ilk iş deneyeceğim
denediniz mi ramlerle

Kablodan kaynaklıdır

Geri