Neler Yeni

Yeni alınan laptop HDD'sinden ses geliyor.

Berkayyyy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Berkay Aksoylu
Merhabalar, yaklaşık 2 hafta önce ASUS FX505DT-BQ190 modelli laptobu satın aldım. (Özellikleri : R5 3550H - GTX 1650 - 256 SSD - 1TB HDD - 8 GB RAM) Laptobun ilk 3 günü her şey normaldi, her türlü ses normaldi ama sonraki günlerde o kadar titiz kullanmama rağmen HDD'den "Blink" sesi gibi sesler gelmeye başladı. Oyundayken gelmiyor, boşta veya açılırken geliyor bu sesler. Bad Sector taraması yaptırdım ve bir sıkıntı yoktu ancak Speed Map'e bakınca yarısının turuncu yarısının sarı (Turuncu orta yavaş, sarı orta hızlı) ve sadece 3 noktanın çok yavaş(kırmızı) olduğunu gördüm. Sizce iade etmeli miyim yoksa bir sıkıntı yaratmaz mı ?

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
garantiye yollama şansın varsa garantiye yolla hocam hdd arızalı

Barış Yalçın

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
HDD kafa yapmış yada diğer anlamıyla "meme" yapmış. Benim eski laptopumda da var böyle bir sorun.

Barış Yalçın

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Bir sıkıntı yaratır mı? Yakın gelecekte veya uzun vadede.
Hayır ama HDD nin ömrünün kısalmasına neden olabilir. Eğer kafa atıyorsa bunun bir çözümü yok ama oksitlenmiş ise harddisk in o yuvarlak disk tarafını bir silgi ile silin düzelir.

Berkayyyy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Berkay Aksoylu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hayır ama HDD nin ömrünün kısalmasına neden olabilir. Eğer kafa atıyorsa bunun bir çözümü yok ama oksitlenmiş ise harddisk in o yuvarlak disk tarafını bir silgi ile silin düzelir.
Ürün yeni olduğu için garantisini bozmak istemiyorum, garantiye yollayacağım sanırım

Berkayyyy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Berkay Aksoylu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ayrıca "cıss" diye seslerde gelmeye başladı, garantiye yollamayalım artık herhalde.

Top Bottom