ilk girişimde sormuştu, gpt yi seçip devam ettim.MBR diske dönüştüre tıkla gpt varsa onu seçAlıntıyı görüntüle
Disk yönetiminde sata ssd'ye sağ tıklayıp diski başlat deilk girişimde sormuştu, gpt yi seçip devam ettim.
yok çıkmıyor.Bu şekilde diski başlat çıkması lazım
Sata ssd ye sağ tıkladığında ne çıkıyor ss atsana
soldakine sağ tıklayınca yukarıda attığım ss çıkıyor. Sağdakine sağ tıklayınca da bunlar çıkıyor;yok çıkmıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Mesaj otomatik birleştirildi:
sağol kral, o attığım ss teki ayrılmamış kısma sağ tıklayıp yeni basit birim demem gerekiyormuş. Merak ettiğim bir şey daha var ssd 1 tb ama 931 gb boş diyor 70 gb yi kim yedi?Disk kablo bağlantılarını doğru yaptığından eminsen disk bozuk değilse bu video da ki gibi sorunsuz bir şekilde kullanman lazım
İşletim sistemi ile disk üreticilerinin byte hesabını farklı yapmalarından kaynaklanan bir durumsağol kral, o attığım ss teki ayrılmamış kısma sağ tıklayıp yeni basit birim demem gerekiyormuş. Merak ettiğim bir şey daha var ssd 1 tb ama 931 gb boş diyor 70 gb yi kim yedi?
anladım, yardımların için teşekkür ederim.İşletim sistemi ile disk üreticilerinin byte hesabını farklı yapmalarından kaynaklanan bir durum
NORMAL DE
1024 KB = 1 MB
1024MB = 1GB
1024 GB = 1 TB
DİSK ÜRETİCİLERİ
1000 KB = 1 MB
1000 MB = 1 GB
1000 GB = 1 TB
Olarak hesap yapıyorlar bu fark yüzünden 1 TB Disk 931 GB olarak gözüküyor