Yardım Yeni asus tuf f15 ısınma sorunu

Aynı işlemci bende var en basit lolde bu işlemci turbo mod kapalı mak 2.5 ghz çıkıyor. Buda fps de watt kısıtlasan da ksııtlamasan da 110 130 fps arası veriyor. Lol de bile 144 veya 165 fps sabit veremicekse ne anlamı var. Çünkü bu işlemci 4.7 ghz lere kadar çıkıyor. o zaman 165 e sabit kullanıyorsun. He adam hikayeli oyun oynuyor eyvallah. Ama böyle bir işlemcin varsa tam performansına yakın kullanmak istersin. Ona göre para ödüyorsun :D
Bende tuf'ın 4060 ama ryzenli versiyonu var ve dediğim gibi turbo modu kapalı olduğu halde herhangi bir hissedilir performans kaybı yaşamadım. Elbet test skorlarına etkisi vardır ama günlük kullanımda bir etki hissettirmedi. Lolü de 144 fps sabit gayet rahat oynattırıyor. Ama intel versiyonda durum dediğiniz gibi olabilir.

Bende tuf'ın 4060 ama ryzenli versiyonu var ve dediğim gibi turbo modu kapalı olduğu halde herhangi bir hissedilir performans kaybı yaşamadım. Elbet test skorlarına etkisi vardır ama günlük kullanımda bir etki hissettirmedi. Lolü de 144 fps sabit gayet rahat oynattırıyor. Ama intel versiyonda durum dediğiniz gibi olabilir.
Amd işlemcide daha iyi. İntelin olayı 6 performans 4 verimli olarak ayarlaması 10 çekirdeği. Buda Amd ye oranla batarya tüketimde tasaruf etki ediyor. Bunun çözümü faz değişimli termal ped alarak sorun ortadan kalkıyor. 3 günlük kullanımda bu şekilde. Uzun vadede ne olur bilemem Hem turbo mod açık oluyor hem sıcaklıklar kabul edilebilir derecede kalıyor hem performans kaybın olmuyor. Dİkey kapatırsam 300 400 arası fps alıyorum gerek var mı yok. Ama para ona göre ödüyorsun

Laptop sıkıntı abi ya. Durumu laptop a el verenler için gerek tabi ama. Ben 2.5 senedir kullanıyorum acerin son versiyonuydu aldığımda f/p olarak son versiyondu ama. Isınıyor abi küçücük kasaya dev gibi soğutması olması gereken teknolojik zımbırtılari sıkıştırırsan ısınıyor böyle. (Bu arada alt fan çıkışları zemine temas etmemeli ordan hava alması gerek yükselt yada alt fan zımbırtısindan al. Ben ilk aldığımda bu hataya düştüm. 85 derece oluyordu. Bi baktım altında fan deliği zeminden engelleniyor, hemen boşluk yaptım altta 60 derecelere düştü. 😅)

İşlemcinin %100 ü zaten iyi performans veriyor bence 110 lara çıkınca performans anlamında özellikle lolde ne kazanacak ki. Watt kısıtlamasına gerek yok sadece aşırtma kısmını kullanmasa sıcaklıklar makul seviyelere iniyor ve performans açısından bir kayıp olmuyor.
turbo modda değildi ki standartta görüyorum o değerleri turboya alınca zaten fanlar tüm gücüyle calisiyodu ve ısınma değerleri daha da artıyordu kaldı ki silenta(en düsük moda) alsam da 75 85 arasi dolasiyordu acikcasi sistem özelliklerini kullanmayacaksam o kadar para vermeye ne gerek var ki düsük sistem aliyim ayni özelliği kullanmis olucam. Tüm ayarlari yaptim baya bi arastirdim armoury crate silip g helper bile denedim degisen bir sey yok ısınma sorunu genel vardı soğutma deneyemedim ki zaten yurtta kullanıcam kendi sistemim var yanimda götürmek icin almıstım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Laptop sıkıntı abi ya. Durumu laptop a el verenler için gerek tabi ama. Ben 2.5 senedir kullanıyorum acerin son versiyonuydu aldığımda f/p olarak son versiyondu ama. Isınıyor abi küçücük kasaya dev gibi soğutması olması gereken teknolojik zımbırtılari sıkıştırırsan ısınıyor böyle. (Bu arada alt fan çıkışları zemine temas etmemeli ordan hava alması gerek yükselt yada alt fan zımbırtısindan al. Ben ilk aldığımda bu hataya düştüm. 85 derece oluyordu. Bi baktım altında fan deliği zeminden engelleniyor, hemen boşluk yaptım altta 60 derecelere düştü. 😅)
tesekkürler tekrar ısınma sorunu yasarsam soğutucu almayı deneyeceğim anladığım kadarıyla laptopta bu sorun kaçınılmaz fakat minimal değerlerde yaşamak adına önerebileceğiniz marka model var mıdır lenovolar iyi diyorlar

turbo modda değildi ki standartta görüyorum o değerleri turboya alınca zaten fanlar tüm gücüyle calisiyodu ve ısınma değerleri daha da artıyordu kaldı ki silenta(en düsük moda) alsam da 75 85 arasi dolasiyordu acikcasi sistem özelliklerini kullanmayacaksam o kadar para vermeye ne gerek var ki düsük sistem aliyim ayni özelliği kullanmis olucam. Tüm ayarlari yaptim baya bi arastirdim armoury crate silip g helper bile denedim degisen bir sey yok ısınma sorunu genel vardı soğutma deneyemedim ki zaten yurtta kullanıcam kendi sistemim var yanimda götürmek icin almıstım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
1758717839499.webp

Hocam benim dediğim turbo kısmı burası eğer bu kısım etkinse işlemci yüksek frekansta çalışıyor ve haliyle ısınıyor ama bu kısmı devre dışı bırakırsanız sıkıntı olmuyor. Bu kısım kapalıyken ve yazılım üzerindeki turbo modda çalışsa bile sıcaklık değerleri bir laptop için normal sayılabilecek değerlerde seyrediyor.

Alacağınız o fiyatlara kronik sorun çıkaran model olma ihtimali yüksek. İyi araştırın
bayagidir arastiriyorum hepsinin bi sıkıntısı var secicem artık 40 50 kya inmek mantıklı gelmeye basladi oyun zaten yurtta pek oynanabilir gibi degilmis gidince gördüm rami ssdsi iyi olsun yeterli.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,151,296
Üyeler
183,089
Son üye
QwerWarsty
Geri