Neler Yeni

Yeni bilgisayar aldım ve internetim çok yavaş

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Furkan Tepe
Selamlar herkese iyi forumlar yeni bir hazır sistem aldım ve yaşadığım bir internet sorunumla alakalı bir fikir almak için bu konuyu açıyorum.
Öncelikle şöyle başlayım iki hafta önce incehesaptan bir hazır sistem aldım her şeyiyle toplamam bir haftamı aldı iki gün öncesinde bilgisayarın bağlantılarını yaptım sonrasında windowsu kurmak üzere bilgisayarı açtım windows 11 pro kurulu bir şekilde gelmiş ve windowsu kurmama gerek kalmadı.MSİ B760M-P DDR5 anakart ve i5 14400f işlemci olan sistemimde,MSİ B760M-P DDR5 serili anakartımda wi-fi desteği olmadığı için internet girişimi ethernet üzerinden sağlayarak sistemi internete bağlamış bulundum normal olarak.
Forumlarda burada da gördüğüm üzere bu soruna karşılık araştırma yaptığımda açılan konularda bu sorunla alaklı konuların bir çoğunda wi-fi çeviriciyle bağlanıldığında sorun yaşanıldığını eğer ethernet aracılığıyla bağlantı yaparsanız sorununuzun çözüleceği konusunda yorumlara denk geldim.Buraya kadar her şey normal ancak benim sizlere bu konuyu açmamdaki sebebim sisteme interneti ethernet aracılığıyla çekim hızında sorun yaşanmaması için bağlantısını yapmama rağmen internet hızımın çok düşük olduğunu ve youtube veya sitelere bile giriş yaparken çok yavaş bir şekilde giriş yaptığını farkettim .İnternet hızımında nasıl bu kadar yavaş olduğunu şöyle farkettim.Bilgisayarı açtım microsoft browser üzerinden chrome bağlantısını yükleyecektim gördüm ki 10 mb lık chrome dosyasını internetim ethernet kablosuyla bağlanmasına rağmen 45 kb/s hızında indirdiğini farkettim ve bu yükleme takribi 20 dakika falan sürdü sonrasında anakart ve ekran kartı güncellemelerini yaparım diye düşünüyordum hal böyle olunca ister istemez vazgeçtim.Sonrasında bilgi almak için etrafıma danıştım bilgisayar ile hali hazırda kullandığım modemin uyumsuz olabileceğinden bahsettiler kendine ayrıca bir modem bağlatırsan çözüm bulabileceğimi söylediler bu bilginin doğruluğunu yanlışlığını da çok bilmediğimden kontrolsüz bir işe kalkışıp kendime yeni bir internet bağlatmayı düşünemedim ve sonuç olarak şu an bu yüzden bu konuyu siz değerli forumcu arkadaşlarıma sormaya karar verdim.

Sorunum genel olarak bu şekilde bu konu hakkında ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim bu yazı içerisinde bahsettiğim çözüm olabilecek seçeneği değerlendirmeli miyim siz değerli arkadaşlarımdan yorumlarınızı bekliyorum.

Herkese iyi günler dilerim.

GalaxySal450

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
547
İsim
Nazım
İlgilendiği Kategoriler
Çevre Birimleri (Klavye, Mouse/Mousepad)
Merhaba.

Kullandığınız ISS nedir? Modem arayüzüne erişin ve xDSL hat değerlerinizi atın.

Bu siteden bufferbloat testi yapın:

Sonrasında nPerf ile tesler yapmanız gerekiyor:

Ayrıca modeminizi de belirtin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Furkan Tepe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim şu an evde olmadığımdan bu istediğiniz verilere ulaşamıyorum gün içinde geçtiğimde fotoğraflı bir şekilde size dönüş yapacağım
Ek Bilgi (1):ISS olarak bubi kullanıyorum

Top Bottom