Neler Yeni

Yeni Bilgisayarım için Görüş ve Önerileriniz

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Bêkir
Bütçe
50000
Bileşenler;

CPU: AMD Ryzen 5 7600 AM5 İşlemci
GPU: Gigabyte AMD Radeon RX 7700XT 12 GB 192 Bit Ekran Kartı
ANAKART: Gigabyte AMD B650M DS3H AM5 6400 MHZ Anakart
CPU SOĞUTUCU: DeepCool AK620 Zero Dark Kule Tipi İşlemci Soğutucu
RAM: Kingston Beast 2x8 GB DDR5 6000 MHZ CL 30 Ram
SSD: Samsung 970 EVO PLUS 500 GB NVMe M2 SSD
KASA: DeepCool CC560 V2 Kasa
PSU: DeepCool PF750 750W 80+ Gold Güç Kaynağı
MONİTÖR: MSI G2412F 23.8" 1MS 180Hz Adaptive Sync IPS Panel Full HD Monitör
KLAVYE: Redragon K617 Fizz Red Switch Kablolu TKL Klavye (Beyaz)
MOUSE: Razer Deathadder Essential Kablolu Mouse (Beyaz)
MOUSEPAD: KlasseGear Pro 90x40 XXL Gray Map Lines MousePad (Gri+Siyah)

1) Ekran Kartı, İşlemci ve Anakart uyumu sizce nasıl? Sinerjist çalışabilirler mi? Fazla darboğaz olur mu?
2) Yazdığım güç kaynağı bu sistemi beslemek için sizce yeterli mi? (Overclock yapacağım. Bu yüzden güç tüketimi de artacak bunuda hesaba katın lütfen.)
3) Yazdığım işlemci soğutucusu sizce bu işlemciyi soğutmak için yeterli mi? Sıvı soğutmaya gerek var mı?
4) Kasa nasıl? Hava akışı iyi sağlanır mı?
5) Ram, SSD, monitör, klavye, mouse ve mousepad sizce nasıl? Fiyat performans ürünleri diyebilir miyiz? Bu donanımlar için de öneriniz varsa açığım. Bu arada 16 GB RAM benim işimi görür ileride yükseltirim diye düşünüyorum.
6) Kulaklık olarak elimde Anker Soundcore Space One kulaklık var, gecikmeyi minimuma indirmek için bluetooth yerine AUX kablosu ile kullanacağım muhtemelen. Şimdilik yeterli olacağını düşünüyorum fakat f/p orta segment tatmin edici ses kalitesi olan "kablolu" kulaklık önerileriniz varsa açığım.
7) İlk defa PC topluyorum, genel olarak sistem hakkında ki görüş ve önerilerinizi merak ediyorum, zamanını ayırıp buraya kadar okuyanlara ve yanıtlayanlara şimdiden teşekkür ederim.

• Üzgün
Reaksiyonlar: Jiyu

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
237
İsim
Jiyu
Ekipman ve monitör hariç sistem ne kadar tutuyor ?
Doğru baktıysam monitör 4k tutuyor , 50k bütçede 4070s sistem almanız daha uygun değil mi ?
Ya da en azında 7800xt sistem alırsınız yanına 2k monitör
cw sorunu yaşayanlar olmuş pc hocası 12'de fakat bu bütçede en çok bu sistemler önerilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tek tek toplayacaksan ram'leri zaten 2x16 6000 mhz cl 30 yap.

Teknik sorulara cevap veremem , ben de acemiyim

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Bêkir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekipman ve monitör hariç sistem ne kadar tutuyor ?
Doğru baktıysam monitör 4k tutuyor , 50k bütçede 4070s sistem almanız daha uygun değil mi ?
Ya da en azında 7800xt sistem alırsınız yanına 2k monitör
cw sorunu yaşayanlar olmuş pc hocası 12'de fakat bu bütçede en çok bu sistemler önerilir

Tek tek toplayacaksan ram'leri zaten 2x16 6000 mhz cl 30 yap.

Teknik sorulara cevap veremem , ben de acemiyim
Hocam Ram'leri o zaman dediğiniz gibi yapacağım, kafama yattı, sonradan ram ekleme derdine girmek istemiyorum açıkçası. Attığınız ram'ide beğendim. Hazır sistemleri de şimdi inceliyorum. Son fiyata göre bı tercih yaparım. Hazır sistem belki daha ucuza gelir. Attığınız sistemler gerçekten güzel bu arada. Hazır sistemler de işlemci ve ekran kartı dışındaki donanimlara pek guvenemedigim için araştırmadım ama bı bakmakta fayda var gördügum kadarıyla

• Muhteşem
Reaksiyonlar: Jiyu

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,473
İsim
Emre
Discord
necromancerr
https://www.gaming.gen.tr/urun/3529...16gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi/
43k gelir 32 gb ram ve s70 ssd koyarsam kalanınıda diğer ekipmanlara yaparsın (ki 7800xt var bence mantıklıda olur)

kendin toplamak istersende aşağıya parça kalitesi iyi bir sistem bırakıyorum:
1. seçenek (anakart)
https://www.akakce.com/anakart/en-u...-wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,776135034.html
2. Seçenek (anakart)
işlemci:
Ekran kartı:
kasa+psu:
ram:
soğutucu: (bu 7600 için gayet yeterli)
https://www.akakce.com/islemci-sogu...ssin-spirit-120-plus-v2-fiyati,217779872.html
ssd:
ssd'nin bilerek iyilerinden koydum sonradan değiştirme ihtiyacı duyma diye parçaların kalitesi bir nebze düşürülüp fiyattan kısılabilir

1. anakart seçeneğiyle bunların hepsi 47500 ediyor ortalama.
2. anakart seçeneğiylede aşağı yukarı 41-42k ediyor ortalama.

Hocam Ram'leri o zaman dediğiniz gibi yapacağım, kafama yattı, sonradan ram ekleme derdine girmek istemiyorum açıkçası. Attığınız ram'ide beğendim. Hazır sistemleri de şimdi inceliyorum. Son fiyata göre bı tercih yaparım. Hazır sistem belki daha ucuza gelir. Attığınız sistemler gerçekten güzel bu arada. Hazır sistemler de işlemci ve ekran kartı dışındaki donanimlara pek guvenemedigim için araştırmadım ama bı bakmakta fayda var gördügum kadarıyla
enermax yılların markası ama güvenemedim dersende fsp var seçenek olarak xpg s70 ssd gene tepe modellerden 7600 işlemci koydum asus b650m-r fiyatına göre güzel bi anakart
ramleri lexar 32 gb yaptım o şekilde 43k falnadı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Bêkir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
https://www.gaming.gen.tr/urun/3529...16gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi/
43k gelir 32 gb ram ve s70 ssd koyarsam kalanınıda diğer ekipmanlara yaparsın (ki 7800xt var bence mantıklıda olur)

kendin toplamak istersende aşağıya parça kalitesi iyi bir sistem bırakıyorum:
1. seçenek (anakart)
https://www.akakce.com/anakart/en-u...-wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,776135034.html
2. Seçenek (anakart)
işlemci:
Ekran kartı:
kasa+psu:
ram:
soğutucu: (bu 7600 için gayet yeterli)
https://www.akakce.com/islemci-sogu...ssin-spirit-120-plus-v2-fiyati,217779872.html
ssd:
ssd'nin bilerek iyilerinden koydum sonradan değiştirme ihtiyacı duyma diye parçaların kalitesi bir nebze düşürülüp fiyattan kısılabilir

1. anakart seçeneğiyle bunların hepsi 47500 ediyor ortalama.
2. anakart seçeneğiylede aşağı yukarı 41-42k ediyor ortalama.

enermax yılların markası ama güvenemedim dersende fsp var seçenek olarak xpg s70 ssd gene tepe modellerden 7600 işlemci koydum asus b650m-r fiyatına göre güzel bi anakart
ramleri lexar 32 gb yaptım o şekilde 43k falnadı.
Hocam yazdıklarınızı harfiyen okudum. söylediğim anakarttan biraz kısıp dediğiniz anakartı ve ekran kartının da daha iyisini (rx7800 XT veya Rtx 4070) almam daha doğru olur sanırım. Araştırmam sonucu ryzen 5 7600 için çok fazla ısınıyor vs. diye görmüştüm ama sanırım o kadar da isinmiyor, yazdığınız gibi daha düşük seviye bı işlemci soğutucu almakta fayda var. Onun yerine kasayı biraz daha iyi alıp 32 GB ram alabilirim. Bu arada hocam sapphire duymadığım bı geliştirici olduğu için pek güvenemiyorum sizce nasıl soğutma konusunda? Sapphire ile Asus ve Gigabyte arasındaki fiyat farkı bariz, bu farka göre yorumunuzu merak ediyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,029,818
Üyeler
163,220
Son üye
VixToix037
Top Bottom