Yeni bilgisayarıma görüntü gelmiyor🥺

Merve

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
1,151
Selamün aleyküm hepinize hayırlı bayramlar hemen konuya giriyorum işlemcim Ryzen 3 1200 temiz işlemci pinlerine baktım sapasağlam ikinci el aldım bugünde ram aldım 8gb 2400mhz hyperx anakart b450m s2h şimdi ram çalışıyor arkadaşım denedi kendi rakının yanına taktı 16 GB gördü ram sağlam işlemcide sağlam aldığım kişi video falab attinve pinlerine baktığımda bi sıkıntı yok şuan anakartta sağlam daha önceden apu çalıştırdım ekran kartım yok 3 tane very low ekran kartı var onlarla açmayı denedim ama ne olduysa görüntü alamadım klavye mouse kulaklık ışıkları yanıyor ama monitör ışığı hep turunxu ( mavi olması lazım görüntü geldiğinde) şimdi ne yapmalıyım bana yardım edebilir misiniz bayram harçlığım ile aldım pişman olmak istemiyorum

R3 1200 de dahili görüntü birimi yok,ekran gelmemesi normal.
Ama arkadaş ekran kartıyla denediğinde görüntü alamamış.
Post automatically merged:

R3 1200'ün içinde dahili grafik kartı bulunmuyor dostum.
Arkadaş ekran kartıyla denediğinde görüntü alamamış
3 tane very low ekran kartı var onlarla açmayı denedim ama ne olduysa görüntü alamadım

Öncelikle işlemcide bir sorun olabilir pinlere bakıp çalışıyor demeniz pek doğru olmaz
İşlemciyi farklı bir PC'de takıp deneme şansınız varsa güzel olur
Ekran kartlarının 3'ünde de sorun olduğunu zannetmiyorum bence sorun işlemcide ama test etmenizde fayda var

Öncelikle işlemcide bir sorun olabilir pinlere bakıp çalışıyor demeniz pek doğru olmaz
İşlemciyi farklı bir PC'de takıp deneme şansınız varsa güzel olur
Ekran kartlarının 3'ünde de sorun olduğunu zannetmiyorum bence sorun işlemcide ama test etmenizde fayda var
Valla işlemcide inşallah sorun yoktur çünkü adam kargo vermeden hemen önce sistem çalışırken video çekti attı bide ekran kartı slotunda arıza olduğunu düşünmüyorum çünkü ekran kartları fanları dönüyor ve ısınıyor normal şekilde ve kablom yok tek birtane VGA kablom var giriş çıkışları yerlerini değiştirdim yine aynı görüntü gelmedi PSU da arıza olamaz yeni aldım ve kullandım şimdi ne olabilirde görüntü gelmiyor bios sifirlasam geçerli deneyelimmi nasıl sifirlayabilirim anakart üzerinden

Orayı kaçırmışım,ekran kartı slotunda veya monitör kablosunda sorun olabilir,ekran kartının dişlerini silgi ile sil geri tak,açılmaz ise başka bir kablo ile dene,oda olmaz ise televizyona takıp dene. @Merve
Alttaki yorumda herşeyi belirttim

Ekran kartları bozuk olabilir mi?
Asla olamaz 1 ay önce hepsini kullandım

Valla işlemcide inşallah sorun yoktur çünkü adam kargo vermeden hemen önce sistem çalışırken video çekti attı bide ekran kartı slotunda arıza olduğunu düşünmüyorum çünkü ekran kartları fanları dönüyor ve ısınıyor normal şekilde ve kablom yok tek birtane VGA kablom var giriş çıkışları yerlerini değiştirdim yine aynı görüntü gelmedi PSU da arıza olamaz yeni aldım ve kullandım şimdi ne olabilirde görüntü gelmiyor bios sifirlasam geçerli deneyelimmi nasıl sifirlayabilirim anakart üzerinden

O zaman ya monitörde ya kabloda sorun var.Televizyon varsa onda deneyin.

Ekran kartinin sirf fani donuyor diye calistigini anlayamazsin 1.
2. Si de adamin videoyu yeni cektigini nerden biliyorsun belki videoyu cok onceden cekti. Satarken kimin ne yapicagi belli olmaz

VGA HDMI dönüştürücü mü kullandınız?

Geri