Neler Yeni

🟠 Yeni Karar! Okullarda Tatil Süresi Kısalıyor! ⌛

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,915
İsim
Burak Karadağ

Türkiye'de 180 gün olan eğitim süresinin 200 güne çıkarılması için Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Projenin uygulamaya alınmasıyla ara tatilinde değişme beklenmezken yaz tatili kısalacak. Uygulamayla gelişmiş ülkelerde 200 gün olan eğitim-öğretim süresi ortalamasına çıkılmış olacak.​

ARA TATİL AYNI KALACAK AMA YAZ TATİLİ KISALACAK​

Türkiye'de eğitim ve öğretim iş günü iki ayrı dönemde 90'ar gün olmak üzere toplam 180 gün şeklinde uygulanıyor. Eğitim süresi hesaplanırken resmi tatiller, milli ve dini bayramlar ile hafta sonu tatilleri çıkarılıyor.

EĞİTİM SÜRESİNİN UZATILMASI NE ZAMAN UYGULANACAK?​

Gelişmiş ülkelerde 200 günün üzerinde olan eğitim süresinin Türkiye'de uzatılması, 9 Eylül 2024 tarihinde başlayacak olan 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı'nda yürürlüğe konacak. Türkiye'de yaz tatili süresi, ara tatili uygulamasının başladığı 2019-2020 eğitim-öğretim yılından itibaren 13 haftadan 11 haftaya inmişti.

milli-egitim-bakanligi-ndan-yaz-tatilini-kisaltma-16852520_9915_amp.jpg

Rulep

80+ Gold
Öğretmenler için güzel olmuş o para fazlaydı zaten

Whesper

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
Whesper
Her yeri İstanbul'a, Ankara'ya göre vs. düzenliyorlar. Türkiye'de Mayıs veya Eylül ayı demek yaz demektir Türkiye'nin çoğu yeri için. Sıcak ve bunaltıcı yaz havası eğitim adına en verimsiz zamanlardır. Bunlar ise gelmiş bu zamanlara ekstra eğitim günleri eklemişler, akıl alır gibi değil.

Son düzenleme:

tunq

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
400
İsim
Tuna

Türkiye'de 180 gün olan eğitim süresinin 200 güne çıkarılması için Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Projenin uygulamaya alınmasıyla ara tatilinde değişme beklenmezken yaz tatili kısalacak. Uygulamayla gelişmiş ülkelerde 200 gün olan eğitim-öğretim süresi ortalamasına çıkılmış olacak.​

ARA TATİL AYNI KALACAK AMA YAZ TATİLİ KISALACAK​

Türkiye'de eğitim ve öğretim iş günü iki ayrı dönemde 90'ar gün olmak üzere toplam 180 gün şeklinde uygulanıyor. Eğitim süresi hesaplanırken resmi tatiller, milli ve dini bayramlar ile hafta sonu tatilleri çıkarılıyor.

EĞİTİM SÜRESİNİN UZATILMASI NE ZAMAN UYGULANACAK?​

Gelişmiş ülkelerde 200 günün üzerinde olan eğitim süresinin Türkiye'de uzatılması, 9 Eylül 2024 tarihinde başlayacak olan 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı'nda yürürlüğe konacak. Türkiye'de yaz tatili süresi, ara tatili uygulamasının başladığı 2019-2020 eğitim-öğretim yılından itibaren 13 haftadan 11 haftaya inmişti.

milli-egitim-bakanligi-ndan-yaz-tatilini-kisaltma-16852520_9915_amp.jpg
bu yaz stajım var staj süresini çıkınca 20 gün kalıyodu zaten onuda almışlar mükemmel olmus valla

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Her yeri İstanbul'a, Ankara'ya göre vs. düzenliyorlar. Türkiye'de Mayıs veya Eylül ayı demek yaz demektir Türkiye'nin çoğu yeri için. Sıcak ve bunaltıcı yaz havası eğitim adına en verimsiz zamanlardır. Bunlar ise gelmiş bu zamanlara ekstra eğitim günleri eklemişler, akıl alır gibi değil.

Hava şartlarının sıkıntısı artık yaz kış diye ayırılıcak halde değil, daha geçen hafta şubatın başı olmasına rağmen hava baya ısınmıştı istanbulda. Dünyanın dengesi kalmamış zaten sıcaktada soğuktada ciddi problem var artık ve bu sadece yaz kış değil sonbahar - ilkbahar aylarındada oluyor.

Bence ekstra 20 gün eklenmesi çok ciddi sorun değil, ama problemler bunla çözülmüyor :D.

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Haberi görünce bir anda içime korku düştü ve sonra son senem olduğu aklıma gelince içimde ki korku iyice büyüdü.

bozkan

80+ Bronze
Zaten çocukların beyni sulanıyordu haftada 40 saat eğitim adı altında bir sıraya oturtulmaktan, şimdi daha beter olurlar.

Ben artık her konuda en yanlış karar nasıl verilir diye düşünen bir ekip olduğuna inanıyorum. Yapay zekaya sorsanız böyle saçma sapan kararlar almaz.

İmkanı olan çocuğunu okula göndermesin, evde eğitim versin. Hem çocuk çocukluğunu, gençliğini beyni gereksiz şeylerle uyuşmadan geçirir, hem de okula gidenlerin %99'undan daha eğitimli, bilgili ve kültürlü olur.

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,661
İsim
Emir
Haberi görünce bir anda içime korku düştü ve sonra son senem olduğu aklıma gelince içimde ki korku iyice büyüdü.
son sene olması iyi değil mi hocam?Neden büyüdü anlamadım
Bu arada doğum gününüz kutlu olsun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,007,713
Üyeler
159,662
Son üye
kedicqnlandi9
Top Bottom