aliservan81
80+
İyiki açığa geçip kurtulmuşum hapihane den bile beter yerden
nasıl yok.aynı tatil.ünide yaz tatili yok diye biliyorum yani tatil işleyişi liseye göre dah farklı
yarı yıl tattilinde onlar tatile gırmıyor aynı degilnasıl yok.aynı tatil.
Neden bu bölümü seçtiniz merak ettim ,ilgi duyduğunuz bir alan mi ?Hocam o her üniversiteye göre farklılık gösteriyor diye biliyorum ben. Benim hedef ege veya Akdeniz üniversitesi turizm rehberliği.
Evet hocam, ilgi duyduğum bir alan. Ek olarak japonca, almanca, biliyorum. Şimdi Rusça eğitimi alacağım.Neden bu bölümü seçtiniz merak ettim ,ilgi duyduğunuz bir alan mi ?
Bende iyi seviye Fransızca var , ingilizce yı ekleyince 3 dil oluyor . Dil bilmek yeterli mi sizce bu alan içinEvet hocam, ilgi duyduğum bir alan. Ek olarak japonca, almanca, biliyorum. Şimdi Rusça eğitimi alacağım.
Hocam ne kadar dil bilirseniz o kadar iyi olur. Sizin hareketleriniz, sosyal ilişkileriniz falanda çok önemli.Bende iyi seviye Fransızca var , ingilizce yı ekleyince 3 dil oluyor . Dil bilmek yeterli mi sizce bu alan için
nasıl girmiyor ya? 1 ay oluyor neredeyseyarı yıl tattilinde onlar tatile gırmıyor aynı degil
girmiyor basbaya.Ünililer geçen hafta tatildeydi bu hafta var mı hala bilmiyormnasıl girmiyor ya? 1 ay oluyor neredeyse
Sen üniversite okudun mu kardeşim. Kışın 1 aya yakın tatil olur. Okuldan okula tatil başlangıcı değişir. Ama 1 ay kış 3 ay yazın tatil kesin olurgirmiyor basbaya.Ünililer geçen hafta tatildeydi bu hafta var mı hala bilmiyorm
içine edilmiş eğitim sistemi daha nasıl leş olur anlam veremedimTürkiye'de 180 gün olan eğitim süresinin 200 güne çıkarılması için Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Projenin uygulamaya alınmasıyla ara tatilinde değişme beklenmezken yaz tatili kısalacak. Uygulamayla gelişmiş ülkelerde 200 gün olan eğitim-öğretim süresi ortalamasına çıkılmış olacak.
ARA TATİL AYNI KALACAK AMA YAZ TATİLİ KISALACAK
Türkiye'de eğitim ve öğretim iş günü iki ayrı dönemde 90'ar gün olmak üzere toplam 180 gün şeklinde uygulanıyor. Eğitim süresi hesaplanırken resmi tatiller, milli ve dini bayramlar ile hafta sonu tatilleri çıkarılıyor.
EĞİTİM SÜRESİNİN UZATILMASI NE ZAMAN UYGULANACAK?
Gelişmiş ülkelerde 200 günün üzerinde olan eğitim süresinin Türkiye'de uzatılması, 9 Eylül 2024 tarihinde başlayacak olan 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı'nda yürürlüğe konacak. Türkiye'de yaz tatili süresi, ara tatili uygulamasının başladığı 2019-2020 eğitim-öğretim yılından itibaren 13 haftadan 11 haftaya inmişti.