Yeni Kasa Icin Parca Onerileri Lazim!

ubeyeyeyeyeyeyeyeye

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
564
Bütçe
75000
Herkese selamlar. 70-80K araliginda bir butcem var ve islemci disinda diger parcalar icin belirli bir marka model bulamadim. Ozett olarak dusundugum teknik ozellikler sunlar:

R9 7950X
B850-X870
RTX 5070
32GB Ram
750-850W Psu
1TB M.2 Ssd
Kasayi cok arastirmadim, full atx buyuk bir kasa dusunuyorum. NZXT H7 sanirim iyi gibi.
Sivi sogutucu lazim olacak buyuk ihtimalle ve hangisi ne performans veriyor, hangisi sessiz bilmiyorum.

Onerileriniz degerli, yakin surede toplayacagim.

Herkese selamlar. 70-80K araliginda bir butcem var ve islemci disinda diger parcalar icin belirli bir marka model bulamadim. Ozett olarak dusundugum teknik ozellikler sunlar:

R9 7950X
B850-X870
RTX 5070
32GB Ram
750-850W Psu
1TB M.2 Ssd
Kasayi cok arastirmadim, full atx buyuk bir kasa dusunuyorum. NZXT H7 sanirim iyi gibi.
Sivi sogutucu lazim olacak buyuk ihtimalle ve hangisi ne performans veriyor, hangisi sessiz bilmiyorum.

B850-x870 o işlemciyi undervolt atmadan tam performans ile kullanabiliceğiniz anakartlar 9k dan başlıyor hocam oda b850 oluyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

R9 7950X
B850-X870
RTX 5070
32GB Ram
750-850W Psu
1TB M.2 Ssd

Eğer iş için vs almıyacaksanız o işlemci çok pahalı ve gereksiz olur 7800x3d Gaming de daha önde 1080 veya 2k diye belirtirseniz ona göre yardımcı olayım

ekran karti :

psu

ram

ekran karti :

psu

ram

10k rame çok fazla kanka

B850-x870 o işlemciyi undervolt atmadan tam performans ile kullanabiliceğiniz anakartlar 9k dan başlıyor hocam oda b850 oluyor

Eğer iş için vs almıyacaksanız o işlemci çok pahalı ve gereksiz olur 7800x3d Gaming de daha önde 1080 veya 2k diye belirtirseniz ona göre yardımcı olayım
Hocam 1080p kullanicam elimdeki monitorden dolayi ama 2 ekran var digeri daha dusuk cozunurluk, azicik dengeler. is icin kullanacagim, 3d tasarim. ama asiri agir bir is degil. azicik arastirdim 7800x3d fiyatinaa goree performansini pek hak etmiyor diye yorumladim. benchmark skorlarinda 7900 ve x dadaha maantikli geldi, 7950x ile degisebilirim belki ama

ekran karti :

psu

ram

O bütçede MWE V3 en son alınacak PSU'lardan.

Bu model çok daha iyi.

ekran karti :

psu

ram

corsairin 5,5k yaa ayni gucte ramleri var

psu icin corsair 850e mi ne vardi fena degil sanirim. ama her parcaayi farkli baakinca butcede oynaamalar ve orantissizlik oluyor

Hocam 1080p kullanicam elimdeki monitorden dolayi ama 2 ekran var digeri daha dusuk cozunurluk, azicik dengeler. is icin kullanacagim, 3d tasarim. ama asiri agir bir is degil. azicik arastirdim 7800x3d fiyatinaa goree performansini pek hak etmiyor diye yorumladim. benchmark skorlarinda 7900 ve x dadaha maantikli geldi, 7950x ile degisebilirim belki ama
9700x tavsiye edebilirim o konuda

corsairin 5,5k yaa ayni gucte ramleri var

psu icin corsair 850e mi ne vardi fena degil sanirim. ama her parcaayi farkli baakinca butcede oynaamalar ve orantissizlik oluyor
Raijintek cratos modeli daha üstün sayılır. Corsair fiyatını hak etmiyor.

Ya da bu modele bakın.

9700x tavsiye edebilirim o konuda
valla butcem neyi gosterirse sanirim en son oyle karar vericem

hey maasallah 1200w nedir ya cok kacmaz mi

sıvı soğutma şart mı hocam?
ryzeen 9larda yuksk sogutucu gerekir diye dusunuyordum, hava da olur ama sivi da sekil duruyor bilemedim valla bide eger 7950x ile devaam edersem minn 3 fanli bi radyator gerekir glb

Geri