PAFF16
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1
- İsim
- Tarık
Merhaba, birazdan sıfırdan bilgisayar kurulumu gerçekleştireceğim. RAM'lerin kargodan gelmesini bekliyorum.
BIOS Update ve sistem kurulumu sıralaması hakkında biraz endişelerim var. Bu konuda tecrübeliyim ama M-Flash ile önceden
BIOS Update'i yapmadım.
İlk sorum: M-Flash ile BIOS güncelleyebilmek için FAT32 bir USB gerekiyor fakat benim USB belleğim 64 GB ve
exFAT formatını kullanıyor FAT32'ye formatlanamıyor. Bu durumda ne yapmalıyım?
2. sorum: Kurulum sırasını nasıl yapmalıyım?
Sistemi ilk açtığımda BIOS'a girip BIOS güncellemesini yapıp tekrar BIOS'a girip her şeyin çalışıp çalışmadığına bakacağım, ondan sonra Windows USB'si ile Windows kurulumuna geçeceğim. Bu sıralamada bir yanlışlık var mı? Ne önerirsiniz?
3. Viper ramlerin Ryzen sistemler ile bazen uyumsuz olabildiğini duydum böyle bir şey var mı ? Varsa bile Uyumsuz derken hiç okumamasından mı bahsediliyor yoksa OC yapamamak mı ?
Kullanacağım parçalar;
Ryzen 5 3600
B450M Mortar Max
Patriot Viper 2*8Gb 3200Mhz Ram
MSI GamingX 1050 Ti
500W güç kaynağı
BIOS Update ve sistem kurulumu sıralaması hakkında biraz endişelerim var. Bu konuda tecrübeliyim ama M-Flash ile önceden
BIOS Update'i yapmadım.
İlk sorum: M-Flash ile BIOS güncelleyebilmek için FAT32 bir USB gerekiyor fakat benim USB belleğim 64 GB ve
exFAT formatını kullanıyor FAT32'ye formatlanamıyor. Bu durumda ne yapmalıyım?
2. sorum: Kurulum sırasını nasıl yapmalıyım?
Sistemi ilk açtığımda BIOS'a girip BIOS güncellemesini yapıp tekrar BIOS'a girip her şeyin çalışıp çalışmadığına bakacağım, ondan sonra Windows USB'si ile Windows kurulumuna geçeceğim. Bu sıralamada bir yanlışlık var mı? Ne önerirsiniz?
3. Viper ramlerin Ryzen sistemler ile bazen uyumsuz olabildiğini duydum böyle bir şey var mı ? Varsa bile Uyumsuz derken hiç okumamasından mı bahsediliyor yoksa OC yapamamak mı ?
Kullanacağım parçalar;
Ryzen 5 3600
B450M Mortar Max
Patriot Viper 2*8Gb 3200Mhz Ram
MSI GamingX 1050 Ti
500W güç kaynağı