Neler Yeni

Yeni laptopumun bu kadar ısınması normal mi?

A1EMYR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ali Emre Yar
Merhaba, neredeyse 8. ayına girecek olan ASUS ROG G16-614jv laptopum son zamanlarda aşırı ısınmaya başladı. Daha doğrusu bunca zaman hiç teste sokmamıştım ilk defa soktum ve bu sonuçları alınca biraz işkillendim. İçini kendim açıp bir fırçaladım ve uzak açıdan soğuk ayarda fön makınesi ile hava püskürttüm. Acaba ben mi bozdum diye düşünüyorum yoksa yaz ayında olduğumuz için mi anlayamadım. Fakat fanların ikisi de sorunsuz dönüyor ve tanılama yaptığımda hiçbir sorun çıkmıyor. Nasıl bir yol izlemeliyim işlemcimin bu değerleri normal mi yardımcı olabilir misiniz? (cihazı stant üzerinde ve cama yakın bir açıda kullanıyorum.)

Ekler

• IMG_1718.jpeg
    IMG_1718.jpeg
    2.6 MB · Hit: 41
  • IMG_1725.jpg
    IMG_1725.jpg
    484.2 KB · Hit: 38
  • IMG_1726.jpeg
    IMG_1726.jpeg
    357.7 KB · Hit: 40

A1EMYR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ali Emre Yar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Görev yöneticisinden cpu kullanımına bakman lazım birde soğutma da sıkıntı olma ihtimali var mı?
Cpu kullanımı normal soğutmada fanlar normal dönüyor. Tanılama yaptığımda da herhangi bir sorun gözükmüyor. Bir sıkıntısı olup olmadığı başka nasıl anlayabilirim?

Necromancerr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,283
İsim
Emre
Discord
necromancerr

Alpoe68

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
alperen dasdanbek
Bilmiyorum servise temizlik için göndermek istedim fakat fiyatı biraz tuzluymuş kendim yapmaya da şuan cesaret edemiyorum.
elinize para geçince götürün laptop oldugu için normal

KYLORIN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,054
İsim
Eymen
Merhaba, neredeyse 8. ayına girecek olan ASUS ROG G16-614jv laptopum son zamanlarda aşırı ısınmaya başladı. Daha doğrusu bunca zaman hiç teste sokmamıştım ilk defa soktum ve bu sonuçları alınca biraz işkillendim. İçini kendim açıp bir fırçaladım ve uzak açıdan soğuk ayarda fön makınesi ile hava püskürttüm. Acaba ben mi bozdum diye düşünüyorum yoksa yaz ayında olduğumuz için mi anlayamadım. Fakat fanların ikisi de sorunsuz dönüyor ve tanılama yaptığımda hiçbir sorun çıkmıyor. Nasıl bir yol izlemeliyim işlemcimin bu değerleri normal mi yardımcı olabilir misiniz? (cihazı stant üzerinde ve cama yakın bir açıda kullanıyorum.)
8 ay boyunca nerdeyse her gün yüke bindirdiysen kurumuştur hele çok tozlu bir yerdeysen fanlar bile toz olmuştur

Hermitus

80+ Bronze
Bilmiyorum servise temizlik için göndermek istedim fakat fiyatı biraz tuzluymuş kendim yapmaya da şuan cesaret edemiyorum.
tuzluymuş derken servis para mı istedi macun değişimi için?

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Tekin Ayber
94 baya bi yüksek, macunu bakım yapmalı gibi...

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,309
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Asus PC lerde malesef bu şekilde. Çözüm yok.

Ama eğe işlemcini 4000mhze sabitlersen bu kadar ısınmaz. Yada Ghelper ile 55W limiti koy, geçmesin.
Video çekmiştim.

Top Bottom