Neler Yeni

Yeni nesille okullarda Türkiye'nin nasıl kurulduğu anlatılmıyormu ?

DefKot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,804
İsim
DefKot
Sosyal medyada forumlarda sürekli karşıma çıkıyor "Türkiye den nasıl gidilir" "Türkiye de kalmak için sebep" "Türkiye den gitmek istiyorum" "Keşke başka ülkede yaşasaydım"

Bu cümleleri kuranlara okullarda hiç anlatılmıyormu bu memleketin nasıl kurulduğu ne kanların döküldüğü, yazık gerçekten önceden bizde her şakayı yapardık her saçma lafı konuşurduk hiçbir zaman böyle cümleler söylemezdik.

Zechion

80+ Silver
Sosyal medyada forumlarda sürekli karşıma çıkıyor "Türkiye den nasıl gidilir" "Türkiye de kalmak için sebep" "Türkiye den gitmek istiyorum" "Keşke başka ülkede yaşasaydım"

Bu cümleleri kuranlara okullarda hiç anlatılmıyormu bu memleketin nasıl kurulduğu ne kanların döküldüğü, yazık gerçekten önceden bizde her şakayı yapardık her saçma lafı konuşurduk hiçbir zaman böyle cümleler söylemezdik.
Çok saçma bir görüş açısı. Evet ülkemiz zorluklar içerisinde kuruldu. Fakat bu insanlar ileride ev geçindirecek. Bi' hayat yaşamak isteyecek. Çocukları "Baba bana bunu alır mısın ?" dediğinde onu alabilmek isteyecek. Geleceğinin riskli olduğu bu denli seviyede olduğu bir ülkede gidilmek istemesi çok normal.

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,724

fazla milliyetçilik kendine zarardır

kanka kusura bakma da bi hayatım var bi gençliğim var ben bunu ülke kurarak dert tasa içinde geçirmek istemiyorum

Rulep

80+ Gold
Kitaptan slayttan gösteriliyordur. Extra yok Çanakkale gezisi falan zannetmiyorum MEB'in yapması lazım bunu ücretsiz.
Gitmek isteyenler de haklılar yani tamam ülke kolay kazanılmıyor ama Dünya ya da 1 kere geliyorsun yani

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,153
İsim
Alpaslan Çevikel

Atatürk'ün hikayesine kitaplarda 1-2 sayfa yer verildiğini bile duydum ne kadar doğru bilemiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kitaptan slayttan gösteriliyordur. Extra yok Çanakkale gezisi falan zannetmiyorum MEB'in yapması lazım bunu ücretsiz.
Gitmek isteyenler de haklılar yani tamam ülke kolay kazanılmıyor ama Dünya ya da 1 kere geliyorsun yani
Aslında Türkiye'de ki tüm çocukları MEB Çanakkale gezisine getirmeli ben eğitim hayatım boyunca gitmedim okul desteği ile ailem getirdi onun dışında gidemedim zaten

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,020
İsim
Oğuz
Dostum hayata bir defa geliyorsun, savaş dönemiyle bu zamanı bir tutma. Her ülkenin kendi bağımsızlığı için savaştığı dönemler oldu, her ülke kan döktü. Türk devletleri hiçbir zaman zengin olsa dahi refaha erişemedi. Bu milliyetçiliği kenara bırakıp insan olduğumuzu hatırlamalıyız. Gençliğimi neden bu saçma kaos içinde yaşamayı tercih edeyim ?

.RBO.

80+ Silver
o kanla sulanmış topraklar parsel lenip vatandaslık için satılmak ugrunamı kan ile sulandı bu sistem içinde kalıp ezilirseniz vatanınıza hiç faydası olmaz sadece yiyici hırsızlara faydası olur yurt dısına git daha güçlü olarak ger gel yada gelme ülkeni kurtar tabi bunu tek başına yapamazsınız arkanızda akıllı yozlaşmamıs bir halk olması gerekir içinde yaşadığınız topraklarmı vatandır yoksa icerisinde bulunduğunuz insanlarmı milletmj vatandır üstünde akıllı ilkeli vizyonlu insanlar olmadığı sürece o topraklar sizin vatanınızmı olur yoksa sizin icin dar bir işgence odasımı ?
ülke kurulduğu zamanki yasayan insanlar daha ilkeli daha temiz daha akıllı insanlardı şimdi o sekildemi kurunun yanında yaşta yanıyor 1 hayatın var unutma başkalarının senin gençliğini vaktini bedenin hayatını paranı kullanmasına izin verme !

Carl-S

80+ Gold
Dostum hayata bir defa geliyorsun, savaş dönemiyle bu zamanı bir tutma. Her ülkenin kendi bağımsızlığı için savaştığı dönemler oldu, her ülke kan döktü. Türk devletleri hiçbir zaman zengin olsa dahi refaha erişemedi. Bu milliyetçiliği kenara bırakıp insan olduğumuzu hatırlamalıyız. Gençliğimi neden bu saçma kaos içinde yaşamayı tercih edeyim ?
Aynen öyle günümüzde türk devletleri halkı fakir devlet yöneticileri zengin.

The Semih

80+ Gold

Kanka eski vatan sevgisi malesef yeni nesilde mevcut değil, ülkemizde savaş çıkarsa, Amerikadan ordan burdan televizyondan izlerler anca gelipde ülkede savaşmazlar. Atatürkçü zihniyet çok değişti orjinal atatürkçülük zerre yok şuanda. Böyle konuşma sebebim o zamanlarda yemek çeşidi yokmuş insanlar şuanki gibi özgür değildi ama gelde bunu gençlere anlat. Özgür olan bir ülkede özgürlük isteyen bir nesil mevcut şuanda, benim yabancı ülkeden arkadaşlarım Türkiyeye geldiğinde diyorlarki sizin ülke aşırı rahat almanyada bunu yapamazsın felan felan.

Tabiiki modern hayatta herkes refah olmak istiyor bende istiyorum, ekonomimiz daha iyi olsun isterim alım gücümüz iyi olsun isterim. 2014 e kadar zaten böyle sıkıntılar yaşamıyorduk, 10 senede ülke böyle oldu eskiden alım gücü iyidi dolar düşüktü. Ülkemiz bi zor zamanları atlatıcaktır, 2 siyasi parti liderininde yaşlandığını artık farklı kişilere koltuğunu bırakması gerektiğini düşünüyorum.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,020
İsim
Oğuz
Aynen öyle günümüzde türk devletleri halkı fakir devlet yöneticileri zengin.
Bazı dönemleri saymazsak Osmanlı da öyleydi. Gerçi zengin olmayan devlet adamları azdır ama halk refah içinde olan ülkeleri görünce insan imreniyor. Düzgün yönetsinler de zengin olsunlar. Yine de tek seferde 140 milyar dolar çalmasınlar

.RBO.

80+ Silver
mebin umrundamı cocuklar Atatürkün ileklerini anlamasın diye 4 takla atıyor çocuklar Atatürkün yolunu ilkelerini bilse şu anda bu sekilde olurmuyduk bunu en cok yabancılar istemiyor kurtulus savası zamanı ve sonrasına cumhuriyet tarihine laf atıyorlar. Biz şu zamsna kadar Atatürkün yolunu tutmus olsaydık şu anda Almaynyadan daha gelişmiş bir ülke olabilirdik (japonya ayarında ama Amerika gibide ikisininde iyi özelliklerindende bizde olabilirdi) çünki tarıma uygun toprak var nüfus var turizim var kaynaklar var üzerinde gidilecek yol kocaman bir ülke var varda var mesela şu anda konyanın etrafının tarımını iç anadolunun verimli bölgelerini Hollanda vizyonu ile calıstır şu anda Türkiyenin toplam tarımı kadar para çıkarır Fillandiya vizyonu ile Ankaradaki ögrencileri yetiştir(kendine uyarlayarak) 1 ülkeye yetecek kadar yetecek kadar her çeşit mühendis,doktor,avukat,savcı,devlet adamı,siyasetçi çıkarır (burda ülkemizi yabancılara emanet edelim demiyorum onlardan örnek alalım vizyon sahibi olalım) bunlardan örnek almamız lazım birlik olmamız lazım EĞİTİM ÜRETİM ŞART

Kanka eski vatan sevgisi malesef yeni nesilde mevcut değil, ülkemizde savaş çıkarsa, Amerikadan ordan burdan televizyondan izlerler anca gelipde ülkede savaşmazlar. Atatürkçü zihniyet çok değişti orjinal atatürkçülük zerre yok şuanda. Böyle konuşma sebebim o zamanlarda yemek çeşidi yokmuş insanlar şuanki gibi özgür değildi ama gelde bunu gençlere anlat. Özgür olan bir ülkede özgürlük isteyen bir nesil mevcut şuanda, benim yabancı ülkeden arkadaşlarım Türkiyeye geldiğinde diyorlarki sizin ülke aşırı rahat almanyada bunu yapamazsın felan felan.
mesela Türkiyede yapıp neyi yapamazsın Almanyada gelip normalde suç olan vdya insanları rahtsız eden seyler sayma neyi yapamazsı ?

The Semih

80+ Gold
mebin umrundamı cocuklar Atatürkün ileklerini anlamasın diye 4 takla atıyor çocuklar Atatürkün yolunu ilkelerini bilse şu anda bu sekilde olurmuyduk bunu en cok yabancılar istemiyor kurtulus savası zamanı ve sonrasına cumhuriyet tarihine laf atıyorlar. Biz şu zamsna kadar Atatürkün yolunu tutmus olsaydık şu anda Almaynyadan daha gelişmiş bir ülke olabilirdik (japonya ayarında ama Amerika gibide ikisininde iyi özelliklerindende bizde olabilirdi) çünki tarıma uygun toprak var nüfus var turizim var kaynaklar var üzerinde gidilecek yol kocaman bir ülke var varda var mesela şu anda konyanın etrafının tarımını iç anadolunun verimli bölgelerini Hollanda vizyonu ile calıstır şu anda Türkiyenin toplam tarımı kadar para çıkarır Fillandiya vizyonu ile Ankaradaki ögrencileri yetiştir(kendine uyarlayarak) 1 ülkeye yetecek kadar yetecek kadar her çeşit mühendis,doktor,avukat,savcı,devlet adamı,siyasetçi çıkarır (burda ülkemizi yabancılara emanet edelim demiyorum onlardan örnek alalım vizyon sahibi olalım) bunlardan örnek almamız lazım birlik olmamız lazım EĞİTİM ÜRETİM ŞART

mesela Türkiyede yapıp neyi yapamazsın Almanyada gelip normalde suç olan vdya insanları rahtsız eden seyler sayma neyi yapamazsı ?
Yabancı arkadaşın olmuştur illa onlara sor, mültecilerin kendi ağzından duydum ben türkiye cennet gibi ülke diyorlar sadece mülteci değil kanka, bu yaşıma kadar türkiye çok katı bir ülke ben ülkeme dönüyorum diyen bir tane yabancı insan görmedim. Dış dünyadan Türkiye çok rahat ülke olarak gözüküyor. Sorduğun soruyu ben sormadım ama tahmin edersem, Ehliyet almak polis kanunları, yasalar hakaret suçları vs yani hukuk bazında olan şeyler, biliyorsun ki ülkemizde suç işlediğinde sorgu edip salıyorlar yasalar çok hafif. Mesela Türkiyede Memurluğu kazanmak almanyaya göre çok daha kolaydır fakat türkiyede atanamıyorsun. Atanma işini çözseler ülkede inan birsürü öğretmen vs olur. Çünkü üniversite okumak çok kolay türkiyede.

Top Bottom