YENİ PC ALDIM ÇALIŞMIYOR YARDIM

umutcnx

80+
Reaksiyon skoru
0
Selamlar bu işten çok anlamam o yüzden basit bir şey var ise kusura bakmayın. Ekran kartını yerine oturttum ve pin kablosunu taktım ardından hdmı kablosunu monitörüme takıp güç kablosunu taktım ve başlama tuşuna bastım hiç bir şey olmadı sonra 1 dk sonra falan aniden ışıklar 1 saniyeliğine yandı söndü ne yapmam gerek ?
1000031987.webp

Ekler

• 1000031988.webp
    1000031988.webp
    843.2 KB · Hit: 97
Hayırlı olsun hocam sistem iyi günlerde kullanın. Tahminim psuda bir sorun olabilir. Ya da sistemi siz kendiniz topladınız ise yerine oturmayan kablolar olabilir yeniden kontrol edin.

Selamlar bu işten çok anlamam o yüzden basit bir şey var ise kusura bakmayın. Ekran kartını yerine oturttum ve pin kablosunu taktım ardından hdmı kablosunu monitörüme takıp güç kablosunu taktım ve başlama tuşuna bastım hiç bir şey olmadı sonra 1 dk sonra falan aniden ışıklar 1 saniyeliğine yandı söndü ne yapmam gerek ? Alıntıyı görüntüle
Hocam öncelikle hayırlı olsun. PSU hiç güven vermiyor.
PSU dan kaynaklı bir şey olabilir ama önce birkaç şeyi kontrol etmenizi öneririm:
Anakartın sol üstünde CPU soketi bulunur oradaki kablonun sokete tam oturduğunu kontrol edin.
Anakartın sağ ortasında anakart soketi bulunur onun da tam oturduğunu kontrol edin.
Ekran kartını çıkartın, anakartın sağ alt kısmında power düğmesinin pinleri olur, belki ekran kartını takarken onları gevşetmiş ya da yerinden çıkarmış olabilirsin. Bu pinleri kontrol et sonra ekran kartını geri tak ve tam oturduğundan emin ol.
En son her şey bittiğinde kasadaki arkadaki kabloları çıkart, 30 saniye 1 dakika kadar power düğmesine basılı tut. Sonrasında güç kablosunu vs. geri takıp açmayı dener misin?

Hocam dediklerinin hepsini yaptım olmadı ekran kartını ilj başta kilidi açarak takmıştım her şeyi yaptım açılmayınca kilidi açıp çıkarırken sanırım fazla sağdan çektim kilit yeri yerinden çıktı kilidi taktığımda ise şimdi çıt sesi gelmiyor ama yerine oturuyor fakat gene çalışmıyor ne yapman lazım şimdi acaba

Hocam dediklerinin hepsini yaptım olmadı ekran kartını ilj başta kilidi açarak takmıştım her şeyi yaptım açılmayınca kilidi açıp çıkarırken sanırım fazla sağdan çektim kilit yeri yerinden çıktı kilidi taktığımda ise şimdi çıt sesi gelmiyor ama yerine oturuyor fakat gene çalışmıyor ne yapman lazım şimdi acaba
Ekteki görseldeki psudan gelen ucu tak sisteme klavye mouse monitör bağlayıp öyle başlatmayı dene.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

PCI-E kilidini kırdın tamamda ekran kartını kırmamışsındır umarım

Ekteki görseldeki psudan gelen ucu tak sisteme klavye mouse monitör bağlayıp öyle başlatmayı dene.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

PCI-E kilidini kırdın tamamda ekran kartını kırmamışsındır umarım
Hocam ekran kartına 2 ucuda takıp denedim çalışmıyor ekran kartı yerine oturuyor vidasını sıktığım da da sallanma çok az

Selamlar bu işten çok anlamam o yüzden basit bir şey var ise kusura bakmayın. Ekran kartını yerine oturttum ve pin kablosunu taktım ardından hdmı kablosunu monitörüme takıp güç kablosunu taktım ve başlama tuşuna bastım hiç bir şey olmadı sonra 1 dk sonra falan aniden ışıklar 1 saniyeliğine yandı söndü ne yapmam gerek ? Alıntıyı görüntüle
oncelikle estafurullah basit bir seyde olsa herkes konu acabiliyor bizde yardim etmeye calisiyoruz bilesenleri test edebileceginiz bir yan sistem veya tanidiginizin sistemi varsa oncelikle anakart ram cpu ve gpu yu sonrada psu test edin sistem aciliyorsa baska yerlere odaklanalim ve sistemin garantisi var mi acaba?

geçen hafta arkadaşım yaşadı sorun statik elektrikmiş müşteri hizmetlerine ulaşıp çözdü ama nasıl çözdü bilmiyorum takip etmedim

oncelikle estafurullah basit bir seyde olsa herkes konu acabiliyor bizde yardim etmeye calisiyoruz bilesenleri test edebileceginiz bir yan sistem veya tanidiginizin sistemi varsa oncelikle anakart ram cpu ve gpu yu sonrada psu test edin sistem aciliyorsa baska yerlere odaklanalim ve sistemin garantisi var mi acaba?
Sistemin garantisi var fakat sistemi test edebileceğim tek yer bilgisayarcı falan oraya götürücem ama garanti devre dışı kalır diye korkuyorum

Sistemin garantisi var fakat sistemi test edebileceğim tek yer bilgisayarcı falan oraya götürücem ama garanti devre dışı kalır diye korkuyorum
Sorun psu kaynaklı duruyor ama statik elektriği denemek isterseniz pc kapalıyken ve psu kapalı konumdayken (i/o) o konumunda iken yani, pcnin açma tuşuna 5 10 saniye basılı tutun sonra i kısmına getirip açmayı deneyin. Yinede sorun psu ise bile zaten aldığınız yerle görüşmeniz daha doğru olur.

Geri