Anakart marka model nedir?Arkadaşlar yeni kasa aldım USB ye windowsu da yaptım kasaya taktım acilirken de f2 ve delete tuşlarına basıyorum ama o ekran onume gelmiyor ne yapmaliyim
Bilgisayar açılırken delete ya da F2 tuşuna hızlıca basıyorsun dimi?Asrock b450M HDV
Siyah ekran mı kalıyor ona bastıktan sonra?Evet basıyorum ama ekran gelmiyor
Yok hicbirsey olmuyor ekrandaSiyah ekran mı kalıyor ona bastıktan sonra?
PC yeni geldi kutusundan falan yeni cikartim açıyorum kasa çalışıyor fanlar falan hepsi çalışıyor ama ekran gelmiyor f2 del basiyorumSiyah ekran mı kalıyor ona bastıktan sonra?
Klavye, mouse'un ışıkları yanıyor mu? Şuan ekranına direk görüntü gelmiyor olabilir çünkü.Yok hicbirsey olmuyor ekranda
Mesaj otomatik birleştirildi:
PC yeni geldi kutusundan falan yeni cikartim açıyorum kasa çalışıyor fanlar falan hepsi çalışıyor ama ekran gelmiyor f2 del basiyorum
Sistemi açtıktan sonra ekranda böyle ışık gidip gelmesi falan oluyor mu? (Örneğin monitör çalışmıyor iken sarı ışık falan yanar görüntü geldikten sonra beyaz ya da yeşil renge dönmesi gibi.)Eevt hepsinin yaniyor
Sistemi calistirdigimda ekrana hicbisey gelmiyoSistemi açtıktan sonra ekranda böyle ışık gidip gelmesi falan oluyor mu? (Örneğin monitör çalışmıyor iken sarı ışık falan yanar görüntü geldikten sonra beyaz ya da yeşil renge dönmesi gibi.)
Takcikar yapiyon kaployu no video imput yaziyoSistemi açtıktan sonra ekranda böyle ışık gidip gelmesi falan oluyor mu? (Örneğin monitör çalışmıyor iken sarı ışık falan yanar görüntü geldikten sonra beyaz ya da yeşil renge dönmesi gibi.)
Bilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri ve ekran kartını çıkar. Çıkardıktan sonra CLRCMOS1 yazan 3 pinli yerin ilk 2 pininde bir tane Jumper olacak. Onu 2. ve 3. pine tak. Taktıktan sonra 5-10 saniye bekle ve sonra tekrardan 1. ve 2. pine tak. Bu işlemi yaptıktan sonra RAM'leri ve ekran kartını tekrardan yerine takıp sistemi çalıştır. Ekran kartının PCIE kablosunu takmayı unutma.Sistemi calistirdigimda ekrana hicbisey gelmiyo