Yazılım tarafı sorunları ve donanım tarafı sorunları olarak ikiye ayırıp bakmak gerek. Yazılım tarafında sürücüler doğru yüklenmemiş olabilir, sürücüler güncel olmayabilir. Yeni sistem dediğin için sistemde madencilik filan yapan virüs yoktur diye düşünüyorum onu geçiyorum yazılım tarafı genel olarak bu şekilde. Daha ekleri varda tam olarak donanımı ne yaparken takılma olduğunu söylemediğin için ek detaylara girmiyorum. Donanım tarafı biraz sıkıntı. Montaj hatası olabilir, sorunlu donanım olabilir. Burada donanımlardaki ani değişiklikleri kontrol etmek gerek. Mesela sıcaklıklarda değişimler var mı? Çalışma yüzdelerinde ani düşüşler yada yükselişler oluyor mu? Güç kaynağı doğru beslemeyi yapıyor mu? Önce sorunun hangi taraftan kaynaklandığını tespit etmek amacı ile bir takım gözlemler yapmak ve yapılan şeyleri not etmek gerekli. Hiç bu işlerden anlamayan birisi iseniz yakınlarınızda bu işlerden anlayan bir arkadaşınızın cihazı incelemesini isteyin yada servis ile iletişime geçip onlardan uzak destek yada garanti hizmeti talep edin.