Mavi Ekran YENİ PC DE MAVİ EKRAN 0xc000021a hatası

Winlogon.exe, Windows’un oturum açma yöneticisi. Yani bilgisayarı açtığında kullanıcı giriş ekranını gösteren, şifreyi doğrulayan, masaüstünü başlatan temel sistem bileşeni.

Bozulursa?

Giriş ekranı gelmez,

Sistem açılmaz,

0xC000021A gibi "user-mode crash" hataları alınır.

Genelde:

Bozuk Windows güncellemesi

Virüs

Kırık sistem dosyası

Driver uyumsuzluğu
...bu arkadaşı devre dışı bırakır.

Yani winlogon çökerse, Windows resmen “kafana göre gir, ben yokum” der. Sistem de haklı olarak panikler ve BSOD’a gider.

Açılırken f8 tuşuna sürekli basarmısın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

acaba diyorum flash a yüklediğimiz windows kurulumda mı bir sıkıntı var
Muhtemelen

Winlogon.exe, Windows’un oturum açma yöneticisi. Yani bilgisayarı açtığında kullanıcı giriş ekranını gösteren, şifreyi doğrulayan, masaüstünü başlatan temel sistem bileşeni.

Bozulursa?

Giriş ekranı gelmez,

Sistem açılmaz,

0xC000021A gibi "user-mode crash" hataları alınır.

Genelde:

Bozuk Windows güncellemesi

Virüs

Kırık sistem dosyası

Driver uyumsuzluğu
...bu arkadaşı devre dışı bırakır.

Yani winlogon çökerse, Windows resmen “kafana göre gir, ben yokum” der. Sistem de haklı olarak panikler ve BSOD’a gider.

Açılırken f8 tuşuna sürekli basarmısın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Muhtemelen
açılırken sürekli f8 e bastım flash menusu cıktı karsıma flasha tıkladıgım da bu ekranı gösteriyor

Ekler

• WhatsApp Image 2025-05-11 at 23.27.43.webp
    WhatsApp Image 2025-05-11 at 23.27.43.webp
    56.5 KB · Hit: 17
Girebiliyorsa iyi donanımda sorun yoktur pcye format atman lazım başka çare yok gibi bilen biriyle tekrar Windows kur
şimdi tekrar bir iso dosyası indiriyorum onu denedikten sonra tekrar geleyim

Sorunsuz kurman lazım dikkat et
hocam sorun iso dosyasındaymış şuanlık w kurulumunu yaptım bir sıkıntı gözükmüyor sana da yardımların için teşekkür ederim

Usta format dene uefi kur. Bios ekranına gelemiyorsak ssd değişcez gibi. Tabii parça kaynaklı bir sorun yoksa

Usta format dene uefi kur. Bios ekranına gelemiyorsak ssd değişcez gibi. Tabii parça kaynaklı bir sorun yoksa
parça kaynaklı şükür bir sorun çıkmadı flash a yukledıgımız windows yanlısmıs o yuzden sıkıntı yasamısım dogru olanı kurunca hallettım

Geri