Öneri Yeni pc için AMD or INTEL

Ryzsn 5 5600 2850 tl

Asrock b550 1036 tl

Goodram 8x2 16 gb 3600 mhz Ram 1036 tl

Zotac RTX 3060Ti ekran kartı 9300 tl

Patriot 240 gb m2 nvme ssd 400 tl

Böyle 15000 tl yaptı bir de 2. Elden 500 800 tl arasına 500w kasa psu alir yıllarca kullanırsınız.

Maksimum 16 bin TL'ye
Ryzen 5 5600 işlemci
Asrock b550 anakart
Goodram 8x2 16 gb 3600 mhz ddr4 ram
Zotac RTX 3060ti ekran kartı
Patriot 240 gb m2 nvme ssd 1700/1000mbs
500w kasa + PSU
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Böyle bisey çıkıyor.

Şöyle söylim o zaman toplam pc için 15000. Ekran Kartı 1650 super olacak şekilde.

yani şu an ki durumdan daha pahalı olmaz sonuçta ama efsane cuma öncesi başka yerde başka bir indirim görürsem direkt onu da alırım.
5k ya toplarım 1650 s milattan önce kalma kart niye takıyorsun hocam 3060 RX 6600 XT altına düşme.

3060 ti hatta.

5k ya toplarım 1650 s milattan önce kalma kart niye takıyorsun hocam 3060 RX 6600 XT altına düşme.

3060 ti hatta.
Yaa bende kredi kartına alacağım için o yüzden 15000i geçmesin dedim. Ona göre de bakacağım tekrardan, hafıza da önemli benim için. O yüzden dediğim gibi tecrübeli ve bilgili arkadaşların fikirlerini değerlendirmeye alıyorum.

Maksimum 16 bin TL'ye
Ryzen 5 5600 işlemci
Asrock b550 anakart
Goodram 8x2 16 gb 3600 mhz ddr4 ram
Zotac RTX 3060ti ekran kartı
Patriot 240 gb m2 nvme ssd 1700/1000mbs
500w kasa + PSU

Böyle bisey çıkıyor.
Hocam eline sağlık ama işte kredi kartına 15000 tl bütçe olduğu için onu aşmamam lazım ama onun dışında attıklarından çoğunu beğendim onları düşüneceğim şimdiden, teşekkür ederim.

Yaa bende kredi kartına alacağım için o yüzden 15000i geçmesin dedim. Ona göre de bakacağım tekrardan, hafıza da önemli benim için. O yüzden dediğim gibi tecrübeli ve bilgili arkadaşların fikirlerini değerlendirmeye alıyorum.
Taksitle alırsan sıkıntı hocam bazı sitelerden kaç GB düşünüyorsun depolama.

Hocam eline sağlık ama işte kredi kartına 15000 TL bütçe olduğu için onu aşmamam lazım ama onun dışında attıklarından çoğunu beğendim onları düşüneceğim şimdiden, teşekkür ederim.
2. Elden sonra 1 tb harddisk vs bulabiliriz sana. Suan düşünüyorsan en az böyle birsey düşün ya da amd ekran kartı seç aynı performansı 3 bin tl civarı ucuza al

Taksitle alırsan sıkıntı hocam bazı sitelerden kaç GB düşünüyorsun depolama.
en az 500gb. Taksitten ziyade tek çekim yapıp kart içerisinden taksitleme veya asgari ödeye ödeye gideceğim. Site içinden taksit yapmayı düşünmüyorum.

2. Elden sonra 1 tb harddisk vs bulabiliriz sana. Suan düşünüyorsan en az böyle birsey düşün ya da amd ekran kartı seç aynı performansı 3 bin TL civarı ucuza al
Tamamdır hocam, fikirleriniz için teşekkür ederim.

en az 500gb. Taksitten ziyade tek çekim yapıp kart içerisinden taksitleme veya asgari ödeye ödeye gideceğim. Site içinden taksit yapmayı düşünmüyorum.

240 GB M2 alırsın 1 TB da HDD 200-300 lira zaten 2.elde boş şeyleri ona atarsın win M2 ye kurarsın yavaşlama vs olmaz

Rica ederim ne demek

rica ederim iyi günler

Arkadaşlar "EFSANE CUMA" indiriminde bilgisayar toplamayı düşünüyorum da işlemci konusunda AMD - INTEL arasında kaldım. Ekran kartını Nvdia alacağım ondan kesin eminim ama işlemci konusunda hangisini almalıyım.
İleride bilgisayar ile twitch veya youtube da yayın açabilirim, yazılım programları, edit veya shop programları kullanabilirim. Bunları göz önünde bulundurarak sizce hangi işlemci olursa daha iyi olur. Düşüncelerinizi bekliyorum.
oyun odaklı intel core i3-12100F H610 anakart ikilisiyle düşük bütçeli güzel bir kasa alabilirsiniz veya biraz daha bütçeniz artarsa şuan intel core i5-12400F ve 6800Xt li sistem var 20k fiyatına https://www.gaming.gen.tr/urun/2063...b-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar-2/

Geri