Yeni PC kurulumunda mavi ekran

cios

80+
Reaksiyon skoru
34
Yeni PC kurdum bios sıkıntısız bir şekilde çalışıyor ama USB üzerinden Windows kurmaya çalıştığımda Stop Code:0xc00021a kodu ile mavi ekran veriyor USB üzerinden başka bilgisayara da Windows kuruldu ve sıkıntısız USB yi bicimlendirip tekrar Windows kuruldum ama yine işe yaramadı yardımcı olursanız sevinirim
R7 7800x3d
Rx9070xt
Asus b850

Ram ya da işlemci ile ilgili bir problem olabilir Ramler 2x mi? Expo Açtınız mı?

Ramler 16x2 GSKILL doch tu galiba o açıktı varsayılan ayarlara döndürdüm biosu yine aynı
Ram ya da işlemci ile ilgili bir problem olabilir Ramler 2x mi? Expo Açtınız mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Biraz geziniyorum belli süre geçince veya F10 Dave exit yapınca donuyo ekran güç tuşuna basılı tutarak kapatıyorum ve kayıt edilmemiş oluyor hiçbir şey ilk bios guncelledigimde böyle bir şey yoktu Windowsu kurmaya çalışıp başarısız olunca bios donmaya başladı pek alakası varmıdır bilmiyorum

Ramler 16x2 GSKILL doch tu galiba o açıktı varsayılan ayarlara döndürdüm biosu yine aynı

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Biraz geziniyorum belli süre geçince veya F10 Dave exit yapınca donuyo ekran güç tuşuna basılı tutarak kapatıyorum ve kayıt edilmemiş oluyor hiçbir şey ilk bios guncelledigimde böyle bir şey yoktu Windowsu kurmaya çalışıp başarısız olunca bios donmaya başladı pek alakası varmıdır bilmiyorum
bana da oluyordu hocam biosta donma. kablolu bir mouse takip hemen varsayilan ayarlara dondurdum oyle duzeltmistim.

ama benim yasadigim sorun Memory Context Restore'i enable yaptiktan sonra olmustu, surekli mavi ekran yiyordum hatta bazen bios bile acilmiyordu.

Son düzenleme:
Geri