Neler Yeni

Yeni pc windows açılmıyor imdat!

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
735
İsim
Kerem Eldes
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
fb düşmanı
Girdim, yükledim, kurdum, hala aynı hata :( Boot priority de öncelik ssd de olmasına rağmen usb takılıyken hep boota gidiyor, takılı değilken hiç açılmıyor :(
Mesaj otomatik birleştirildi:

En baştan sıfırdan kurmama yardımcı olur musunuz? Yani 2 gündür uyumuyorum çalışmadığım her saati de şu ***** bilgisayarı çalıştırmaya harcıyorum

Hocam gerçekten tek umudum siz kaldınız, aklımın sonuna geldim

olmuyor bu arada hocam

Yani sen becerememişsin belli diyip, istediğiniz şeylere atmaya çalıştıktan sonra hiçbir istediğiniz bilgiye cevap vermeyip 0 çözüm sunup kaybolmanız üzdü hocam... Dediğim gibi 1 ay önce sıfır bilgisayara windows kurduğum usb yi son kez taktım ve gene boş ekran geliyor.
kardeş burada yatıp kalkmıyoruz. dediğim ekran görüntülerini at yardımcı olalım. efi dosyasını usb ye yazmış olabilir mi o da önemli

Dediğim gibi daha önce bizzat windows kurduğum usb lerle de olmadı ama artık her öneriye açığım birazdan bunu da denerim, şu çözülmeden uyumak istemiyorum
dışardan windows indirme. bios resetle sonra boot ayarlarını yapıp format atalım duruma göre

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
735
İsim
Kerem Eldes
kardeş burada yatıp kalkmıyoruz. dediğim ekran görüntülerini at yardımcı olalım. efi dosyasını usb ye yazmış olabilir mi o da önemli

dışardan windows indirme. bios resetle sonra boot ayarlarını yapıp format atalım duruma göre
Hocam haklısın sen de, 5 te kalkıyorum işe 3 gündür uyumuyorum şu bilgisayar mevzusundan çıldırmak üzereyim. Bious'un son sekmesinden neyi kastettiğinizi anlamadığımdan boot ile alakalı tüm sekmeleri çekip yollamıştım biraz gerilerde

biosu resetledim default ayarlarda şu an, boot ayarları için ne yapmam lazım?

Şu an attığım gibi sata da gösteriyor ama default da boot orderda hiçbir şekilde göstermiyor, secure boot kapatıp csm ayarlarını açınca ancak boot olarak görüyor. Ayrıca rufus ile kurmuşum usb yi

Ekler

• Screenshot_20250305_232551_Photos.jpg
    Screenshot_20250305_232551_Photos.jpg
    1.3 MB · Hit: 9
Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
fb düşmanı
Hocam haklısın sen de, 5 te kalkıyorum işe 3 gündür uyumuyorum şu bilgisayar mevzusundan çıldırmak üzereyim. Bious'un son sekmesinden neyi kastettiğinizi anlamadığımdan boot ile alakalı tüm sekmeleri çekip yollamıştım biraz gerilerde

biosu resetledim default ayarlarda şu an, boot ayarları için ne yapmam lazım?

Şu an attığım gibi sata da gösteriyor ama default da boot orderda hiçbir şekilde göstermiyor, secure boot kapatıp csm ayarlarını açınca ancak boot olarak görüyor. Ayrıca rufus ile kurmuşum usb yi
rufusta mbr mi gpt mi seçtin. rufus ayarlarını ve boot ayarlarını da atar mısın? advanced a gir öncelikle

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
735
İsim
Kerem Eldes
rufusta mbr mi gpt mi seçtin. rufus ayarlarını ve boot ayarlarını da atar mısın? advanced a gir öncelikle
2. Usb de rufus kullanmadım ama 1. Başka bilgisayarda windows kurabildiğim usb ile kullanmışım, ben hala neden csm açmadan boot option da göstermediğini çözemedim açıkçası

Ekler

• 20250305_233654~2.jpg
    20250305_233654~2.jpg
    1.3 MB · Hit: 7
  • Screenshot_20250305_233726_Photos.jpg
    Screenshot_20250305_233726_Photos.jpg
    1.1 MB · Hit: 7
  • Screenshot_20250305_233707_Photos.jpg
    Screenshot_20250305_233707_Photos.jpg
    1.8 MB · Hit: 7

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
735
İsim
Kerem Eldes
mbr seçmişsin. ondan dolayı uefi olarak kurulmuyor.
dediğim gibi bunun dışında rufus kullanmadığım bir usb de kullandığımda da aynı sonuç aldım ama şimdi tekrar indiriyorum isoyu inince gpt olarak tekrar deneyeceğim. İçimden bir his gene olmayacak ve ben bilgisayarı son çare çöpe atıcam diyor ama hadi bakalım

Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
fb düşmanı
2. Usb de rufus kullanmadım ama 1. Başka bilgisayarda windows kurabildiğim usb ile kullanmışım, ben hala neden csm açmadan boot option da göstermediğini çözemedim açıkçası
mbr eski sistemler için. ondan dolayı csm olmadan açılmaz. kurulum yapacağın diski de gpt olarak biçimlendirmen gerekebilir. bilgisayarda sorun yok. 5 dk lık iş. yanlış kurulum zorlamışsın.

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
735
İsim
Kerem Eldes
mbr eski sistemler için. ondan dolayı csm olmadan açılmaz. kurulum yapacağın diski de gpt olarak biçimlendirmen gerekebilir. bilgisayarda sorun yok. 5 dk lık iş. yanlış kurulum zorlamışsın.
Diski gpt olarak nasıl biçimlendirebilirim?

breadvlll

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Yusuf Yılmaz
Mbr yanı sıra dosya sistemini nfts yapıp deneyin fat32 değilde

Sana önerdigim isoyu flasha atıp onunla boot edince gpt olarak biçimlendirme yapabilirsin

Windows kurulumuna gelmediği için başka çözüm yok

Top Bottom