yeni pc ye testler ?

berkaysenal

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
242
yeni pc aldım. 1920x1080 de 8xmsaa da 25 dakika furmark test yaptım 71 dereceyi geçmedi kapattım. Acaba farklı bir ayarda yapmam gerekiyor mu ?
ikincisi de aida64 testi nasıl yapılıyor ?

yeni pc aldım. 1920x1080 de 8xmsaa da 25 dakika furmark test yaptım 71 dereceyi geçmedi kapattım. Acaba farklı bir ayarda yapmam gerekiyor mu ?
ikincisi de aida64 testi nasıl yapılıyor ?
Furmark'ı tam ekran mı yaptınız?
AIDA64'e girin, yukarıdan araçlar kısmından Sistem Kararlılık Testi'ne basın, işaretli olan kutucuklardan sadece FPU'yu seçin diğerlerinin tikini kaldırın.
15 dakika yapmanız yeterli, sıcaklık 90'ın üzerine çıkarsa testi kapatmanızı öneririm.

AIDA64'e girin, yukarıdan araçlar kısmından Sistem Kararlılık Testi'ne basın, işaretli olan kutucuklardan sadece FPU'yu seçin diğerlerinin tikini kaldırın.
15 dakika yapmanız yeterli, sıcaklık 90'ın üzerine çıkarsa testi kapatmanızı öneririm.
Fırmark tam ekran seçmedim ama çözünürlük benim monitörümün çözünürlüğü.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sıcaklık 90 üzerine çıkacak gibi durmuyor bakıyorum şuan teste ve bir problem yok gibi .

Fırmark tam ekran seçmedim ama çözünürlük benim monitörümün çözünürlüğü.
Tam ekran mı yapıldı test?
Yani bütün ekranı kapladı mı?
Kaplamadıysa Full Screen'i işaretleyip tekrar yapın.

Tam ekran mı yapıldı test?
Yani bütün ekranı kapladı mı?
Kaplamadıysa Full Screen'i işaretleyip tekrar yapın.
Kapladı hocam full ekrandı . Test tam ekran olarak yapıldı hiç bir problem çıkmadı. 71 derecenin üzerine de çıkmadı rtx 2060. Aida testini de şuan yapıyorum onda da 78 görüyor çekirdekler max.

Kapladı hocam full ekrandı . Test tam ekran olarak yapıldı hiç bir problem çıkmadı. 71 derecenin üzerine de çıkmadı rtx 2060. Aida testini de şuan yapıyorum onda da 78 görüyor çekirdekler max.
2060'ınızın modeli nedir?
İşlemciniz nedir?

2060 palit dual işlemci 10400f stok soğutucu
Stok soğutucunun ayaklarında bir sorun yoksa testi 15 dakika yapmanıza gerek yok, daha kısa tutabilirsiniz. Sıcaklık sabitlendiyse eğer.

Stok soğutucunun ayaklarında bir sorun yoksa testi 15 dakika yapmanıza gerek yok, daha kısa tutabilirsiniz. Sıcaklık sabitlendiyse eğer.
Aida64 testinde cpu core 1 ve 3 78 gördü max gerisi 75 de dakika 11 hala aynı bitiriyorum o zaman. Furmark zaten 20 25 dakka 71 de sabit durdu.

Aida64 testinde cpu core 1 ve 3 78 gördü max gerisi 75 de dakika 11 hala aynı bitiriyorum o zaman. Furmark zaten 20 25 dakka 71 de sabit durdu.
Değerler güzel, MemTest'de yapın RAM'lerde hata varsa değişim istersiniz.

Geri