Neler Yeni

Yeni Ram Uyumlu Çalışır mı

kaanm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Kaan Mutlu
Öncelikle Selamın Aleyküm 8gb ram yeterli olmadığı için geçen gün amazondan 8gb 3000mhz ddr4 hikvision ram sipariş ettim bilgisayarımda ise adata xpg 3000mhz 8gb ram var yeni rami dün takdım ve bilgisayar çalıştı herhangi sıkıntı olmadan ileride bir problem çıkarır mı acaba bilenler varsa bu ramler uyumlu çalışır mı acaba

stoxbtw

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
stox
çıkarır , eğer gecikme değerleri aynı değilse sıkıntı çıkarır aynı olsa bile farklı markalar yine sıkıntı çıkarabilir

BabaYaga89

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Selim
Aleykumselam mhz, gecikme degerleri ve gb lari ayniysa mantiken çalışır ama is her zaman oyle olmuyor. Başıma geldigi icin söylüyorum dual calisirken farkli marka ram ler xmp de sıkıntı cikarabiliyor. Genelde bu sekilde kullananlar (ben de dahil) overclockta sıkıntı yaşayıp anakartin kendi destekledigi maksimum mhz degerinde kullanir yani ram lerin mhz degerleri aşağı cekilebilir.
Bu konuyu ben açmıştım bir incele istersen:

kaanm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Kaan Mutlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aleykumselam mhz, gecikme degerleri ve gb lari ayniysa mantiken çalışır ama is her zaman oyle olmuyor. Başıma geldigi icin söylüyorum dual calisirken farkli marka ram ler xmp de sıkıntı cikarabiliyor. Genelde bu sekilde kullananlar (ben de dahil) overclockta sıkıntı yaşayıp anakartin kendi destekledigi maksimum mhz degerinde kullanir yani ram lerin mhz degerleri aşağı cekilebilir.
Bu konuyu ben açmıştım bir incele istersen:
Hocam bende tam tersi oldu bios da 3200mhz gözüküyor ramler

BabaYaga89

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Selim

kaanm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Kaan Mutlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ramler dual calisiyor mu bir kontrol ediver bir de 3000lik ram nasil 3200 de çalışıyor?
Dual çalışıyor ram hızıda 3000mhz olmasına rağmen 3000de çalışıyor hiçbir ayar yapmamama rağmen

Top Bottom