Neler Yeni

Çözüldü✓ Yeni RAM'leri taktıktan sonra bilgisayar siyah ekranda kaldı

Nuri1903

80+
Reaksiyon skoru
6
Daha önce bilgisayarımda 2x16=32 gb DDR 5 ram kullanıyordum. Aynı marka model ramdan bir çift daha sipariş ettim fakat bilgisayar açılıyor görüntü gitmiyor. Yeni aldığım ramları çıkartıp eski ramları taktım gene görüntü gitmedi ekrana. Tek slotta hepsini tek tel denedim bu defa gitti görüntü sorun neden olabilir

Daha önce bilgisayarımda 2x16=32 gb DDR 5 ram kullanıyordum. Aynı marka model ramdan bir çift daha sipariş ettim fakat bilgisayar açılıyor görüntü gitmiyor. Yeni aldığım ramları çıkartıp eski ramları taktım gene görüntü gitmedi ekrana. Tek slotta hepsini tek tel denedim bu defa gitti görüntü sorun neden olabilir
Anakart marka model nedir? Tüm RAM'leri tek tek deneyince sorunsuz görüntü aldın di mi?

Bios pilini çıkarıp bios sıfırla görüntü gelir.
Aynısını ben de yaşadım.
Tüm ramler takılıyken bios pilini çıkarıp tak.
Görüntü alırsın.

Anakart marka model nedir? Tüm RAM'leri tek tek deneyince sorunsuz görüntü aldın di mi?
Gigbyte B650MK evet tek tek denediğimde görüntü aldım yalnız görüntü sadece 2. Slotta geldi diğer slotlarda gelmedi eski ramlarda açılmadı diğer slotlarda
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aynısını ben de yaşadım.
Görüntü alırsınbe

Aynısını ben de yaşadım.
Görüntü alırsın.
Benimde aklıma ilk o geldi denedim fakat gene görüntü alamadım

Gigbyte B650MK evet tek tek denediğimde görüntü aldım yalnız görüntü sadece 2. Slotta geldi diğer slotlarda gelmedi eski ramlarda açılmadı diğer slotlarda

Benimde aklıma ilk o geldi denedim fakat gene görüntü alamadım
Hiç BIOS güncellemesi yaptın mı?

tam takamamışsındır çıkar tekrar çıt edene kadar tak ben de aynı sorunu yaşamıştım

anakartla uyuşmuyordur belki de ram ya da diğeriyle ama tak çıkarı dene bence

Bu DDR5'lerde 4 kanal için sorun yaşayan gördüm hocam. Bu dediğim şekilde BIOS'u sıfırlayıp aldığın yeni RAM'leri takıp sistemi çalıştır bakalım:
Bilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı kalmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. Çıkardıktan sonra CLR_CMOS yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri A2 ve B2 (2. slot ve 4. slot) olarak takıp sistemi çalıştır.
1710844882319.png

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,090,779
Üyeler
173,417
Son üye
buraaksirin
Geri