Yeni sistem alacağım sorularım var

Reaksiyon skoru
20
2.5 sene önce rtx 4000 serisi ekran kartlarının yeni çıktığı dönemde,daha önce hiç bilgisayar toplamadığımdan ve bu işler hakkında da bilgim olmadığından dolayı 2 bin dolar civarına rtx 3080 i5 12500 lü bir sistem almıştım,2k monitörüm var ve yeni oyunları ultra ayarlarda oynayamamaya başladım,o yüzden yeni bir sistem almayı düşünüyorum.Rtx 5070 li hazır sistem almak istiyorum,araştırdığımda 50-60 bin civarında olduğunu gördüm.Şu anki işlemcimde stok fan var ve ağır oyunlarda işlemci 90 derecelere kadar çıkıyor.5070 li sistemlerde genelde ryzen 5 7600 işlemci kullanılmış ve oyun testlerine baktığımda 80-85 derecelere çıkıyor,bu ısınma sorunu için napılabilir başka işlemci mi seçmem lazım ya da sıvı soğutucu eklemek iş görür mü.
Bi de şunu sormak istiyorum 50 bin liralık sistemin 35 binini ekran kartını oluşturuyor diğer parçaların fiyatları oldukça düşük,mesela anakart 3-4 bin lira ama 30 bin liralık anakartlar var bunların ne farkı var,oyun performansına doğrudan etki eder mi,keza çok pahalı işlemciler de var ama genel olarak ryzen 7600 ya da i5 14400f kullanılmış bunun nedeni nedir?

AMD stok fanı senin işlemciye yetersiz onun yerine https://www.idefix.com/thermalright...-sogutucu-tf4-termal-macun-dahildir-p-5982472 bu işlemci soğutucusunu alırsan iş görür bence fiyatı da fena değil. Anakarta gelicek olursak doğrudan etkisi yok oyun performansına ama mesela ram slotu sayısı, m.2 slotu sayısı artıyor, boyut artıyor, giriş sayısı, overclock (hız aşırtma) özelliği falan ekleniyor, wifi Bluetooth falan ekleniyor. İşlemcide ise dediğin bu iki işlemci piyasanın en fiyat performans işlemcilerinden gösteriliyor oyunlarda güçlüler o yüzden popüler.

Dün İncehesap Gaming gecesinde 45 ve yanlış hatırlamıyorsam 47-48 bin tl civarına 5070 ekran kartlı sistemler vardı. Haftaya cumayı bekleyip bakabilirsiniz tekrar.
Isınma konusuna gelirsek Ryzen 7000 serisi ısınmasıyla bilinen bir seri ama alan kimse stok soğutucuyla kullanmıyor zaten. Bende 7500f var 7600 ile arasında %5 falan fark var sanırım. boşta 40 derece, yük altında 65-70 derece çalışıyor kule tipi soğutucuyla.
Genel olarak 14400f ve 7600 gibi işlemciler kullanılması, aynı şekilde 15 bin liralık değil de 4-5 bin liralık anakartlar kullanılmasının sebebi fiyatı uygun tutmak. Aynı ekran kartının ASUS ROG serisi yerine Palit ya da Galax gibi markalar kullanılması gibi. Diğer markalar kötü diye demiyorum aynı iki arabanın birisi boş diğeri dolu paketi gibi düşünün motorlar aynı donanımlar farklı yani. 5-10 fps ve 5-10 derece oynar aralarında en fazla, ama 10bin tl fiyat farkı olabilir. Hazır sistemlerde öncelik kullanıcının ihtiyacından fazlasını vermeyip uygun fiyata daha fazla insana satmak.
CS2 veya Valorant gibi oyunlar oynuyorsanız 7800x3d ya da 9800x3d işlemci önerilir. Hikaye odaklı oyunlar oynuyorsanız işlemciden kısıp o bütçeyle ekran kartını yükseltmek daha mantıklı olabilir vs.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,553
Üyeler
183,135
Son üye
nehir00
Geri