Kırmızi şortli
80+
- Reaksiyon skoru
- 20
2.5 sene önce rtx 4000 serisi ekran kartlarının yeni çıktığı dönemde,daha önce hiç bilgisayar toplamadığımdan ve bu işler hakkında da bilgim olmadığından dolayı 2 bin dolar civarına rtx 3080 i5 12500 lü bir sistem almıştım,2k monitörüm var ve yeni oyunları ultra ayarlarda oynayamamaya başladım,o yüzden yeni bir sistem almayı düşünüyorum.Rtx 5070 li hazır sistem almak istiyorum,araştırdığımda 50-60 bin civarında olduğunu gördüm.Şu anki işlemcimde stok fan var ve ağır oyunlarda işlemci 90 derecelere kadar çıkıyor.5070 li sistemlerde genelde ryzen 5 7600 işlemci kullanılmış ve oyun testlerine baktığımda 80-85 derecelere çıkıyor,bu ısınma sorunu için napılabilir başka işlemci mi seçmem lazım ya da sıvı soğutucu eklemek iş görür mü.
Bi de şunu sormak istiyorum 50 bin liralık sistemin 35 binini ekran kartını oluşturuyor diğer parçaların fiyatları oldukça düşük,mesela anakart 3-4 bin lira ama 30 bin liralık anakartlar var bunların ne farkı var,oyun performansına doğrudan etki eder mi,keza çok pahalı işlemciler de var ama genel olarak ryzen 7600 ya da i5 14400f kullanılmış bunun nedeni nedir?
Bi de şunu sormak istiyorum 50 bin liralık sistemin 35 binini ekran kartını oluşturuyor diğer parçaların fiyatları oldukça düşük,mesela anakart 3-4 bin lira ama 30 bin liralık anakartlar var bunların ne farkı var,oyun performansına doğrudan etki eder mi,keza çok pahalı işlemciler de var ama genel olarak ryzen 7600 ya da i5 14400f kullanılmış bunun nedeni nedir?