Neler Yeni

Yeni Sistem Aldım, Ne Yapmam Gerekiyor Bilmiyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Emir
Hayatımda hiç bilgisayarım olmadı geçen vatan indirimini görünce heves ettim kasayı aldım birde monitör aldım yarın gelicek ama ben ne yapıcağımı bilmiyorum wifi başka odada hangi kabloyu nereye takıcam monitöre ne bağlıcam windows nasıl yüklicem bazı arkadaşlar bios falan diyor onun ne olduğunu bile bilmiyorum kimsem yok nerden yardım alabilirim

zined karpot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Deniz Toprak Demir
Hayatımda hiç bilgisayarım olmadı geçen vatan indirimini görünce heves ettim kasayı aldım birde monitör aldım yarın gelicek ama ben ne yapıcağımı bilmiyorum wifi başka odada hangi kabloyu nereye takıcam monitöre ne bağlıcam windows nasıl yüklicem bazı arkadaşlar bios falan diyor onun ne olduğunu bile bilmiyorum kimsem yok nerden yardım alabilirim
sakin ol
Mesaj otomatik birleştirildi:

youtubedan yardım alabilirsin

Efe Alper

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,700
İsim
Efe Talha Alper
Öncelikle bilgisayarın içinde windows yoksa bu işlemleri yapıcaksın.
Önce usb'ye Rufus ile ise dosyasını atıcaksın ilk videoda olduğu gibi sonra 2. videoyu yap.
Eğer kabloları nereye takıcağını bilmiyorsan bu videoya bakabilirsin.
Videoyu incelemedim. Pc biraz eski duruyor ama sıkıntı olmaz. Sadece monitör kablosunu farklı yere takıcaksın.. Onu da kendini anlayabilirsin.
En son olarak her şeyi yaptıktan sonra bios güncellemesine gelicez.
Bios güncellemesinin dosyasını indirmek için anakartın marka ve modelini öğrenip ona göre indiriceksin internetten. Şu marka şu modelin biosu şeklinde. Sonra bu videoya bakarak güncelleme yapabilirsin.
Videoda Asus marka anakart için gösterilmiş. Sen yine kendi anakartının modeline göre YouTube da arama yaparak bulabilirsin. Bu model anakart için bios güncellemesi nasıl yapılır şeklinde.
En son bunlarda hallolduktan sonra ekran kartı driverı kurma geldi.
Ekran kartını marka modelini öğrenip internetten indireceksin.
Amd ise bu
Nvidia ise bu siteden indirebilirsin
Bu kadardı. Hayırlı olsun.

Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Emir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle bilgisayarın içinde windows yoksa bu işlemleri yapıcaksın.
Önce usb'ye Rufus ile ise dosyasını atıcaksın ilk videoda olduğu gibi sonra 2. videoyu yap.
Eğer kabloları nereye takıcağını bilmiyorsan bu videoya bakabilirsin.
Videoyu incelemedim. Pc biraz eski duruyor ama sıkıntı olmaz. Sadece monitör kablosunu farklı yere takıcaksın.. Onu da kendini anlayabilirsin.
En son olarak her şeyi yaptıktan sonra bios güncellemesine gelicez.
Bios güncellemesinin dosyasını indirmek için anakartın marka ve modelini öğrenip ona göre indiriceksin internetten. Şu marka şu modelin biosu şeklinde. Sonra bu videoya bakarak güncelleme yapabilirsin.
Videoda Asus marka anakart için gösterilmiş. Sen yine kendi anakartının modeline göre YouTube da arama yaparak bulabilirsin. Bu model anakart için bios güncellemesi nasıl yapılır şeklinde.
En son bunlarda hallolduktan sonra ekran kartı driverı kurma geldi.
Ekran kartını marka modelini öğrenip internetten indireceksin.
Amd ise bu
Nvidia ise bu siteden indirebilirsin
Bu kadardı. Hayırlı olsun.
Windows kurmak için flash bellek almak zorundamıyım birde internet kafede yükleyebilirmiyim başka pc yokta

Ybeyaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Yusuf Beyaz
Hocam bu konularda hiç deneyimin yoksa bence alıp bilen birine götürürsen hem sana anlatır öğrenirsin hem de tertemiz halleder. Yeni aldığın için de heyecanlı olacaksın ve muhtemelen bir şeyleri ya atlayacak ya da yanlış yapacaksın. Normaldir de böyle öğrenilir zaten. Fakat bir an önce sistemin keyfine varmak istiyorsun bunlarla uğraşırken başın ağrıyacak o yüzden bu şekilde tavsiye verdim. Hayırlı olsun şimdiden.

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Eğer videoları izlerseniz, bilgisayar denen cihazı ilk kez gören birinin bile bu işlemleri yapabileceğini fark edebilirsiniz.
Tek yapmanız gereken sakin olmak, bu işe odaklanmak ve dikkatli bir şekilde rehber videolarını izlemek. Sonrası çok kolay.

Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Emir
Eğer videoları izlerseniz, bilgisayar denen cihazı ilk kez gören birinin bile bu işlemleri yapabileceğini fark edebilirsiniz.
Tek yapmanız gereken sakin olmak, bu işe odaklanmak ve dikkatli bir şekilde rehber videolarını izlemek. Sonrası çok kolay.
sağolun tek başıma baka baka bir şekilde yapmaya çalışıcam teşekkürler

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
sağolun tek başıma baka baka bir şekilde yapmaya çalışıcam teşekkürler
Yeni ve ilk bilgisayarınız hayırlı olsun, güle güle kullanın.
Burada konu açıp görseller paylaşarak üyelerden destek alabilirsiniz.
Bugüne kadar pek çok üyenin ilk bilgisayarlarını kurmalarına yardımcı olmuşuzdur.
Eğer konu açar ve sorunu anlatırsanız, forumdaki üyeler size de yardımcı olacaktır. İyi akşamlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,485
Üyeler
164,015
Son üye
abdülsamet yıldız
Top Bottom