Yeni Sistem topladım Sizce Nasıl

H.Emre

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar bir sistem topladım sizce nasıl darboğaz v.s. yaratır mı yorumlarınızı bekliyorum
Ram Patriot PVV516G60C30 Viper Venom 16 GB (1x16 GB) DDR5 6000 MHz CL30 Gaming
İşlemci 5 7500 f
ekran kartı asus rtx 5060 ti dual 16 gb
anakart asus prime b650 m-r
Kasa Aerocool P500C 850 w 80 gold
soğutucu asus prime lc 360
🙂

Son düzenleme:
Ram de kronik sorunlar olabiliryor demişler. Birde tek 16 gb alabildim 32 yapamadım maddi sınırlar yetmedi. 16 yeterli olur mu

Ram de kronik sorunlar olabiliryor demişler. Birde tek 16 gb alabildim 32 yapamadım maddi sınırlar yetmedi. 16 yeterli olur mu
ileride ikincisini takarsın, ram kullanımı fazla oluyor çünkü.

DDR5 + yüksek frekans + XMP/EXPO gibi ayarlar her zaman hassas oluyor bellek kontrolcüleri anakart uyumluluğu bIOS sürümü voltaj vb birçok değişken yani sorun büyük ihtimalle ram vesistem kombinasyonuna bağlı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

DDR5 + yüksek frekans + XMP/EXPO gibi ayarlar her zaman hassas oluyor bellek kontrolcüleri anakart uyumluluğu bIOS sürümü voltaj vb birçok değişken yani sorun büyük ihtimalle ram vesistem kombinasyonuna bağlı
32 olması daha iyi olur şlerde ekleme yaparsın assassin's creed shadows oyununda 14 gb kulandığını görmuştüm
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kaça geldi bu sistem sana

İşlemci ve kart on numara, ama RAM'i ikile ve bütçe yetmiyorsa soğutucudan kıstığın parayla rame yatırım yap.

Zira 7500F öyle aman aman ısınan bir işlemci değil. 360mm soğutucu gereksiz, kaliteli ucuz bir hava soğutucu fazlasıyla işini görür, kalan parayı RAM'e veya depolamaya harca.

Geri