Yeni Sistem Toplama Sonrası

Reaksiyon skoru
35
Arkadaşlar merhaba. Uzun süredir forumda dolanıyorum ancak üye olalı 1 hafta oldu,olmadı.Her gün (iyimser davranırsam 2 günde 1) forumda şöyle konular açılıyor "Yeni sistem topladım ancak...". Bu tarz sorunların önüne geçmek için bu konuyu açıyorum. Yeni sistem toplamayı düşünen arkadaşlar lütfen sistemi aldıktan sonra FurMark ekran kartı ve AIDA64 işlemci testlerini yapın. HDD ve SSD içinde tonla test programı var. Herhangi birini indirip yapabilirsiniz. Aynı zamanda Abdullahın hazırladığı bu videoyuda MUTLAKA izleyin:
.

Umarım "yeni sistem topladım ancak..." gibi konular azalır ve herkes bilgisayar toplama/kullanma konusunda daha bilinçli olur. Bir daha böyle başlıklar görmemek dileğiyle.. :)

Merhaba, ben sistemi yeni topladım ve iade değişiklik süresi dolmadan kesin olarak hatalı mı değil mi emin olmak istiyorum. Üstteki videoyu defalarca sarıp izledim :) Memtest ve CrystalDiskMark sonuçlarım harika. Fakat Furmark ve Prime95 testi birlikte başlattıktan yaklaşık 1 saat sonra ekran kararıp açılıyor ve Furmark testi donup yanıt vermiyor. Oyun oynarken de CSGO beş dk içerisinde alta atıp görüntü vermiyor fakat ses var. Başka şeyler yapmaya devam edebiliyorum. GTA 5 de aynı şekildeydi fakat bugün açılma ekranından ileri gitmedi. Acaba kurduğum driver ayarlarıyla mı alakalı bilmiyorum. Sistemim şu şekilde:
MSI A320M-A PRO MAX
AMD Ryzen 5 2600X 6 çekirdek
MSI Radeon RX 580 ARMOR 8G
Hyperx 16 GB tek slot
Sandisk 500 GB

Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba, ben sistemi yeni topladım ve iade değişiklik süresi dolmadan kesin olarak hatalı mı değil mi emin olmak istiyorum. Üstteki videoyu defalarca sarıp izledim :) Memtest ve CrystalDiskMark sonuçlarım harika. Fakat Furmark ve Prime95 testi birlikte başlattıktan yaklaşık 1 saat sonra ekran kararıp açılıyor ve Furmark testi donup yanıt vermiyor. Oyun oynarken de CSGO beş dk içerisinde alta atıp görüntü vermiyor fakat ses var. Başka şeyler yapmaya devam edebiliyorum. GTA 5 de aynı şekildeydi fakat bugün açılma ekranından ileri gitmedi. Acaba kurduğum driver ayarlarıyla mı alakalı bilmiyorum. Sistemim şu şekilde:
MSI A320M-A PRO MAX
AMD Ryzen 5 2600X 6 çekirdek
MSI Radeon RX 580 ARMOR 8G
Hyperx 16 GB tek slot
Sandisk 500 GB

Yardımcı olursanız sevinirim.
Sıcaklık değerleri ne durumda?
SSD modeliniz nedir?

@Sllent
Sıcaklık 75 derece civarındaydı test sırasında. Şu an GPU 34 derece.
Sandisk 500GB Ultra NVMe M.2 (2400/1750mb) SSD

Son düzenleme:

Yakın zamanda değiştirmeni öneririm.
hocam kasa içinde psu ile sıfır aldım. birlikte mi iade etmeliyim?
POWER BOOST VK-D501M 650W 80+ Mesh Panel Rainbow Fan USB 3.0 Mid Tower Kasa
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sıkıntı kesinlikle psu da mıdır öyleyse?
Normal kullanımda da arada ekran kapanıp açılıyor

Son düzenleme:
Geri