Arkadaşlar birkaç gün önce bir siteden özelleştirerek hazır bir sistem aldım özellikleri:
Amd Ryzen 5 7500F İşlemci
Msı Rtx 4060 Ekran kartı
Msı Pro B650M-P Anakart
Kingston Beast 32(2x16) Gb Dddr5 ram
Kingston Nv3 1 Tb Gen 4 6000/4000 M2 ssd
MSI MAG Forge M120A Airflow B65 650W 80+ Bronze kasa ve güç kaynağı
Sistem elime ulaştığı gibi önce Windows11 kurdum daha sonra bios update yaptım. Bios updateden sonra tarayıcıda gezinirken veya video izlerken pc donmaya başladı. Bazen donuyordu ben elle reset atıyordum bazen de donduktan sonra pc otomatik reset atıyordu. Biosu daha önceki bir sürüme çevirdim ve Windows10 kurdum bu sorun düzeldi. Hiç bir şekilde donma,kitlenme vb. durumlar şu anda yok. Ancak Cs2 ve Valorant oyunlarında pc herhangi bir hata vermeden oyundan atıyor. Lol'de böyle bir sorun yok oyun oynanıyor hiçbir şekilde oyundan atma durumu olmuyor.
Denediklerim:
Ekran kartı sürücüsü günceldi ancak kaldırıp baştan kurdum olmadı.
Cs2 ve Valorant'ı silip baştan kurdum olmadı.
Steam Cs2 Oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrula denedim olmadı.
Biostan fTMP 2.0 kapattım Windows10 kullandığım için sorun olmaz dedim yine olmadı.
Occt'te işlemci,ram,ekran kartı,Psu hepsinin testini yaptım bir hata çıkmadı.
Sorunum yazılımsal mı yoksa donanımsal mı yine de tam emin değilim yardımlarınızı bekliyorum.
Amd Ryzen 5 7500F İşlemci
Msı Rtx 4060 Ekran kartı
Msı Pro B650M-P Anakart
Kingston Beast 32(2x16) Gb Dddr5 ram
Kingston Nv3 1 Tb Gen 4 6000/4000 M2 ssd
MSI MAG Forge M120A Airflow B65 650W 80+ Bronze kasa ve güç kaynağı
Sistem elime ulaştığı gibi önce Windows11 kurdum daha sonra bios update yaptım. Bios updateden sonra tarayıcıda gezinirken veya video izlerken pc donmaya başladı. Bazen donuyordu ben elle reset atıyordum bazen de donduktan sonra pc otomatik reset atıyordu. Biosu daha önceki bir sürüme çevirdim ve Windows10 kurdum bu sorun düzeldi. Hiç bir şekilde donma,kitlenme vb. durumlar şu anda yok. Ancak Cs2 ve Valorant oyunlarında pc herhangi bir hata vermeden oyundan atıyor. Lol'de böyle bir sorun yok oyun oynanıyor hiçbir şekilde oyundan atma durumu olmuyor.
Denediklerim:
Ekran kartı sürücüsü günceldi ancak kaldırıp baştan kurdum olmadı.
Cs2 ve Valorant'ı silip baştan kurdum olmadı.
Steam Cs2 Oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrula denedim olmadı.
Biostan fTMP 2.0 kapattım Windows10 kullandığım için sorun olmaz dedim yine olmadı.
Occt'te işlemci,ram,ekran kartı,Psu hepsinin testini yaptım bir hata çıkmadı.
Sorunum yazılımsal mı yoksa donanımsal mı yine de tam emin değilim yardımlarınızı bekliyorum.