Neler Yeni

Yeni Sistemi Al-Sat için Almak Mantıklı Mı?

lil musty

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Her zaman dediğim gibi al sat yapmak için başkasının hakkına girene harram zıkkım olsun , inşallah zarar eder..
Haramla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. O zaman araba piyasası falan da haram olmalı, sonuçta aynı mantık. Galericiler ucuza bulup normal piyasasına satıyor, ticaret yapıyor. Bu da mı haram o zaman?

hocam salin da ihtiyaci olanlar alsın az birakin nefes alsin insanlar
Konuyu düzgün okuduysanız zaten kendim alacağım gibi bir şey belirtmedim.

500 ile 800 lira arasına güzel bir kaar bırakabilir gibi piyasa böyle devam ederse :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende al sata karşıyım ama hocam milletin elinde para var ise istediği gibi alıp satabilir buna da kimse karışamaz maalesef
Ekran kartını satarsa bile 8.000₺'nin 6.000₺'sini direkt karşılıyor. İşlemciyi de 1.800-2.000₺'ye sayarsak kâr-zarar durumu ortadan kalkıyor ve diğer parçaları da eklerse rahatlıkla 1.500₺ falan kâr edilebileceğini düşünüyorum.

Dušan Tadić

80+ Silver
Her zaman dediğim gibi al sat yapmak için başkasının hakkına girene harram zıkkım olsun , inşallah zarar eder..
Almak senin hakkın oluyorsa herkesin hakkı olur, aldıktan sonra da ister kullanır isterse de çöpe atar kimse kimseye karışamaz. Eğer karışırsan sen ona rahatsızlık vermiş olursun.

Kürşat Bey

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,724
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Ne alakası var kafaya bak bende al sat yapıyorum ne var bunda yasak mı veya haram mı ticaret yapmak bütçeme katkı yapıyorum bu kadar da herşeye karşı gelmeyin ayıptır

JrFuKi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
furkan salih
Forum çok iyi güzel , Abdullah bey sağolsun elinden geleni yapıyor
Fakat şu Al sat kafaları yüzünden gerçekten ihtiyaçlı insanlar alamıyor git dolar Al altın al kardeşim yazık ya
Abdullah bey bilmiyor mu sanki hepsini kendisi alıp daha pahalıya satmayı adam bizim için uğraşıyor ama adamın forumunda böyle konular açıp insanlara zulüm oluyorsunuz ilginç bir toplum oldunuz

mehmetekn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
230
İsim
Mehmet
işte böyle düşünenler sayesinde benim gibi ihtiyacı olanlar alamıyor genelleme yaptım sadece üstüne alınma :D

linksiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
emre palabıyık
Fakat şu Al sat kafaları yüzünden gerçekten ihtiyaçlı insanlar alamıyor git dolar Al altın al kardeşim yazık ya
Abdullah bey bilmiyor mu sanki hepsini kendisi alıp daha pahalıya satmayı adam bizim için uğraşıyor ama adamın forumunda böyle konular açıp insanlara zulüm oluyorsunuz ilginç bir toplum oldunuz
Katılıyorum ihtiyacım var. Alamıyacak hissine kapılıyorum. Ayda yılda bir bilgisayarım olcak onuda kaçırcaz bence.

Moon Knight

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
445
İsim
Orhan Karaoğlan
İlgilendiği Kategoriler
yürüyüş bilgisayar doğa kitap
Ekran kartını satarsa bile 8.000₺'nin 6.000₺'sini direkt karşılıyor. İşlemciyi de 1.800-2.000₺'ye sayarsak kâr-zarar durumu ortadan kalkıyor ve diğer parçaları da eklerse rahatlıkla 1.500₺ falan kâr edilebileceğini düşünüyorum.
Toplu satış için belirtmek istemiştim hocam tabii ki tek tek satsa güzel kar bırakır

Lubbock

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
183
İsim
Efe
Haramla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. O zaman araba piyasası falan da haram olmalı, sonuçta aynı mantık. Galericiler ucuza bulup normal piyasasına satıyor, ticaret yapıyor. Bu da mı haram o zaman?

Konuyu düzgün okuduysanız zaten kendim alacağım gibi bir şey belirtmedim.

size karşı bir söylemim yok genel olarak yakınmada bulundum zaten

Dahası  
Reaksiyon skoru
249
İsim
Hasan Can Doğru
Valla ben da-g5 i aldığım fiyattan geri vermeye çalışıyorum alan yok. Al sat yapan nasıl yapıyor nasıl kar ediyor anlamıyorum :))

lil musty

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Yine söylüyorum, kendim alacağım diye bir şey belirtmedim. Ek olarakta al sat yapmakta bir sakınca olduğunu düşünmüyorum. Aynı araba piyasası gibi diyebiliriz.

Ve yine ek olarak euro - dolar - altın - gümüş yatırımını ben şöyle görüyorum:
-Elindeki para artıyor ancak elindeki paranın gücü azalıyor. Sonuç olarak elindeki para fazla olsa bile alabileceğin şey öncekinden bile daha düşük bir şey oluyor. O yüzden öyle şeylere yatırmayı pekte mantıklı bulmuyorum ve hiçbir zaman da tavsiye etmedim.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,603
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
mantıksız alma