Neler Yeni

Yeni topladığım sistem açılmıyor. Sorun ne olabilir?

vartolu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kadir
Arkadalar merhaba. Sıfırdan yeni sistem topladım. Herşeyi hatasız yaptığıma büyük oranda eminim. Daha önce bir çok kez sistem topladım. Bağlantılar vs her şey tamam bana göre. Ancak sistemi güce bağlayıp ilk çalıştırdığım andan beri ekrana görüntü gelmiyor. Kasa açılıyor tüm ışıklar yanıyor. Ekran kartı, ramler, su soğutucu, kasa vs hepsi açık çalışıyor ama ekrana grüntü gelmiyor. Bir çok kaz aç/kapa denedim ama ekrana göörüntü alamadım. En son display port kablosunu gpu dan çıkarıp anakartın display çıkışına taktım. Bu sefer görüntü geldi. Ekranda beyaz ekranda memory ile başlayan ve ram slotlarının resmini gösteren bi uyarıı gösterdi. Tam okuyamadan geçti orayı ve bios menüsü açıldı. Oradan baktım işlemciyi tanımış 14700k yazıyordu. Ramlerinde 32gb olduğunu yazmış(16*2) ama 4400mhz da çalıştığını gösteriyordu. Sonra diğer bilgisayarımdan anakartın son bios sürümünü indirip flasha attım ve biosu güncelledim. Güncelleme başarılı şekilde tamamlandı. Sistem kendini yeniden başlattı. Ancak bundan sonra yine ekrana görüntü gelmedi. Defalarca aç/kapa denememe rağmen sistemi ilk açtığımda monitör uyanıyor siyah ekran gösteriyor sonra görüntü gelmediği için monitör kendini bekleme moduna alıyor. Ama sistem çalışmaya devam ediyor o esnada. Ve sistem çalışırken su soğutmanın fanları son hızda çalışıyor. Anakartın üzerinde atx power girişinin üstünde 4 tane sıralı ışık var. Yukardan aşağı olarak CPU, DRAM, VGA ve BOOT. Sistemi ilk açtığımda bu ışıklardan CPU kırmızı yanıyor sonra sönüyor altta DRAM sarı yanıyor sonra sönüyor, VGA beyaz yanıyor sonra sönüyor, en son BOOT yeşil yanıyor ve öyle kalıyor yeşil şekilde. Ama ekrana herhangi bir görüntü gelmiyor. Sorun nedir sizce? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu işlerde tecrübeliyim ama bu soruna tecrübem bilgim yetmedi.

Sistem
Msi z790 tomahawk wifi ddr5
i7 14700k
patriot viper ddr5 6400mhz 32gb
palit 4080 oc
kingston fury m2 ssd
cooler master masterliquid 240L v2

Top Bottom