sixfeetunder
80+
- Reaksiyon skoru
- 1
Selamlar arkadaşlar,
Yeni bir sistem topladım. Önce özellikleri yazıyorum;
MSI 870 Gaming Plus Wiifi Anakart
AMD Ryzen 7 9800X3D
Crucial Pro 16GB DDR5-6000 UDIMM CL36 x 2
Crucial 1TB E100 Serisi 2280 NVMe M.2 SSD
COOLER MASTER 80 PLUS GOLD 850W GEN5.0
XIGMATEK LIQUID KILLER X360
ASUS TUF GeForce RTX 5070 OC 12G
Kasa : Thermaltake E600.
Kasadda toplamda 11 Fan var. Fanların hepsi CT120 Thermaltake.
(Fotoğrafta daha net belli olsun yönleri diye biraz gökkuşağına boyadım )
Şöyle bir sorunum var, Cihaz boştayken CPU 48 derecenin altına düşmüyor. Bu biosta bile böyle. Kasaya anakart 90 derece dik koyulu durumda (kasanın kendi olayı o) O sebeple arka aslında egzos olmalıydı ama ben mecburen o kısmı ekran kartına temiz hava girsin diye emiş yaptım. Diğer hava aldığım kısım alt taraf. Yanda sıvı soğutma egzos ve üst kısımdaki fanlar da egzos olarak çalışıyor.
Sıvı soğutmam çok iyi bir soğutma değil onun farkındayım, yakın zamanda olmasa da değiştirmeyi düşünüyorum çünkü pompa yüzde yüz çalıştığında baya ses yapıyor.
Ben fanları biraz sessiz çalışması için RPM düşükte çalıştırıyorum ama en yüksekte de çalıştırsam işlemci maksimum 46 dereceye kadar iniyor.
AIDA testinde maksimum 95 dereceyi gördü ki bu da sanırım TDP değeriydi.
Bu değerler normal mi? Havalar ısınmaya başlayınca boşta 60'ları görmesinden çekiniyorum açıkcası çünkü oyun oynayınca işlemci min 60 oluyor.
Yeni bir sistem topladım. Önce özellikleri yazıyorum;
MSI 870 Gaming Plus Wiifi Anakart
AMD Ryzen 7 9800X3D
Crucial Pro 16GB DDR5-6000 UDIMM CL36 x 2
Crucial 1TB E100 Serisi 2280 NVMe M.2 SSD
COOLER MASTER 80 PLUS GOLD 850W GEN5.0
XIGMATEK LIQUID KILLER X360
ASUS TUF GeForce RTX 5070 OC 12G
Kasa : Thermaltake E600.
Kasadda toplamda 11 Fan var. Fanların hepsi CT120 Thermaltake.
(Fotoğrafta daha net belli olsun yönleri diye biraz gökkuşağına boyadım )
Şöyle bir sorunum var, Cihaz boştayken CPU 48 derecenin altına düşmüyor. Bu biosta bile böyle. Kasaya anakart 90 derece dik koyulu durumda (kasanın kendi olayı o) O sebeple arka aslında egzos olmalıydı ama ben mecburen o kısmı ekran kartına temiz hava girsin diye emiş yaptım. Diğer hava aldığım kısım alt taraf. Yanda sıvı soğutma egzos ve üst kısımdaki fanlar da egzos olarak çalışıyor.
Sıvı soğutmam çok iyi bir soğutma değil onun farkındayım, yakın zamanda olmasa da değiştirmeyi düşünüyorum çünkü pompa yüzde yüz çalıştığında baya ses yapıyor.
Ben fanları biraz sessiz çalışması için RPM düşükte çalıştırıyorum ama en yüksekte de çalıştırsam işlemci maksimum 46 dereceye kadar iniyor.
AIDA testinde maksimum 95 dereceyi gördü ki bu da sanırım TDP değeriydi.
Bu değerler normal mi? Havalar ısınmaya başlayınca boşta 60'ları görmesinden çekiniyorum açıkcası çünkü oyun oynayınca işlemci min 60 oluyor.