20 yaşına gelmiş adamların giriş saatini kısıtlamak son derece anlamsız. Benim kaçta gireceğim ya da çıkacağım kimseyi ilgilendirmez.Hocam o güvenliğin patavatsızlığı. Normalde son derece ciddi ve umursanması gereken bir konudur.
20 yaşına gelmiş adamların giriş saatini kısıtlamak son derece anlamsız. Benim kaçta gireceğim ya da çıkacağım kimseyi ilgilendirmez.Hocam o güvenliğin patavatsızlığı. Normalde son derece ciddi ve umursanması gereken bir konudur.
Kyk hakkında bilgi; bazı erkek yurtlarında fazla umursamıyorlar. Mesela bizim yurtta gece geliyorlar güvenlik umursamıyor.Yeni Üniversiteliler, akrabası arkadaşı üniversiteye girecek olanlar, aklınızda soru işareti kalmaması için bir rehber hazırlamaya kadar verdim.
Bundan sonra olacaklar için sizi bilgilendirmek istedim.
1-) Üniversite kayıtları 22-26 Ağustos tarihleri arasında olup elektronik kayıtlar 22-24 Ağustos tarihlerinde olacak. Kayıt için üniversitenize kadar gitmenize gerek yok, lakin tavsiyem gitmeniz yönünde. Okul başlamadan önce kampüsün yerini ve çevreyi bilirseniz okulun ilk günleri zorlanmazsınız.
---
2-) Elektronik ortamda üniversite kaydı nasıl yapılır? E-devlet'e girip arama kısmına ''Üniversite E-kayıt yazıp giriyorsunuz. Açılan sekmede yerleşmiş olduğunuz üniversitenin bilgileri çıkar. Boşluklara ''EVET'' yazıyorsunuz ve ''Başvur'' diyorsunuz. Bu kadar basit. Kayıt yaptırdığınızda çıkan ekranda başvuru tamamlanmıştır yazar ve ÖSYM tarafından size mesajla bilgilendirme yapılır.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
---
3-) Yüz yüze kayıt işlemi için ise gerekenler: Lise diplomanız, 12 adet 4.5x6 CM boyutlarında vesikalık, eğer öğrenim ücreti ödeyecekseniz onu ödediğinize dair belge.
- Hepsi lazım olmayabilir lakin siz ne olur ne olmaz götürün -
---
4-) Harç ücreti: Eğer 2. öğretim görüyorsanız ve artık yıl öğrencisi iseniz ödemeniz gereken ücrettir.
İkinci öğretimler hazırlıkta da harç öderler.
Her bölüm için harç ücreti farklıdır.
1. öğretim görenler harç ücreti ödemez.
---
5-) KYK Yurt başvuruları her yıl üniversite kayıtlarıyla aynı tarihte başlar. Resmi bir açıklama yok ama muhtemelen 22-29 Ağustos tarihleri arasında yapılır.
---
6-) Yurt başvurusu yaparken istediğiniz yurdu seçemezsiniz. Sistem otomatik atar. Aynı şehirde olmak kaydı ile herhangi bir yerden yurt çıkabilir. Uzak/yakın, o sizin şansınıza bağlı.
---
7-) KYK yurt kontenjanları 750 bin olması bekleniyor. Önlisans, lisans, yatay/dikey geçiş, yabanı uyruklu, yüksek lisans, doktora öğrencileri ve yabancı uyruklu öğrenciler KYK yurtlarına başvurabilir.
---
8.) KYK yurt başvuru sonuçları Eylül'ün ilk haftası açıklanır.
---
9-) KYK yurt başvurularında ilk önce ön lisans ve lisans öğrencileri başvuru yapar. Yatay/dikey geçiş sonuçları açıklandıktan sonra diğer grup yurt tercihlerini yapmaya başayabilir.
---
10-) KYK yurtları 6 tip olur. Tiplere göre bu yıl 500-800 lira dolaylarında olması bekleniyor.
---
11-) KYK'da kahvaltı ve akşam yemeği çıkar. Lakin iki öğün olduğu için endişelenmeyin, vakit oldukça geniş. Kahvaltı 06.30-12.00/12.30 civarlarında, akşam yemeği de 16.00-22.00/22.30 civarlarında olur.
---
12-) Kahvaltı için 8 TL, akşam yemeği için 17 TL günlük beslenme yardımı yapılmaktadır. Tabii yeni dönemde beslenme yardımında da artış olacağı gibi yemeklere de zam gelecektir.
---
13-) Akşam yemeğinde Pilav, fasulye, tatlı ve meyve aldınız diyelim. 25 TL tuttu. 17 TL yardım vardı, kalan 8 TL'yi kendinizden verirsiniz. Yemek yardımı çoğu zaman yetmez. Lakin yemek yardımının şöyle güzel bir özelliği var. Mesela KYK'da kalan arkadaşlarım kampüste yiyordu, ondan sonra yurda döndüklerinde yemek yardımı yanmasın diye bedava şeyler alıyorlardı.
---
14-) KYK'nın en kötü özelliğine gelelim, Giriş saati ve İnternet. KYK'da giriş saati en erken 06.00, en geçte 23.00'tür. Ramazan ayına özel bazen gece 00.00'a çekiyorlar bu saati ancak berbat bir şey, yıllık 75 gün izin hakkınız var. Eğer izin almayıp geç kalırsanız uyarı yersiniz. Bu da yurttan atılmaya kadar gidebilir.
---
15-) KYK yurtlarındaki internet kotası en son 16 GB idi, bu sayı 32 GB'ta çıktı. Öğrencilerin en çok yakındığı durumlardan birisi.
---
16-) KYK yurtlarında aylık yurt ücreti ve yurda girişte alınan depozito haricinde başka ücret ödemezsiniz.
---
17-) KYK yurt ücretlerini 9 ay boyunca ödersiniz. KYK bursunu ise 12 ay boyunca almaya devam edersiniz.
---
18.) İlkte KYK yurdu çıkmazsa üzülmeyin. Yedek sıranız var. Yedek sıranız fazla değilse gelme ihtimali var, liste Mayıs'a kadar her hafta güncellenir.
---
19-) KYK burs/kredi başvuruları her yıl Ekim ayında başlamaktadır. Sonuçlarda Kasım ayında açıklanır genellikle.
---
20-) KYK bursu karşılıksızdır. Ancak kredi alırsanız mezun olduktan 2 sene sonra ödemeye başlamanız gerekmektedir.
---
21-) Burs herkese çıkmaz, KYK tarafından belirlenen kriterlere göre verilir. Genelde maddi durumu çok iyi olmayan öğrenciler önceliklidir. Öğrenim kredisi ise bazı istisnalar hariç başvuran herkese çıkar.
---
22-) Şu anda lisans ve önlisans öğrencileri 850, Yüksek Lisans öğrencileri 1700, Doktora yapanlar ise 2250 TL burs almaktadır.
---
23-) Burslara yılbaşında zam gelmektedir. Şu an 850 lira olan burs yılbaşından sonra en az 1000 TL olur, ancak tahminim 1200 civarlarında olması yönünde.
---
24-) İhtiyacınız yoksa kesinlikle kredi almayın. Geri öderken ''Üretici Fiyat Endeksi'' ne göre ödüyordunuz, bu sene itibari ile kalktı bu. Krediyi aldığınız kadar ödeyeceksiniz lakin ihtiyacınız yoksa almayın tabii ki.
---
25-) KYK bursu çıkarsa - eğer ihtiyacınız varsa - başka burslara da müracat edin. E-Bursum.com'dan mevcut bursları görüp müracat edebilirsiniz.
https://microfon.co/giris-yap
---
26-) Senelik ortalamanız 2.00'nin altına düşmesi halinde bursunuz kesilir ve isteğe bağlı krediye döner. Bir daha ne kadar başarılı olursanız olun kredi bursa dönmez. Hazırlık sınıfında başarısız olanlarında bursu kesilir.
---
27-) Yatay geçiş yaptıysanız 1 ay içerisinde E-devletten ''burs nakil işlemi'' yapmanız gerekir. Aksi takdirde bursunuz kesilir.
---
28.) Yatay geçiş yapan öğrenci aynı şehirdeki bölüm ya da üniversiteye geçiş yaparsa KYK'ya dilekçe vererek KYK'da kalmaya devam edebilir.
---
29-) Yatay geçiş yapan öğrenci farklı bir şehre giderse eski KYK yurdundan kaydını sildirip yeniden KYK yurdu başvurusu yapması gerekir.
Gayet mantıklı. Yurtta kaldın mı hiç?20 yaşına gelmiş adamların giriş saatini kısıtlamak son derece anlamsız. Benim kaçta gireceğim ya da çıkacağım kimseyi ilgilendirmez.
Evetkyk burslarıda e devletten mi yapılıyor?
Ben prosedürü yazdım, zaten ülkede doğru düzgün uygulanan bir şey yok.20 yaşına gelmiş adamların giriş saatini kısıtlamak son derece anlamsız. Benim kaçta gireceğim ya da çıkacağım kimseyi ilgilendirmez.
1 sene KYK, 2 sene okul yurdu, 1 sene aile evi ve 1 sene öğrenci evinde kaldım, yeterli tecrübem olduğunu düşünüyorum.Kyk hakkında bilgi; bazı erkek yurtlarında fazla umursamıyorlar. Mesela bizim yurtta gece geliyorlar güvenlik umursamıyor.
Ve yazıda göremedim sanırım. Kyk yurduna başvururken kan grubu, fotoğraf, kimlik fotokopisi gerekiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:
Gayet mantıklı. Yurtta kaldın mı hiç?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Evet
İyiymiş. Ama yaşları 20 üstü olsa da gece gelinmesinin çok saçma olduğunu düşünüyorum. Kendi yurdumdan örnek vereyim. Gece gelenler gece 3 e 4 e kadar gürültü yapıyor ve gerçekten rahatsız ediyor(defalarca uyarmamıza rağmen). Kavga etsek yurttan atılırız, şikayet etsek faydası yok. Ve yine gece gelenler yurdun koridorlarında sigara içiyor ki bunu da defalarca uyardım. Kısacası bu tipler kimseye hayrı olmayan zararı olan tipler. Daha milyon tane örnek verebilirim. Mantıksız gibi duruyor ama durum gerçekten böyleydi1 sene KYK, 2 sene okul yurdu, 1 sene aile evi ve 1 sene öğrenci evinde kaldım, yeterli tecrübem olduğunu düşünüyorum.
Gürültüyle dışarıdan gelmenin en ufak alakası yok. Etüt odasında ders çalışıyorsam da odaya geçerken gürültü yapabilirim. Yine aynı şekilde ders molasında sigara içebilirim. Yine söylüyorum, reşit bir insanı giriş saatiyle kısıtlamak tamamen anlamsız. Dışarıda işim vardır, canım sıkkındır, işim uzamıştır vs. geç gelebilirim, kimseyi ilgilendirmez.İyiymiş. Ama yaşları 20 üstü olsa da gece gelinmesinin çok saçma olduğunu düşünüyorum. Kendi yurdumdan örnek vereyim. Gece gelenler gece 3 e 4 e kadar gürültü yapıyor ve gerçekten rahatsız ediyor(defalarca uyarmamıza rağmen). Kavga etsek yurttan atılırız, şikayet etsek faydası yok. Ve yine gece gelenler yurdun koridorlarında sigara içiyor ki bunu da defalarca uyardım. Kısacası bu tipler kimseye hayrı olmayan zararı olan tipler. Daha milyon tane örnek verebilirim. Mantıksız gibi duruyor ama durum gerçekten böyleydi
Dediğim gibi düşününce mantıksız geliyor ama benim dediğim tipler o saatlere kadar dışarda orda burda keyif yapanlar. Yani okumaya gelenler değil. Sigara olayı da balkonda değil koridorda içiyolardıGürültüyle dışarıdan gelmenin en ufak alakası yok. Etüt odasında ders çalışıyorsam da odaya geçerken gürültü yapabilirim. Yine aynı şekilde ders molasında sigara içebilirim. Yine söylüyorum, reşit bir insanı giriş saatiyle kısıtlamak tamamen anlamsız. Dışarıda işim vardır, canım sıkkındır, işim uzamıştır vs. geç gelebilirim, kimseyi ilgilendirmez.
ETME LEN21. madde suistimale açık.
İTÜ için yazayım. Kampüs içinde yurtlar var. İşletmesi İTÜ kuruluşlarına ait, KYK ile hiçbir alakası yok. Başvuru yapılıyor, herkese çıkmıyor.İtü,odtü gibi ünilerde kampüs oluyor onun içinde yurt oluyor mu oluyorsa bu yurtların adı KYK mı yoksa okula özel yurt mu eğer okula özelse istisnasız şehir dışından geldiğimiz sürece yerleşebiliyoruzdur o zmn KYK ya gerek olmuyordur değil mi
Bu üniversiteden üniversiteye degişir. Köklü üniversitelerin yurt imkanları daha fazladır. Kampüsün içinde yurt olmayan üniversite bile vardir.İtü,odtü gibi ünilerde kampüs oluyor onun içinde yurt oluyor mu oluyorsa bu yurtların adı KYK mı yoksa okula özel yurt mu eğer okula özelse istisnasız şehir dışından geldiğimiz sürece yerleşebiliyoruzdur o zmn KYK ya gerek olmuyordur değil mi