RTX3070
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 7
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 9,079
- İsim
- RTX 3070
- İlgilendiği Kategoriler
- Windows ve teknik sorunlar
Winget bir paket yöneticisidir ve bazı Linux dağıtımlarında olan apt-get ile aynı görevi görüyor. Paket yöneticisi ne derseniz komut istemi üzerinden direkt olarak uygulamayı yüklemenizi sağlar. Bunun kolaylığı ise sitelerden doğru setup dosyalarını bulmanızda vs kolaylık sağlar çünkü direkt indiriyor. Öncelikle bunu nasıl alacağınızı göstereyim:
Buradan betaya girin, girdikten sonra e-postanıza bir link gelecek. Oradan uygulamayı yükleyebilirsiniz. Yükledikten sonra PC'yi yeniden başlatın.
CMD'yi açın ve "winget" yazın. Komutları böylece görebilirsiniz. Örneğin ben buradan Git yüklemek istersem, winget search git yazınca bana bu çıkacak:
Buradan winget install git yazarsam bana kolayca Git indirecektir. Bende Git zaten var o yüzden ben bir de güncellemeyi göstereceğim.
winget upgrade komutuyla güncellemesi olan uygulamaları görebilirsiniz.
Bende burası böyle ancak ben bunları winget'ten yüklemedim, kaynak nedense winget olarak gözüküyor. Neyse, böyle daha iyi yoksa güncellenmez tahminen. Şimdi Git'i güncelleyeceğim. Komut olarak winget upgrade Git yazacağım.
İndirdikten sonra Git güncellenecektir.
Güncellemelerde bazılarında GUI çıkacaktır Git'te çıkıyor mesela.
Şu anda Git'i güncelledim. Açıkça çok güzel bir özellik olmuş, iyi ki bunu eklemişler. Bütün uygulamaları güncellemek isterseniz de winget upgrade --all yazmanız yeterlidir. Bir sürü farklı flag mevcut mesela GUI olmadan yüklenebilir, sürüm seçilebilir, sonuçlar adlarına göre filtrelenebilir vs. kendiniz de indirip bakmanız tavsiye edilir.
Hızlıca yazdım sorularınız olursa cevaplayabilirim.
Microsoft Forms
forms.microsoft.com
Buradan betaya girin, girdikten sonra e-postanıza bir link gelecek. Oradan uygulamayı yükleyebilirsiniz. Yükledikten sonra PC'yi yeniden başlatın.
CMD'yi açın ve "winget" yazın. Komutları böylece görebilirsiniz. Örneğin ben buradan Git yüklemek istersem, winget search git yazınca bana bu çıkacak:
Buradan winget install git yazarsam bana kolayca Git indirecektir. Bende Git zaten var o yüzden ben bir de güncellemeyi göstereceğim.
winget upgrade komutuyla güncellemesi olan uygulamaları görebilirsiniz.
Bende burası böyle ancak ben bunları winget'ten yüklemedim, kaynak nedense winget olarak gözüküyor. Neyse, böyle daha iyi yoksa güncellenmez tahminen. Şimdi Git'i güncelleyeceğim. Komut olarak winget upgrade Git yazacağım.
İndirdikten sonra Git güncellenecektir.
Güncellemelerde bazılarında GUI çıkacaktır Git'te çıkıyor mesela.
Şu anda Git'i güncelledim. Açıkça çok güzel bir özellik olmuş, iyi ki bunu eklemişler. Bütün uygulamaları güncellemek isterseniz de winget upgrade --all yazmanız yeterlidir. Bir sürü farklı flag mevcut mesela GUI olmadan yüklenebilir, sürüm seçilebilir, sonuçlar adlarına göre filtrelenebilir vs. kendiniz de indirip bakmanız tavsiye edilir.
Hızlıca yazdım sorularınız olursa cevaplayabilirim.