Yeniden başlatma problemi yaşıyorum, yardımlarınız lütfen

cengiz34

80+
Reaksiyon skoru
0
Beyler selam. Öncelikle uzun bir dert yanma olacak fakat bilgin arkadaşlara ihtiyacım var.
Yaklaşık 3 ay önce bir sistem topladım, fakat 1. aydan beridir bir sorun yaşıyorum. Öncelikle bilgisayarımın özelliklerini paylaşayım.
Palit rtx 5070 - Ryzen 7500f işlemci - asus prime b650m-k - patriot viper cl30 6000mhz 2x16gb ram - lexar nm710 ssd - Xpg 750+ gold kasa - thermalright çift kule soğutucu.
Gelelim probleme. Cs2 Rdr2 gibi oyunlarda bilgisayarın yeniden başlaması problemi yaşıyorum. Bazen 2-3 olmuyor, bazen her maç 2 3 kez kendini resetliyor bilgisayar.
Ekran kartının soğutmasında problem yok %100 yükte max 78 derece
İşlemcide soğutma problemi yok %100 yükte max 69 derece
Chatgpt ile sorun araştırması yaptım ve belli başlı testler de yaptım.
Ramler 2 slot olduğu için önce tek ram ile bir süre kullandım yine yaptı. Daha sonra onu çıkarıp diğer rami tek taktım onda da yaptı. Furmark ve işlemci test programları ile ekran kartını ve işlemciyi de sonuna kadar zorladım testlerde yeniden başlatma yapmadı. Fakat ne zaman RDR2 ya da Cs2 ye girsem ortalama ilk maçın içinde ya da ikinci maç mutlaka 2-3 kez kendini yeniden başlatıyor pc.
Hwinfo ile yaptığım testlerde ise düşük güç geldiğini gördüm. 11.5 11.6v gibi değerler gördüm ve bunlar sınırda olduğu söyleniyordu. Daha da düşük voltaja düştüğünde yeniden başlatmalar olabilir deniyordu.
Bilgisayarı parça parça farklı sitelerden aldığım için sorunun kaynağı olduğunu düşündüğüm power+kasa ve ekran kartını aynı yerden aldığım için ikisini birlikte aldığım yere giderek garantiye bıraktım , durumu anlattım aldığım voltaj değerlerini gösterdim.
3 hafta sonra tarafıma dönüş yapıldı Güç kaynağının komple yenisi ile değiştiğini ve ekran kartının da gpu beslemesi ile power manage çipinin yetkili serviste değiştiğini belirttiler. Parçaları gidip teslim aldım.
Evde bilgisayarı yeniden kurup açtığımda Cs ye girdiğim ilk elden tekrar 10 dk arayla 2 kez yeniden başlattı tekrar pc yi.
Garantiden onarımı yapan servisi tekrar aradığımda ise sorunun bunlardan kaynaklı olamayacağını fakat şikayet belirttiğim için müşteri memnuniyeti kaynaklı da değişmiş olabilir dediler bana.
Sonuç olarak bilgisayarım ile aldığımdan beridir düzgün bir deneyim yapamıyorum. Oyun oynayamıyorum çünkü kayıt edemeden yeniden başlatıyor ve tüm zamanım çöp oluyor. Rekabetçi oyunlarda ise zaten krize sokuyor. Mavi ekran vs vs gibi şeyler yok sadece oyun esnasında kendini yeniden başlatıyor bilgisayar.
Bu konuda gerçekten tecrübeli bilgisi olan kişilerin yardımlarına ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim
🙂

Geri