eraychu
80+ Silver
Dahası
fps demek istedin sanırım. eğer vsync kapatırsan 60tan daha fazla fps alırsın. fakat senin yaşadığın fps 60ı geçermi bilemem. ben de merak ediyorum onu.Evet bekliyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yani monitörde 60 hz mi görürüm en fazla
onun cevabı da burada sanırım https://www.technopat.net/sosyal/konu/monitoeruen-hz-degerinin-uestuende-fps-almak.742367/fps demek istedin sanırım. eğer vsync kapatırsan 60tan daha fazla fps alırsın. fakat senin yaşadığın fps 60ı geçermi bilemem. ben de merak ediyorum onu.
Çözünürlük desteği ve yenileme hızı dediği şey anakartın kendi görüntü çıkışlarını kullanarak alabileceğin çözünürlük ve yenileme hızı. Anakarttaki görüntü çıkışlarını kullanabilmek için de işlemcinin içinde kendi grafik biriminin olması lazım (APU graphics veya Intel U/HD graphics.). Ayrıca 60 Hz desteği 4K çözünürlüğünde geçerli, 1080p'de 144 hatta 240 Hz yenileme hızına bile sahip olabilirsiniz destekliyorsa eğer. Ekran kartı takacaksanız bunların hiçbir önemi yok.
TeşekkürlerÇözünürlük desteği ve yenileme hızı dediği şey anakartın kendi görüntü çıkışlarını kullanarak alabileceğin çözünürlük ve yenileme hızı. Anakarttaki görüntü çıkışlarını kullanabilmek için de işlemcinin içinde kendi grafik biriminin olması lazım (APU graphics veya Intel U/HD graphics.). Ayrıca 60 Hz desteği 4K çözünürlüğünde geçerli, 1080p'de 144 hatta 240 Hz yenileme hızına bile sahip olabilirsiniz destekliyorsa eğer. Ekran kartı takacaksanız bunların hiçbir önemi yok.
Ben hala sorunun cevabını anlamadım 144 mü görürüz 60 mı anlatır mısın?144 hz monütmrüm varsa ama 60 hz yenileme hızı olan ankartla kulanırsam 144 mı 60 mı görürüm
Sorunun cevabını öğrendin mi bende aynı şeyi merak ediyorum.Eğer öğrendiysen benimle paylaşır mısın?Ben hala sorunun cevabını anlamadım 144 mü görürüz 60 mı anlatır mısın?
Ek olarak orada 4K 60Hz değeri verilmiş. Sistemi anakarttan kullansa bile %100 ihtimalle 1080P de 120Hz alabilir.@psychebl/e7 @erensaygin17
Bazı işlemcilerin içinde dahili olarak grafik birimi olur. Eğer harici bir ekran kartı takmazsan bunu kullanırsın ve buna APU sistem denir. Bu durumda anakartın desteklediği yenileme hızı devreye girer ve maximum 60 Hz yenileme alırsın. Ancak harici ekran kartı taktığın durumda anakartın ne kadar desteklediğinden bağımsız olarak monitörün desteklediği Hz
kadar yenileme hızı alırsın.
@crazyreign bunu anlatmak istemiş galiba.