Yardım Yerimde olsanız ne yapardınız ?

Krmm

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
362
Herkese iyi forumlar dilerim.

Yeni toplayacağım sistem için lianli'den akvaryum kasa alacam. Bu kasanın içine ( yan panele 3 tane , alta 3 tane ve egzoza 1 tane ) olmak üzere 7 tane RGB fan takacam. Lakin kasanın üst kısmı için bir problem var ve size sormak istedim.

Şuan elimde arctic II 360 mm sıvı soğutucu var fakat bu sıvı soğutucunun fanları maalesef rgb değil. Normalde bu sıvı soğutucuyu değiştirmeden yeni sistemde kullanacaktım. Üst mesajımda belirtmiş olduğum o fanların aynısından 3 tane daha alıp bu sıvı soğutucunun radyatöründeki fanların yerine kullanacaktım. Yani sıvı soğutucum rgb'liymiş gibi bir görüntü olacaktı.

Sonra bir düşündüm de acaba sıvı soğutucumun fanlarını değiştirmek yerine direkt olarak bu elimdeki sıvı soğutucuyu satıp rgb fanlı yeni bir sıvı soğutucu mu alsam diyorum. Siz olsanız ne yapardınız ?

Görüntü takıntın var gibi benim gibi. Eğer böyleyse fanları değiştirip aynı kasaya taktığın fanlardan alırsan daha güzel görüntü olur.

Görüntü takıntın var gibi benim gibi. Eğer böyleyse fanları değiştirip aynı kasaya taktığın fanlardan alırsan daha güzel görüntü olur.
Evet bütün fanlar uyumlu olmuş olacak hocam aslında haklısınız. Ayrıca maliyet olarak da karlı durumda olacam. Çünkü fanları değiştirmek 5 bin lira. Sıvı soğutucuyu değiştirirsem 15 bin lira. Yani 10 bin lira cebimde kalmış olacak.

Fakat fanları değiştirmenin bir dezavantajı var. O yüzden kafam karıştı. Mesela 2-3 yıl sonra yeni bir işlemciye geçtim ve sıvı soğutucuyu değiştirmem gerekti diyelim. Yeni alacağım sıvı soğutucunun statik basıncı muhtemelen çok iyi olacak ve haliyle o sıvı soğutucunun orijinal fanlarını kullanırım. Bu sefer şuan almış olduğum fanlar boşa çıkacak ve boşuna almış olacam. Umarım anlatabilmişimdir :D

Evet bütün fanlar uyumlu olmuş olacak hocam aslında haklısınız. Ayrıca maliyet olarak da karlı durumda olacam. Çünkü fanları değiştirmek 5 bin lira. Sıvı soğutucuyu değiştirirsem 15 bin lira. Yani 10 bin lira cebimde kalmış olacak.

Fakat fanları değiştirmenin bir dezavantajı var. O yüzden kafam karıştı. Mesela 2-3 yıl sonra yeni bir işlemciye geçtim ve sıvı soğutucuyu değiştirmem gerekti diyelim. Yeni alacağım sıvı soğutucunun statik basıncı muhtemelen çok iyi olacak ve haliyle o sıvı soğutucunun orijinal fanlarını kullanırım. Bu sefer şuan almış olduğum fanlar boşa çıkacak ve boşuna almış olacam. Umarım anlatabilmişimdir :D
sıvı soğutmaya 15k mı allah akıl fikir versin ne diyim

Komple asus rog sistem olacağı için ekosistemi bozmak istemedim. Sen ne önerirsin ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Stok fan takacak hâli yok
alakaya maydonoz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Komple asus rog sistem olacağı için ekosistemi bozmak istemedim. Sen ne önerirsin ?

roga o parayı vereceğine hakkını vermiş markalardan al daha iyi lianli nin olayı ztn kasa fan soğutucu

Açıkçası kasa içindeki fanlar lianli olacağı için benim de gönlüm sıvı soğutucunun lianli olmasından yana. L-connect üzerinden bütün fanları ve sıvı soğutmayı kontrol edebilirim. Asus sıvı soğutucu alırsam extradan asus armory crate yüklemem gerekecekti.

Senin attığın bu sıvı soğutucuyu pek duymadım. Şu nasıl olur sence ?

Veya LCD bulunmayan versiyonunu mu alsam ? Yani şunu

hocam burda konu baya dağılmış takılmayın siz. Baya arada bir konu dediğinizde düşüncenizde haklısınız. Benim düşüncem şuan eldekini en iyisini yapmak oldu hep. Benim işim bilgisayar üzerinden olduğu için zaten mecbur güncelliyoruz parçaları ve bunun sonu gelmiyor. İstediğimiz kadar ileriyi düşünelim bitmez. Ben olsam şuan en iyisini yapardım ama tercih sizin

• Beğen
Reaksiyonlar: Krmm
Açıkçası kasa içindeki fanlar lianli olacağı için benim de gönlüm sıvı soğutucunun lianli olmasından yana. L-connect üzerinden bütün fanları ve sıvı soğutmayı kontrol edebilirim. Asus sıvı soğutucu alırsam extradan asus armory crate yüklemem gerekecekti.

Senin attığın bu sıvı soğutucuyu pek duymadım. Şu nasıl olur sence ?

Veya LCD bulunmayan versiyonunu mu alsam ? Yani şunu

olabilir ama anladığım kadarıyla bakınca oh be demek istiyorsun o yüzden lcd olursa daha tatlı olur bence senin adına ama aramam dersen normal al geç asusa sırf adı rog diye o para vermek akıl kârı değil ondan daha iyi ve uygun markalar varken

• Beğen
Reaksiyonlar: Krmm
olabilir ama anladığım kadarıyla bakınca oh be demek istiyorsun o yüzden lcd olursa daha tatlı olur bence senin adına ama aramam dersen normal al geç asusa sırf adı rog diye o para vermek akıl kârı değil ondan daha iyi ve uygun markalar varken
Şimdi kısa bir araştırma yaptım. Dediğin gibi LCD daha estetik ve güzel duruyor. LCD olanını alacam. Fakat bir sıkıntı var. Redditte bir sürü olumsuz konu gördüm. Bu LCD olanının ekranında titreme olmuş kullananların birçoğunda. Kısacası üründe kronik sorun var gibi. Şimdi bu konuları görünce nasıl alayim ben. Aslında lianli alasım var ama bu konuları görünce korkuyor insan. Asus rog da dediğin gibi çok pahalı. Ne bk yiyim ben allah aşkına kaldım gene arada.

Geri